28 Σεπτεμβρίου, 2020

ΓράφειΕπιμέλεια: Έφη Παρίση

Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2020

Απόψεις…  με Άποψη

Η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε σε υπολογίσιμο παίκτη του πολιτικού συστήματος σε μια εποχή που η χώρα είχε γονατίσει, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κατάρρευση, την κοινωνική αποσάθρωση και την συνεπαγόμενη λαϊκή οργή εναντίον ενός πολιτικού συστήματος που είχε οδηγήσει σε αυτή την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η Χρυσή Αυγή όμως ΔΕΝ είναι ένα πολιτικό κόμμα. Ανέκαθεν είχε όλα τα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης τόσο στην οργανωτική δομή και λειτουργία της όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό. Αποτέλεσε τη μήτρα για σωρεία έκνομων, ρατσιστικών, φασιστικών, εγκληματικών εν τέλει ενεργειών.

Το δικαστήριο στις 7/10 καλείται να αποφανθεί τόσο ξεχωριστά για την κάθε υπόθεση που εκδικάζεται: απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών των συνδικαλιστών του ΚΚΕ και την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα όσο και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (ένταξη για τα απλά μέλη και διεύθυνση για τους βουλευτές και τους δύο πυρηνάρχες).

Η δικαστική αυτή απόφαση θα κρίνει το αν το κράτους δικαίου θα μπορεί να αντικρίζει κατάματα τη Μάγδα Φύσσα και τον πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, θα κρίνει επίσης το ενδεχόμενο σε μια αντίστοιχη κοινωνική και οικονομική κρίση να ξανασυγκροτηθούν φασιστικά τάγματα εφόδου υπό τον μανδύα και την άνεση της ατιμωρησίας.

Μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας, σίγουρα δεν θα βγάλει ετυμηγορία το facebook. Όμως το εάν ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Λαγός και η λοιπή συμμορία είναι ή όχι εγκληματική οργάνωση, το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, έχει κριθεί ήδη στη συνείδηση του λαού, της κοινωνίας, ευτυχώς το είδαμε και στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Τα κόκκινα σηματάκια που έχουν κατακλύσει από χθες τα social media και το κινητό τηλ. μας δεν βγάζουν δικαστικές αποφάσεις, στέλνουν όμως ένα ηχηρό συλλογικό μήνυμα ότι υπάρχει λαϊκή, μαζική απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης, για ανάσα δημοκρατίας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

Δικαιοσύνη για την μάνα όλων μας

Sleppy