Σάββας Σεληθωμάς: Ημέρα Μνήμης για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου 129 χρόνια μετά (βίντεο)
Podemos Newsroom


ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – ΚΡΗΤΗ – ΧΑΝΙΑ – ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΛΗΘΩΜΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κυριακή, 8 Φεβρουαριου 2026
Σάββας Σεληθωμάς – ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΛΗΘΩΜΑΣ Β’
Εν πάση περιπτώσει……
Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσωπώντας σήμερα 8-2-2026 την Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Ακρωτηρίου Χανίων και τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημέρα Μνήμης για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου
129 χρόνια από τον Βομβαρδισμό του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου Χανίων
Ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία τιμά τη συμπλήρωση 129 ετών από τον βομβαρδισμό του Επαναστατικού Στρατοπέδου στο Ακρωτήρι Χανίων, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Κρητικής Επανάστασης και σε όλους όσοι θυσιάστηκαν στον αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο βομβαρδισμός του 1897 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή του Κρητικού Ζητήματος και ανέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο τη βούληση του κρητικού λαού να αποτινάξει την οθωμανική κυριαρχία και να διεκδικήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της Ένωσης με την Ελλάδα. Η στάση των επαναστατών στο Ακρωτήρι, απέναντι στις πιέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, αποτελεί ιστορικό παράδειγμα συλλογικού αγώνα, αντίστασης και πολιτικής ωριμότητας.
Το Κρητικό Ζήτημα δεν ήταν απλώς μια τοπική υπόθεση, αλλά μέρος των ευρύτερων αγώνων των λαών της εποχής για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Οι θυσίες των Κρητών συνέβαλαν καθοριστικά στις εξελίξεις που οδήγησαν στη δημιουργία της Κρητικής Πολιτείας και, τελικά, στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ιστορίας.
Σήμερα, τιμώντας την Επανάσταση του Ακρωτηρίου, αντλούμε δύναμη από τα διδάγματα της ιστορίας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη των αγώνων του λαού μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ειρήνης, ισότητας και κοινωνικής συνοχής.
Η μνήμη των αγωνιστών του Ακρωτηρίου παραμένει ζωντανή και μας καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Αιωνία η μνήμη τους.
Σάββας Σεληθωμάς
Μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ
Περιφέρεια Κρήτης
*
*



*
***
![]()
🇬🇷
![]()
![]()

![]()
![]()
►Διαβάστε επίσης…
*
128 χρόνια από τον Βομβαρδισμό του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου Χανίων – Podemos.gr
