30 Οκτωβρίου, 2020

Σοβαρή καταγγελία: ενημερώνουν τους γονείς για την δράση των παιδιών τους προκειμένου να τρομοκρατήσουν το κίνημα των μαθητών!

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 διέρρευσε το “επίμαχο email που εστάλει στους γονείς μαθητών στο 6ο ημερήσιο γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου Αττικής με σκοπό τον εκφοβισμό και τον έμμεσο εκβιασμό αυτών καθώς και να ποινικοποιήσει τις ενέργειες των μαθητών και των γονέων τους.

Συγκεκριμένα…

Το email που παραθέτουμε, στάλθηκε σε γονείς μαθητών γυμνασίου του Αγίου Δημητρίου από την διεύθυνση του σχολείου (τα αναλυτικά στοιχεία βρίσκονται στην διάθεσή μας).

Οι γονείς ενημερώνονται πως το παιδί τους υπέγραψε επώνυμα υπέρ της κατάληψης (!) κι ότι σε περίπτωση καταστροφών ή τραυματισμών άλλοι γονείς μπορούν να ζητήσουν ευθύνες από τον μαθητή ή τους γονείς του (!!).

Όσο όμως κι αν επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά με “αγανακτισμένους γονείς και διευθυντές”, αστυνομία και εισαγγελείς, αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 700 καταλήψεις σε 35 τουλάχιστον πόλεις της Ελλάδας, με ένα εύρος αιτημάτων που αποδεικνύει ότι οι μαθητές/τριες βλέπουν και καταλαβαίνουν πολύ καλά τι γίνεται…

Βλέπουν τα λεφτά που καθημερινά ξοδεύονται σε άχρηστα για τη ζωή τους πράγματα και καταλαβαίνουν, από την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται η παιδεία και η υγεία τους, το μέλλον που τους επιφυλάσσουν.

Στη συνέχεια είδαμε την Ανακοίνωση στήριξης σε γονείς και μαθητές της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου της κας Μαρία Ανδρούτσου .

Σήμερα έχουμε έναν εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημήτριου να παίρνει θέση και να καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές εκφόβισης και ποινικοποίησης των καταλήψεων, τον Στέλιο Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση…

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε Διευθυντής Σχολικής Μονάδας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας με email του προς γονείς έχοντας στόχο να εκφοβίσει και να ποινικοποιήσει τους μαθητές και τους γονείς αυτών που συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποποιηθεί κάθε δικής του ευθύνης ,

Επισημαίνω τα εξής:

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ,ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ;
ΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΓΟΝΕΪΚΌ ΚΙΝΗΜΑ.

Ένας από τους σημαντικότερους θεσμικούς ρόλους κάθε Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι να λαμβάνει αποφάσεις που θα προστατεύουν μαθητές και γονείς από κάθε είδους κακόβουλες και εκφοβίστηκες επιθέσεις.
Ο Σύλλογος Γονέων του συγκεκριμένου Γυμνασίου ως Συλλογικό Όργανο έπρεπε να αποτρέψει τον διευθυντή του σχολείου να προβεί σε εκφοβισμό και ποινικοποίηση των μαθητών και των γονέων τους, και μάλιστα με μια παράνομη πράξη όπως “Υπογραφή από ανηλίκους μαθητές υπεύθυνης δήλωσης “.

Ο Σύλλογος Γονέων όφειλε να λάβει αποφάσεις που θα επέτρεπαν την σωστή διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου, γονίμου και δημοκρατικού διαλόγου ανάμεσα στους μαθητές και τους εμπλεκόμενους φορείς όπως επιτάσσει η αρχή της Δημοκρατίας μας, με στόχο την ανταλλαγή προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων που θα ήταν αποδέκτες από όλες τις πλευρές.
Κάνεις δεν μπορεί να εκφοβίζει μαθητές και γονείς και να μιλά εξ’ ονόματι κανενός χωρίς να είναι εξουσιοδοτημένος .
Μόνο Συλλογικά Όργανα που είναι θεσπισμένα από τον νόμο έχουν την νομιμοποίηση να συνδιαλέγονται με κάθε επίσημο φορέα ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις από κοινού ή ανεξάρτητα ,ακολουθώντας πάντα τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό τους, αλλά σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν το δικαίωμα να εκφοβίσουν και να προσβάλουν.

