23 Οκτωβρίου, 2020

“Απόψεις… με Άποψη” – “Ώστε έτσι λοιπόν… “ΙΣΤΟΡΙΚΗ” η συμφωνία των Πρεσπών…”

Γράφει – Επιμέλεια: Δέσποινα Ξερουδάκη

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη

Ώστε έτσι λοιπόν…

“ΙΣΤΟΡΙΚΗ” η συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την κοινή γνώμη των στελεχών της ΝΔ.

Φαντάζομαι θα δίνονται μάχες για το ποιος τελικά θα κερδίσει την θέση του εισηγητή που δεν έβρισκαν μέχρι τώρα.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως η συγγνώμη που χρωστάτε στον Νίκος Κοτζιάς , που δικαιώθηκε επιτέλους, είναι το λιγότερο που επιβάλλεται να κάνετε. Πόσο πολεμήθηκε αυτός ο άνθρωπος!! που μεταξύ μας, είναι ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών που είχαμε ποτέ.

Ακούστε λοιπόν ανθρωπάκια της αδέξιας δεξιάς.
Σας δούλεψε κανονικά ο Μωυσής.
Σας την έφερε πισώπλατα το τσιτάχ.
Του ήσασταν οι πιο χρήσιμοι ηλίθιοι του.. γκόμενου.
Το νιώθετε μέχρι και στο πετσί της πανοπλίας σας.
Ο εγκέφαλος σας μέσα στην περικεφαλαία καίει από την παραδοχή.
Εσείς όμως κρύβεστε γιατί είναι πιο εύκολο να εξαπατήσεις έναν άνθρωπο παρά να τον πείσεις ότι εξαπατήθηκε.

Με την ψήφο σας (και κάποιοι με την αποχή σας)
μας φορτώσατε την πιο τραγική, την πιο επικίνδυνη, την πιο ανίκανη κυβέρνηση που θα μπορούσαμε να έχουμε.
Ντρέπομαι να με κυβερνούν αυτοί.

Ποιοι;;

Αυτοί που είχαν μπροστά τους 7 μήνες να θωρακίσουν την υγεία εν όψει κορωνοϊού (άλλο κεφάλαιο αυτό!) και μας έκλεισαν μέσα καταστρέφοντας τα πάντα.. ενώ αυτοί οι ίδιοι έλιαζαν τα… βυζιά τους από παραλία σε παραλία κι από νησί σε νησί.. και στο τέλος αυτό που έκαναν για την ασφάλεια μας ήταν…να μοιράσουν… παγουρίνο made in Germany (μίζα) και μάσκες αερόστατα που έφτιαξε εταιρεία αλουμινίου exalco.(άλλη μίζα).
Αυτοί που μοίρασαν εκατομμύρια στα κανάλια για να λιβανίζουν Μωυσήδες και κομψές Μαρέβες.
Αυτοί που αγοράζουν σαράβαλα λεωφορεία έναντι τεραστίων ποσών, που με λιγότερα λεφτά έπαιρναν καινούργια και περισσότερα (κι άλλη μίζα).
Αυτοί που σπαταλούν χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν καναπέδες, πολυθρόνες, μπανιέρες και κρεβάτια στα υπουργεία τους για να … ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν από τα…τόοοοσο κουραστικά τους καθήκοντα.
Αυτοί που στοιβάζουν μαθητές σε μικροσκοπικές αίθουσες αντί να προσλάβουν καθηγητές και δασκάλους.. και να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους διδασκαλίας.
(Στην αίθουσα δεν κολλάει, στις πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους, ναι!)

Όλοι αυτοί που θέλουν να αποδυναμώσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έστω κι αν οικογένειες ζουν από αυτές, για να προωθήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων.
Αυτοί που καταργούν από τα σχολεία τα καλλιτεχνικά και την κοινωνιολογία (την στιγμή που αρκετοί από αυτούς και αν δεν κάνω λάθος και ο Κούλης έχει σπουδάσει κοινωνιολογία.) αλλά βρίσκουν ώρα και χρόνο για… cheerleading.
Αυτοί που σε κατακλύζουν με τηλεσκουπίδια για να κοιμίσουν τον εγκέφαλο σου και να κρύψουν την ανικανότητα τους.
Αυτοί όλοι οι απατεώνες που κατάφεραν την παγκόσμια πρωτιά να κατηγορήσουν την εισαγγελέα που ερευνούσε σκάνδαλα αντί να την βοηθήσουν. (Ποιος “καθαρός” φοβάται και αποφεύγει τον έλεγχο;)
Αυτοί όλοι που σου χρεώνουν μέχρι τον καφέ και την τυρόπιτα τους και δεν σ ενοχλεί. (5.000 σε ένα μήνα σε καφεδοτυρόπιτες!)
Σ’ ενοχλούσε που επί ΣΥΡΙΖΑ παράγγελναν σουβλάκια και τα πλήρωναν από την τσέπη τους.
Κανονικότητα βλέπεις.
Αυτοί που προσβάλλουν τους καλλιτέχνες, γιατί δουλεύουν, λέει, στην μαύρη αγορά και δεν μπορούν να τους αποζημιώσουν. (Οι παπάδες δεν συμπεριλαμβάνονται στην…. λίστα των καλλιτεχνών. Αυτοί… κόβουν απόδειξη, όχι σαν τον φούρναρη με την τυρόπιτα που δεν έκοψε κ χρεοκοπήσαμε..)
Ντρέπομαι να με κυβερνούν αυτοί που είπαν πως αν δεν έχω να πληρώσω ΕΝΦΙΑ να πουλήσω το σπίτι μου.
Αυτοί που πάτησαν επί πτωμάτων στην κυριολεξία για να εκλεγούν.
Αυτοί που τώρα έμαθαν για… καιρικά φαινόμενα και…κακές στιγμές. (Ήταν η κακιά στιγμή αυτό που έγινε στην Καρδίτσα.)
Αυτοί που σε βλέπουν να καίγεσαι ή να πνίγεσαι και σου λένε “δες στην τηλεόραση τί να κάνεις για να σωθείς.” Τόσα λεφτά έδωσες. Τόσο ακριβά πλήρωσες τις συμβουλές αυτές που σύμφωνα με νόμο έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Αυτοί που αφήνουν αβοήθητους ανθρώπους, εγκλωβισμένους για δέκα και δώδεκα μέρες.

