Πανεύκολη συνταγή: Μεθυσμένοι κεφτέδες με ούζο

Αν σ’ αρέσουν οι κεφτέδες δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Το ούζο (όπως και το ξύδι) τους κάνει αφράτους και μυρωδάτους.
Υλικά
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός (ή αρνίσιος)
- 2 μεγάλα παξιμάδια κριθαρένια αλεσμένα στο μούλτι
- 1 κουταλάκι φρέσκος δυόσμος
- 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε ότι μέγεθος θέλουμε. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό λάδι ή τους ψήνουμε στο φούρνο. Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με μια ανάλαφρη σος γιαουρτιού.
Πηγή: lovefood.gr