30 Οκτωβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – Η Θεσσαλία μας τελείωσε… η Λάρισα μας τελείωσε… η Καρδίτσα μας τελείωσε…

Γράφει – Επιμέλεια: Μαγδαληνή Νίκα

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη“

Το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου του 2019 σε μια αίθουσα του 3ου ορόφου, στο Τεχνικό Επιμελητηριο της Λάρισας, οι μηχανικοί έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Παρόντες, ο βουλευτής
Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ,
ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης της ΝΔ

ο Πρόεδρος των Δήμων Θεσσαλίας, Γιώργος Κωτσός, δημαρχος τότε στο καταποντισμενο πλέον Μουζάκι, αλλά τώρα κι αυτός βουλευτής της ΝΔ,

και φυσικά ο Κώστας Αγοραστός, εκλεγμένος επί τρεις συνεχόμενες θητείες με τη ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, της περιφέρειας που σύμφωνα με τον προεκλογικό του λόγο είναι πρώτη σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 4,8 δις, εκ των οποίων όμως, μόνο 15 εκατομμύρια διέθεσε για αντιπλημμυρικά.

Εκείνο το απόγευμα λοιπόν, ο Πρόεδρος του θεσσαλικού ΤΕΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, επίσης της ΝΔ, ανήγγειλε την βράβευση των συνάδελφων του μηχανικών οι οποίοι θήτευαν ως αυτοδιοικητικά στελέχη στη Θεσσαλία και η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκε πού αλλού, στη ΝΔ.

Εγώ μηχανικός δεν είμαι αλλά μπορώ να καταλάβω το προφανές:
Ότι η Θεσσαλία διοικείται χρόνια και ζαμάνια από στελέχη της ΝΔ που ενώ έχουν στη διάθεσή τους τα περισσότερα λεφτά απ’ όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας, την άφησαν χτες να πνιγεί.

Να τα χαίρεται, λοιπόν, τα στελέχη της η ΝΔ.
Κι αφού δεν τα παίρνει η ίδια να τα πάει μια βόλτα στα κατεστραμμένα χωριά, στα γκρεμίσματα, και στις θαμμένες απ’ τη λάσπη γειτονιές της βυθισμένης κυριολεκτικά Καρδίτσας,

ας τα πάρει τουλάχιστον να τα πάει στα κατά τόπους εισαγγελικά γραφεία να τα παραδώσει στους Εισαγγελείς, αφού ούτε κι εκεί έχουν την τσίπα να πάνε και να παρουσιαστούν από μόνα τους και αυτοβούλως.

Τον τρόπο και τον δρόμο τον ξέρει άλλωστε. Τουλάχιστον για τον πολιτικό της αντίπαλο…

Αν δεν τον θυμάται, ας ρωτήσει τον ΣΚΑΪ, τον Καψή, τον Πορτοσαλτε, τον Πρετεντέρη και τ’ αλλά παιδιά.
Αν δεν τους βρίσκει κι αυτούς, ας σκάψει βαθιά μέσα στα λαγούμια που έτρεξαν από χτες και κρύφτηκαν.

Επάρκεια σε φτυάρια για τέτοιες δουλειές, είχε πάντα.

Sleppy