30 Σεπτεμβρίου, 2020

Παύλος Πολάκη: Ευκλείδη, εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα, θέλω και να τους νικήσουμε !!

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

03 Αυγούστου 2020

Ευκλείδη κάτσε φρόνιμα…

Εχθές ζήσαμε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής της Κίνησης «53+» Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Άλλωστε δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα το τελευταίο καιρό αφήνουν αιχμές στην ηγεσία του κόμματος από κύκλους της τάσης-Κίνησης «53+»

Έτσι λοιπόν μπήκε μπροστάρης να βάλει τα πράματα στη θέση τους ο βουλευτής Χανίων του Σύριζα Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης στέκεται κυρίως στην κάθαρση και στην δικαιοσύνη και σε τρία σημεία, στο “ξεκάθαρο πρόγραμμα”, στο “μαζικό κόμμα”  και σε ένα κόμμα “με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα”.

Αναλυτικά η Ανάρτηση…

Ευκλείδη ,εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!!
Το ΄χουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε!
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
Δηλαδή :
-θέλω πχ μια Τράπεζα από τις 4 να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου και βέβαια να φύγει ο Στουρνάρας από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί λειτούργησε ως πέμπτη φάλαγγα εναντίον μας τα προηγούμενα χρόνια .

-θέλω να αντιστραφεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (πχ των αεροδρομίων) που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το 15, γιατί τώρα και λόγω κορωναϊού μας ζητάνε και αποζημιώσεις από πάνω.

-θέλω ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης τώρα που με την προσπάθεια όλων μας βγήκαμε από τα μνημόνια ,που να μην επαναλαμβάνει μόνο τη στήριξη των φτωχών αλλά και τη σοβαρή στήριξη των μικρομεσαίων ,αποσπώντας ταυτόχρονα πλούτο και ισχύ από αυτούς που έχουν τα πολλά και βγήκαν σχετικά αλώβητοι από την κρίση. Δηλαδή θέλω να αμείψουμε την εργασία του εργάτη, τη διανοητική επάρκεια και δεξιότητα του επιστήμονα ,την παραγωγή του αγρότη και όχι μόνο η κυρίως τον εργοδότη, το υλικό ,το μεσάζοντα !

-θέλω ένα κράτος που θα είναι επιτελικό γιατί θα κάνει ΜΟΝΟ 4 δουλειές: θα παράγει το σχέδιο, θα μοιράζει τα χρήματα, θα θέτει τους κανόνες και θα εκτελεί ετήσιο τελικό ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ έλεγχο όλων των αποκεντρωμένων του δομών και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνουν ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που σήμερα συνεχίζει να κάνει ένα διεφθαρμένο και πελατειακό κεντρικό κράτος δυσκίνητο και γραφειοκρατικό που έχει φτιαχτεί 70 χρόνια τώρα (με παραλλαγές).
Έτσι θα ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική και αυτοί θα κάνουν «απευθείας ανάθεση» των δις που μάζεψες με ένα μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως…..
-θέλω τέλος να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και όλοι αυτοί που τους βοήθησαν. Άρα θέλω θεσμικά μέτρα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και την εφαρμογή της (πχ μαζικές προσλήψεις δικαστών, ενοποίηση σε ένα στάδιο προανάκρισης και κύριας ανάκρισης και όχι αναβολή σε δικές μεγαλύτερη από δυο μήνες για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ) Η τιμωρία των τρωκτικών που χρεοκόπησαν τη χώρα δεν είναι ούτε σκανδαλολογία, ούτε εμμονή, ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Θέλω πολλά ,αλλά δεν θα τα πούμε όλα από εδώ.. έχουμε συνέδριο μπροστά….
Είναι ΤΕΛΟΣ προφανές πως για να γίνουν αυτά (ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ,ΕΤΣΙ;)
χρειαζόμαστε :
ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που θα το φτιάξουμε έτσι όπως ,ακροθιγώς, είπα παραπάνω .Η δημοκρατία και τα δικαιώματα μόνο ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ !

ΑΡΧΗΓΟ τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν ο μόνος ΗΓΕΤΗΣ της αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή που έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε το «πάμε να κυβερνήσουμε» και φτάσαμε στο 36,5% συσπειρώνοντας με το λόγο και την παρουσία του και ταξικά και πολιτικά τα κοινωνικά στρώματα των κάτω ,της νεολαίας και σοβαρού κομματιού των μεσαίων (που οι τελευταίοι μας γύρισαν την πλάτη γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 18 έπρεπε η ανακούφιση της να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δις ,έφταναν και τα 30…)

Αυτά …. Χαιρετισμούς απ τα Σφακιά !

Ευκλειδη ,εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!!Τοχουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε!ΕΓΩ ΘΕΛΩ…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Sonntag, 2. August 2020

Ας δούμε κάποια από τα δημοσιεύματα…

Σάββας Σεληθωμάς