28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ακατανόητη εμμονή της ΚΕΔΕ εναντίον δημοσιογραφικού ομίλου

Επιμέλεια – Γράφει: Σεμπάστιαν Τριστάν – Sebastian Tristan

Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020

Η εμμονή της ΚΕΔΕ και του κύριου Παπαστεργίου απέναντι στο κυνήγι ειδησεογραφικού ομίλου αρχίζει και προκαλεί δυσανεξία ακόμη και μέσα στους κόλπους της ΝΔ.

Από την αρχή λειτουργίας του ομίλου Press Group ο οποίος εκδίδει εφημερίδα με την επωνυμία KEDENEWS.GR ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιδόθηκε σε έναν πρωτοφανή αγώνα κλεισίματος, μίας επιχείρησης που συντηρεί 51 υπαλλήλους. Αξίζει να σημειωθεί πως στον καινούριο ειδησεογραφικό όμιλο οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άριστες συνθήκες εργασίας, με κανονικούς μισθούς και πλήρη ασφάλιση, ενώ στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ομίλου, φιλοξενούνται τα 7 sites και οι δύο εφημερίδες του.

Οι δήμαρχοι που έχουν παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα KEDENEWS.GR φτάνουν τριψήφιο νούμερο, ενώ τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχουν λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός εξέλιξης σε τοπικά ζητήματα.

Βήμα στην εφημερίδα και τα sites του ομίλου έχουν όλοι όσοι επιθυμούν. Ωστόσο την εύρυθμη λειτουργία του σκιάζει η επίμονη προσπάθεια της διοίκησης της ΚΕΔΕ να παύσει τη λειτουργία του ομίλου. Αν και τα έκτακτα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν, δικαίωσαν τον όμιλο, ωστόσο ο κ. Παπαστεργίου δεν πτοήθηκε και συνεχίζει να θέλει να κλείσει την Press Group.

Όλοι αναρωτιούνται ποιοι λόγοι ή μάλλον ποιοι πολιτικοί παράγοντες θέλουν να φιμώσουν τον τύπο και να χτυπήσουν την ελεύθερη δημοσιογραφία. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να παύσει να υπάρχει ο όμιλος Press Group, που αυτή τη στιγμή είναι ένας πρωτοπόρος σε εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και συνθήκες εργασίας;

Πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της ΝΔ που ερωτήθηκαν για το θέμα, το θεώρησαν ακατανόητο, μιας και μόνο θετική για τον τόπο και την επιχειρηματικότητα η συνέχεια της λειτουργίας της Press Group.

Δεν νομίζουμε ωστόσο ότι θα βρεθεί δικαστής να δικαιώσει τον κ. Παπαστεργίου. Σώφρον θα ήταν έστω και την ύστατη στιγμή να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα.

Sleppy