23 Οκτωβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – “ Ο εχθρός είναι εδώ, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει ; ”

Γράφει – Επιμέλεια: Δημήτρης Πετράς

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη”

Ο εχθρός είναι εδώ, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει;

Την ίδια στιγμή που ο τουρκικός στρατός βεβηλώνει τη σημαία μας σε ένα ελληνικό νησί, το ΥΠΕΞ καλεί την Τουρκία να βρει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Οι ένοχοι όμως είναι αυτοί που λένε πως θα κάνουν τους Έλληνες «μεζέδες» και θα τους «ρίξουν στη θάλασσα», δηλαδή οι στενοί συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου Ερντογαν.

Η Τουρκία δεν ρίχνει απλώς λάδι στη φωτιά, αλλά ετοιμάζεται για το μεγάλο χτύπημα. Ζυγίζει τον αντίπαλο, ελέγχει τις αντιδράσεις του και προχωρά.

Θέλουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας για να κάνουν αυτό που έπραξαν χθες στο Καστελλόριζο -στην καλύτερη περίπτωση- για να μην θυμηθούμε όσα βάρβαρα για την ανθρωπότητα διέπραξαν στην Κύπρο το 1974.

Προχωρούν κανονικά σε έρευνες στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην ΑΟΖ που θα έπρεπε μονομερώς να είχαμε ανακηρύξει εδώ και καιρό.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την Κύπρο στην ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Δεν ζήτησε το αυτονόητο, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί. Αντίθετα, υπογράφει κείμενα με την παρέμβαση του Βερολίνου που δεν γνωρίζει κανεις πλην του ιδίου, δεν ενημερώνει τα κόμματα, ο ορισμός της μυστικής διπλωματίας.

Ευτυχώς ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόλμησε να πει το αυτονόητο. Να δώσουν οι Τούρκοι τα δικαιώματα που ζητούν για τους τουρκοκύπριους του νησιού, στους Κούρδους της Τουρκίας.

Ένας άλλος Νίκος, ο Νίκος Κοτζιάς, ο καλύτερος Υπουργός Εξωτερικών των τελευταίων δεκαετιών, αναλύει άριστα την κατάσταση και δίνει τις απαντήσεις που έπρεπε να δοθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι. Τα άρθρα του είναι άκρως διαφωτιστικά και επεξηγηματικά, αλλά δυστυχώς δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ των λιστών του κ. Πέτσα.

Οι εξελίξεις θα αποδειχθούν δραματικές εάν δεν είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Δημήτρης Πετράς

Ο Δημήτρης Πετράς γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» με ειδίκευση στον τομέα Ανάπτυξη και Προγραμματισμός, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλα, σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ» με πρακτική άσκηση στον Όμιλο του ΣΚΑΪ. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος και ήταν από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2019 εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Περάματος. Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Περάματος.
Sleppy