19 Μαΐου, 2024

Χανιά: Συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης από πρωτοβάθμια σωματεία – Στοπ στην γενοκτονία

0

.

.

Κάλεσμα από πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων των Χανίων, για συμμετοχή στη συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στα Χανιά απόψε Δευτέρα στις 20:00 μ.μ στην Δημοτική Αγορά.

«Καλούμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, τη Δευτέρα 13 Μάη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 20:00 μ.μ.

* Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

* Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

* Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφήμων, Αρτοσκευασμάτων, Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων

* Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων

* Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων-Μαγειρείων – Ζαχαροπλαστείων – Καφέ Μπαρ – Fast Food Ν. Χανίων

* Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπλέκει τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς «ιερούς» σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, που κάνει πλάτες στο κράτος του Ισραήλ, έχοντας συνεργούς στο έγκλημα που διεξάγεται, τα κόμματα που υμνούν την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Μαζί έχουν κάνει «ομερτά».

Την ίδια ώρα που έλληνες στρατιωτικοί έχουν σταλθεί να πολεμήσουν εκτός συνόρων, στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και του ναυτιλιακού κεφαλαίου.

Οι φοιτητές οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέχρι τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, δείχνουν με τη δράση τους ότι δεν ανέχονται να συνεχιστεί άλλο η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, απαιτούν να σταματήσει τώρα η γενοκτονία καθώς και οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Χανίων να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8μμ. Ενώνουμε τις φωνές μας, μαζί τους, για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

* Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.

* Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

* Καμία στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

* Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

* Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα”.

* Να κλείσει η βάση της Σούδας

.

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *