30 Οκτωβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – “Οι μαθητικές κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο” (βίντεο)

Γράφει – Επιμέλεια: Δημήτρης Πετράς

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη”

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο

Ο νεαρός συμπολίτης μας από το Πέραμα διατύπωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας.

Στο βίντεο που σας καλώ όλους να δείτε, ο Ξάνθος Γερμανάκος ανέδειξε τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις γι’ αυτά «παγώνοντας» τους υμνητές του Μητσοτακισμού που θέλουν να βγάλουν τους μαθητές ως «αρνητές της μάσκας» και «καταληψίες της τυρόπιτας».

Βλέπουν τους μαθητές ως «υγειονομικές βόμβες» την στιγμή που:

📍Κάνουν φιέστες χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε πλείστες περιπτώσεις (ενδεικτικά στα εγκαίνια του μετρό στη Νίκαια και στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας).

📍Η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι αποκαρδιωτική αν όχι κωμικη! Απαγορεύουν στους πολίτες να κάθονται στις μισές θέσεις και την ίδια στιγμή βρίσκονται σε απόσταση χιλιοστού δεκάδες όρθιοι, ενώ η εναλλακτική είναι να περιμένουν το επόμενο λεωφορείο που επίσης θα ναι κατάμεστο 45 λεπτά αργότερα.

📍Στα νοσοκομεία μας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στα κάγκελα, καθώς η υποκρισία ξεχειλίζει και οι υποσχέσεις του υπουργείου υγείας είναι μόνο για τις κάμερες.

📍 Ετοιμάζουν νέο φαγοπότι των δικών τους ΜΜΕ αντί να δώσουν χρήματα για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και δημιουργία αιθουσών, όπως εύλογα καλεί ο μαθητής το υπουργείο παιδείας.

Μπράβο στο Ξάνθο Γερμανάκο και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται για τα αυτονόητα!

Δείτε το video:

Μαθητής Λυκείου Περάματος/Μέλος Συντονιστικής επιτροπής. “Η Μάσκα είναι ένα από τα όπλα μας. Υποκινούμαστε από την πολιτική της κυβέρνησης’

Να μην ξαναζήσουμε την φρίκη. Τα ΜΜΕ να μην ενθαρρύνουν με τη στάση τους τις συμμορίες που σπάνε καταλήψεις και δολοφονούν.

Βίντεο δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα (Τεμπονέρας – Καλαμπόκας)

Δημήτρης Πετράς

Ο Δημήτρης Πετράς γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» με ειδίκευση στον τομέα Ανάπτυξη και Προγραμματισμός, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλα, σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ» με πρακτική άσκηση στον Όμιλο του ΣΚΑΪ. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος και ήταν από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2019 εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Περάματος. Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Περάματος.
Sleppy