28 Σεπτεμβρίου, 2020

Θρασύδειλα φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση Αγορέλιτσα, στη Χώρα Μεσσηνίας

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

31 Ιουλίου 2020

Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών συνεχίζουν να προκαλούν

Ντροπή στη βεβήλωση του αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό ! ! !

Θρασύδειλα φασιστοειδή λέρωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση Αγορέλιτσα, στη Χώρα Μεσσηνίας.

Στη θέση αυτή, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν αιφνίδια επίθεση ενάντια σε γερμανική φάλαγγα.

Στη φάλαγγα συμμετείχαν και δυνάμεις ταγματασφαλιτών.

Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν η συντριβή των ναζιστικών στρατευμάτων.

Ντροπή !

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Συσπείρωση και ενότητα του δημοκρατικού κόσμου απέναντι στις φασιστικές και ακροδεξιές προκλήσεις

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας:

Με προκλητικό και θρασύδειλο τρόπο – ύβρη στην ιστορία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, “άγνωστοι” για μια ακόμη φορά βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην θέση Αγορέλιτσα, στην Χώρα Μεσσηνίας. Το μνημείο ανεγέρθηκε προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ (με επικεφαλής τον ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη), που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, στη θρυλική μάχη της Αγορέλιτσας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, κατά την οποία η εξόντωση γερμανικής φάλαγγας ήταν πλήρης: τα 13 αυτοκίνητα καταστράφηκαν, 180 Γερμανοί σκοτώθηκαν, 12 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Ως γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών του κατακτητή, οι άγνωστοι νοσταλγοί του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού, προέβησαν σε μία πράξη βανδαλισμού, σχηματίζοντας πάνω στο μνημείο ναζιστικά σύμβολα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζει τον βανδαλισμό του μνημείου και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση…

Να θυμίσουμε πως “Το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη του 2018, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής είχαν βεβηλώσει το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Μανούσου το Γεφύρι στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστωρος.

Στις 2 Ιούλη 2018… Λίγες ημέρες πριν από την 74η επέτειο της θρυλικής μάχης που έδωσαν οι αγωνιστές του ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, στην Αγορέλιτσα της Χώρας Τριφυλίας, στις 19 Ιούλη 1944, το μνημείο των πεσόντων βεβηλώθηκε από τους σύγχρονους απογόνους των ναζί, οι οποίοι το μουτζουρωσαν με σπρέι και σχημάτισαν σε διάφορα σημεία τα αρχικά της Χρυσής Αυγής.

Θρασύδειλες ενέργειες των φασιστών της Χρυσής Αυγής…

“Το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Μανούσου το Γεφύρι στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστωρος.
Το μνημείο έχει στηθεί προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρίσσια. Ήταν μία από τις πολλές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στη Μεσσηνία.

Αυτή η θρασύδειλη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο υπερασπίζεται τους πολιτικούς του προγόνους, τους φασίστες και τους συνεργάτες τους, τους Ταγματασφαλίτες. Όσο μελάνι και να ρίξουν στις πλάκες του μνημείου, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον Ηλία Σφακιανάκη, αξιωματικό του Ελληνικού στρατού που εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ, επικεφαλής της μάχης και τους 17 συμμαχητές του, γιατί είναι ήρωες στη συνείδηση του λαού μας. Σε αντίθεση με τις αστικές δυνάμεις των κατακτητών, των συνεργατών τους Ταγματασφαλιτών και των λοιπών συμμοριών που έχουν την αιώνια ρετσινιά του ρουφιάνου, του καταδότη, του Ναζί εγκληματία, του αγαπημένου παιδιού του αφεντικού.

Αυτοί ήταν πάντα οι φασίστες! Σήμερα καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, αμαυρώνουν ό,τι θυμίζει στο λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει.

Αυτά είχαν δηλώσει εκείνες τις μέρες Αριστερές Οργανώσεις και πολιτικοί φορείς.

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α
Sleppy