28 Σεπτεμβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – ” Η Κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία !! “

Read Time:51 Second

Γράφει – Επιμέλεια: Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη“

Η Κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία !

Την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες διαγνωστικών τεστ στη χώρα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος μοριακές εξετάσεις για covid-19, δηλώνει επισήμως την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Και μάλιστα με την εξωφρενική αιτιολόγηση ότι υπήρξε «αλόγιστη χρήση εξετάσεων»!

Δηλαδή, μας λέει ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ που έχει ορίσει η κυβέρνηση, ότι τα δείγματα που αποστέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι περιττά και γίνονται χωρίς λόγο!

Είναι προφανές ότι δεν μπορούν, η Διοίκηση του ΕΚΕΑ και το Υπουργείο Υγείας, να διασφαλίσουν την προμήθεια αντιδραστηρίων στην αιχμή της πανδημίας στη χώρα και ότι αδυνατούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω διευρυμένου testing για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Αυτή η ανικανότητα όμως…βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία.

Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Μάχιμη Δικηγόρος στο Διοικητικό κι Εργατικό δίκαιο. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Κάτω Κέντρου Θεσσαλονίκης
Sleppy