8 Ιουλίου, 2020

Γιώργος Δήμιζας: Ο κορυφαίος γκολκίπερ της Football League έτοιμος για το παραπάνω βήμα

Του Εστέμπαν Σουάρεζ – Esteban Suarez – Hombre deportivo – Escritor deportivo (ΣΠΟΡ)

Αθλητικά – Ποδόσφαιρο – Ελλάδα – FOOTBALL LEAGUE – Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ – Γιώργος Δήμιζας

14 Ιουνίου 2020

Ο τερματοφύλακας που με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του ήταν ένας εκ των οποίων συνέβαλαν στην επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες του Α.Ο.Καβάλας τη σαιζόν 2018-2019, στην FOOTBALL LEAGUE

Στις επαγγελματικές κατηγορίες επέστρεψε η Καβάλα μετά από μία αρκετά απαιτητική σεζόν. Οι «αργοναύτες» κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ο Γιώργος Δήμιζας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Την περίοδο 2019-2020 καταφέρνει να ξεχωρίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βγαίνοντας ο πρώτος τερματοφύλακας της κατηγορίας.

FOOTBALL LEAGUE: Στην κορυφή της λίστας των τερματοφυλάκων ο Γιώργος Δήμιζας

Ο Γιώργος Δήμιζας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τερματοφυλάκων της Football League καθώς έχει τις περισσότερες ανέπαφες εστίες.

Για δεύτερη χρονιά στη σειρά έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημά του. Πέρυσι διατήρησε 20 φορές απαραβίαστη την εστία του βοηθώντας έτσι την Καβάλα να ανέβει στη Football League. Φέτος σε 20 ματς είχε 14 clean sheets.

Βλέποντας κανείς τους αριθμούς αντιλαμβάνεται ότι ο Γιώργος Δήμιζας τη φετινή σεζόν έδειξε έτοιμος για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Η Καβάλα είχε μέχρι την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε δεχτεί μόλις οκτώ γκολ από τα συνολικά 12 που μέτρησαν παθητικό οι «αργοναύτες».

Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να πει με ασφάλεια πως ήταν φέτος ο καλύτερος τερματοφύλακας της κατηγορίας. Αρκετοί ήταν εκείνοι που εντυπωσιάστηκαν με τις επιδόσεις του. Και μπορεί η Καβάλα να θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό της και τη νέα σεζόν, όμως, αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Ο Δήμιζας έχει μπει στο στόχαστρο ομάδων της Super League 2 και της Κύπρου. Αυτή τη στιγμή η πανδημία πήγε τα πάντα πίσω στον σχεδιασμό σχεδόν όλων των κλαμπ, όμως, δεν αποκλείεται μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να έρθει η πρόταση για να κάνει το step up.

Να σημειωθεί πως ο 25χρονος ξεκίνησε από την ακαδημία του Ολυμπιακού την καριέρα του, τον Ιούλιο του 2010 σε ηλικία 16 ετών πηγαίνει στην Καλλιθέα όπου αγωνίζεται δύο χρόνια και σε ηλικία 18 ετών τον Ιούλιο του 2012 μετακομίζει στην Κύπρο και στον ΜΕΑΠ Νήσου.

Τον Αύγουστο του 2014 και μετά από 2 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο επιστρέφει στην Ελλάδα και στην Νίκη Βόλου.

Τον Ιανουάριο του 2015 μετακομίζει στην Πάτρα και στην Παναχαϊκή.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2015 μετακομίζει στην Τριγλία Ραφήνας όπου αγωνίζεται δύο χρόνια κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Από εκεί τον βλέπουν στην Καβάλα που τότε παλεύει για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Έτσι λοιπόν παίρνει την μεταγραφή για τον Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ τον Ιούλιο του 2017

Έκτοτε καταφέρνει με την επιμονή του και τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ εμφανίσεις να ανέβει στην κορυφή ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της FOOTBALL LEAGUE.

φωτορεπορτάζ:

Εστέμπαν Σουάρεζ

Εστέμπαν Σουάρεζ - Esteban Suarez - Hombre deportivo - Escritor deportivo (ΣΠΟΡ) Συντάκτης ladinoormestizo@gmail.com Λατίνος εραστής των ΣΠΟΡ και δη του ποδοσφαίρου… Λάτρης του ωραίου φύλλου...
Sleppy