30 Οκτωβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – “Oι ατάκτως ερριμμένες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ”

Γράφει – Επιμέλεια: Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη“

Oι ατάκτως ερριμμένες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τις παρεμβάσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στην κοινωνία. 5 μήνες μετά την άρση του lockdown κι ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μας διαβεβαίωνε ότι όχι μόνο υπάρχουν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19, αλλά και ότι υπάρχει σχέδιο για τις ΜΕΘ της χώρας, η λήψη έκτακτων μέτρων στην Αττική εξαιτίας της αύξησης των διασωληνωμένων ασθενών ένα μήνα μόλις μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας, διαψεύδουν την εικόνα «κανονικότητας» που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας «νούμερα» που δεν προκύπτουν από κάπου, ως στοιχεία για τις προσλήψεις που έγιναν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τις κλίνες ΜΕΘ, που ενώ ήταν 400, ξαφνικά έγιναν 200, τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να μας πουν την αλήθεια.

Είναι σαφές, ότι όσα στοιχεία και αν παρουσιάσουν δε μπορούν πλέον να μας πείσουν. Το “success story” της κυβέρνησης έχει αποτύχει και η επικοινωνιακή της τακτική στη διαχείριση της πανδημίας, την εκθέτει πλέον σοβαρά στην ελληνική κοινωνία.

Σημείωση:

Ας μάθει επιτέλους ο κόσμος τι συμβαίνει :

Μια καλά εξοπλισμένη κλίνη ΜΕΘ κοστίζει περίπου 35.000€. Τα πεταμένα λεφτά για άχρηστες μάσκες κόστισαν 185 κλίνες. Άλλες τόσες κόστισαν οι ζαρντινιέρες του Μπακογιαννη. Συν η “πετσολίστα” 20.000.000 στους μπουκωμένους δημοσιογράφους είναι άλλες 571 κλίνες. Συν, συν, συν, τα συμπεράσματα δικά σας..

Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Μάχιμη Δικηγόρος στο Διοικητικό κι Εργατικό δίκαιο. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Κάτω Κέντρου Θεσσαλονίκης Ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης Μελών “Ενεργοί Δημοκρατικοί Πολίτες – ΝΑΙ” του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Sleppy