28 Σεπτεμβρίου, 2020

“Απόψεις” Αν το podemos.gr ήταν εφημερίδα

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η διαδικτυακή μας γωνιά ξεκίνησε να λειτουργεί εν μέσω καραντίνας, στα μέσα του περασμένου Απρίλη. Χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς… διασυνδέσεις και δημόσιες σχέσεις, μέρα με τη μέρα προσπαθεί να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το απαιτητικό αναγνωστικό κοινό της Αριστεράς.

Το podemos.gr, αιχμηρό και αυθόρμητο, φιλοδοξεί να μιλήσει στην καρδιά του κάθε δημοκράτη που έχει μπουχτίσει από την κατευθυνόμενη ενημέρωση των συστημικών μέσων αλλά και από τις “γραμμές” που παίρνουν και ακολουθούν κατά γράμμα άλλες πηγές ενημέρωσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ρεκόρ επισκεψιμότητας που σημειώσαμε το τελευταίο σαββατοκύριακο μάς γεμίζει υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη, καθώς διαπιστώνουμε πως οι απόψεις που φιλοξενούμε στις σελίδες μας φτάνουν σε περισσότερα σπίτια από αυτές που βρίσκονται στις σελίδες παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το επίσημο και πιο πρόσφατο δελτίο κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων, η πιο δημοφιλής εφημερίδα, την Κυριακή 26 Ιουλίου πούλησε 41.790 φύλλα, ενώ η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς πλασαρίστηκε στην 7η θέση με μόλις 2.190 πωλήσεις.

Την ίδια στιγμή, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10.113 συμπολίτες μας επέλεξαν το Podemos.gr για την… αριστερή τους ενημέρωση.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, οι αναγνώστες του Podemos.gr ξεπερνούν κατά πολύ τους αναγνώστες εφημερίδων όπως η Αυγή, στις επιδόσεις της οποίας, αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να προσθέσουμε τα 940 φύλλα που πούλησε την προηγούμενη μέρα.

Ίσως τελικά η πίκρα κάποιων και τα “φίλια” πυρά να είναι δικαιολογημένα…

Sleppy

One thought on ““Απόψεις” Αν το podemos.gr ήταν εφημερίδα