28 Σεπτεμβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – Στόλτενμπεργκ: Αφελής ή…πολύ έξυπνος ο ισχυρός άνδρας του ΝΑΤΟ

Επιμέλεια – Γράφει: Μαύρα Σαραντοπούλου

Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020

Απόψεις…  με Άποψη

Στόλτενμπεργκ: Αφελής ή…πολύ έξυπνος ο ισχυρός άνδρας του ΝΑΤΟ;

Φαίνεται πως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δημιουργεί εκνευρισμό με τις άκυρες πολιτικές του κινήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα κράτη- μέλη που πρόσκεινται στο  Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Πρόκειται πράγματι για γκάφες; Ακούγεται κάπως παράταιρο ένας τόσο ισχυρός άνδρας με κορυφαία θέση στη γεωστρατηγική σκακιέρα, να υποπίπτει σε τέτοια λάθη όπως το προχθεσινό. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως το βράδυ της Πέμπτης ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γεγονός που το ελληνικό ΥΠΕΞ διέψευσε άμεσα.

Ποιος είναι ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι Νορβηγός πολιτικός που υπηρετεί ως 13ος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ από το 2014. Ήταν Πρωθυπουργός της Νορβηγίας από το 2000 ως το 2001 και από το 2005 ως το 2013. Η θητεία του Στόλτενμπεργκ ως γενικού γραμματέα του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) επεκτάθηκε για άλλα δύο χρόνια. Ο Στόλτενμπεργκ κατέχει τη θέση αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει οριστεί να ηγηθεί του ΝΑΤΟ μέχρι το 2022.

Πράγματι αφελής;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ακριβώς το αντίθετο από αφέλεια. Δείχνουν ότι πολύ συγκροτημένο μυαλό με στοχοπροσήλωση. Άρα οι αναλύσεις που διαβάζουμε σήμερα περί αφέλειας του ισχυρού άνδρα του ΝΑΤΟ είναι τουλάχιστον άκυρες. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο πίσω από το tweet Στόλτενμπεργκ; Μήπως ο Νορβηγός λειτουργεί ως ο λαγός της Τουρκίας για να δημιουργήσει τετελεσμένα να να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με όρους και ατζέντα καθαρά τουρκικών συμφερόντων;

Η ιστορία θα τα απαντήσει όλα.

Sleppy