Αυτοί, στην τελική που κατέστρεψαν τα πάντα και όμως είναι απόντες. Ούτε ένας, έτσι για.. τα μάτια του κόσμου.
Αυτοί που αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν και να βάφουν κόκκινη την γαλανόλευκη.
Τι συμφωνίες έκανες Κυριάκο με τον Ερντογάν; Τι συμβαίνει με την Κύπρο; Έλα πες…μη φοβάσαι. Εσύ κυβερνάς.. δεν θα σε μαλώσει κανείς. Οι δημοσιογράφοι τρώνε Κυριάκο. Τρώνε καλά…και όταν τρώνε δεν μιλάνε. Το ξέρεις.
Αυτοί όλοι οι υπερόπτες κουστουμάτοι που νομίζουν πως είμαστε υπήκοοι στο παλάτι τους.
Που νομίζουν πως έχουν την καρέκλα και την πρωθυπουργία κληρονομικό δικαίω.
Αυτοί που μοστράρουν από τώρα τα τέκνα τους σαν να μας λένε : αυτός είναι ο επόμενος… βασιλεύς. Καμαρώστε τον!
Στην τελική, ντρέπομαι να με κυβερνούν Ρουβάδες με Μερσεντές.. και χωρίς.
Αυτοί που όταν καίγεται στην κυριολεξία ο πολιτισμός μας , λένε.. “σιγά, πώς κάνετε έτσι; Οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο γιατί κάηκε λίγο το… πούσι!”
Και σκέφτομαι.. μας αξίζουν τελικά οι Μυκήνες;;
Ντρέπομαι να σκέφτομαι τον διπλανό μου που έμεινε άνεργος την ίδια στιγμή που πετάνε εκατομμύρια σε… μεγάλους περιπάτους και.. προσομοιώσεις. Και που έχουν το θράσος να μιλάνε για κάμπιες.. και να λένε “βγήκε και δεν βγήκε”. Τα εκατομμύρια κύριε Μπακογιάννη δεν είναι δικά σας για να κάνετε πειράματα. Ούτε λεφτά της Μονόπολη για να μην τα υπολογίζετε.
Δυστυχώς αυτά, όχι βγήκαν και δεν βγήκαν.
Βγήκαν. Σκέτο. Από την τσέπη των Ελλήνων.
Και δεν ξαναμπαίνουν.
Σε μια κανονική, πολιτισμένη χώρα με πολίτες με ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, δεν θα έπρεπε να υπάρχει δίλημμα για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της.
Και μόνο που “κάτι” άφησε στα ταμεία η προηγούμενη κυβέρνηση, θα ήταν κριτήριο για να ψηφίσουν.
Για τους Έλληνες το δίλημμα είναι αν θα δουν big brother ή gntm.
Ντρέπομαι.
Στην Ελλάδα, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο, ο Διαφωτισμός δεν έφτασε ακόμα μετά από 250 χρόνια.
Επικρατεί σκοτάδι βαθύ.
Κάποτε μου είπαν ένα αστείο. Γέλασα.
Μετά από λίγες μέρες μου το ξαναείπαν πιο παραστατικά. Ξαναγέλασα.
Την τρίτη φορά, με το ίδιο αστείο γέλασα λιγότερο.
Την τέταρτη άρχισα να βαριέμαι.
Την πέμπτη, εκνευρίστηκα και την έκτη θύμωσα.
Έφυγα από την παρέα.
Στην αρχή γελούσαμε μαζί σου Κυριάκο. Γιατί εκτός των άλλων, σε είπαν και μίστερ Μπίν. Με το δίκιο τους. Μόνο που αυτός έχει ταλέντο. Εσύ είσαι κακό αντίγραφο.
Δεν γελάμε πια με τα αστεία σου.
Είμαστε στην έκτη μέρα. Θυμωμένοι. Και ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στο θυμό.
Θα φύγουν από την παρέα σου Κυριάκο.
Ήδη κάποιοι δικοί σου και κάποια σάιτ φιλικά σου σε λένε “λίγο”. Και είσαι Κυριάκο. Ήρθε η ώρα να πάρεις τον…. “μεγάλο περίπατο” της εξαφάνισης.
Χαλάλι σου οι φοίνικες αλλά μην τους φυτέψετε πάλι σε γλάστρες. Θέλουν εύφορο χώμα τα μεγάλα δέντρα Κυριάκο.
Ελπίζω μόνο ο Σπυράδωνις να πρόλαβε να βάψει επιτέλους τα…. σοβατεπιά του, οι βουλευτές σου να αγόρασαν πτυχία και τα λαμόγια που έβγαλες από τις φυλακές να μην κάνουν τα ίδια λάθη και βρεθούν πάλι εκεί που πρέπει κι εκεί που τους αξίζει.
Δεν τα κατάφερες.
Θα μείνεις μόνος και τότε πίσω από την αυλαία, χωρίς θεατές θα αναγκαστείς να παίξεις εαυτόν.

(δ.ξ)

Sleppy