Πάγια θέση του Γονέϊκου Κινήματος είναι η μη ποινικοποίηση των μορφών διεκδίκησης της μαθητικής κοινότητας .Κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και εκφοβισμού θα μας βρει απέναντι σε οποίον το επιχειρήσει .

Και το ερώτημα στο συγκεκριμένο δυσάρεστο και καταδικαστέο γεγονός είναι :
Το μόνο που έχει να υποδείξει ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι ο εκφοβισμός και η ποινή ?
Λύσεις;
Τρόποι αντιμετώπισης;
Άλλοι εναλλακτικοί τρόποι διεκδίκησης των αιτημάτων των μαθητών;
Για τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας όλα τα θέματα και τα αιτήματα που προβάλλουν μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικοί είναι ουτοπικά ;Δεν υπάρχουν;
Ο θεσμικός ρόλος του διευθυντή εκτός από να ασκεί διοίκησή δεν είναι να συμμεριστεί τις ανησυχίες των μαθητών του σχολείου και να σταθεί διπλά ως αρωγός στις διεκδικήσεις τους ; Να κάνει προτάσεις; Να τους προστατέψει και να τους διδάξει ;Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την θέση του Διευθυντή είναι και παιδαγωγός ,ίσως και γονιός .
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ :
Δεν πρέπει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να επιτρέψουν καμία επέμβαση και παρέμβαση ακραίων ομάδων που θα θέτουν σε κίνδυνο μαθητές. Ακόμα και αν διαφωνούν με την μορφή διεκδίκησης που ακολουθούν οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τα παιδιά τους
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ :
Αυτή την στιγμή η πολιτεία πρέπει να πάρει θέση και να δώσει λύση άμεσα για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες και θα διασφαλιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες των Συλλόγων Γονέων που έχουν παρεμποδιστεί πίσω από τους νόμους για την πανδημία .Πολλοί σύλλογοι έχουν μείνει χωρίς Δ.Σ βάσει των καταστατικών τους, διότι δεν επιτρέπονται οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις λόγω του αριθμού των μελών που θα παρευρίσκονται σε αυτές.
Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση από τον νομικό σύμβουλο του κράτους ,γιατί έτσι ακυρώνονται οι δημοκρατικές θεσμοθετημένες με νόμο διαδικασίες και παρεμποδίζεται σωστή λειτουργία των συλλογών .
Μην εκμεταλλεύονται κάποιοι το κενό για να παίρνουν αποφάσεις, και να κάνουν υποδείξεις κατά μόνας .!!!

Στέλιος Παπαγεωργίου

Μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής

Και

Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημήτριου

Η Ανακοίνωση της Δημάρχου…

Με αφορμή email που στάλθηκε από τη Διεύθυνση σχολείου του Δήμου μας σε γονείς μαθητών και μαθητριών και αναφέρει το Δήμο ως Οργανισμό που ενδέχεται να αξιώσει αποζημιώσεις από όσες και όσους συμμετέχουν στην κατάληψη, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Ουδείς έχει το δικαίωμα να μιλά για λογαριασμό του Δήμου, παρά μόνο τα συλλογικά αποφαίνοντα όργανα!
Πολλώ δε μάλλον όταν η αναφορά μπορεί από πολλούς να εκληφθεί ως απειλή απέναντι σε εφήβους, μαθητές και μαθήτριες, που τις μέρες αυτές κινητοποιούνται διαμαρτυρόμενοι/ες για τα προφανή, αλλά και για όσα προσδοκούν από μια Πολιτεία, που οφείλει σε όλες τις πολιτικές της να προτάσσει τον Άνθρωπο, να προστατεύει τη Δημόσια Υγεία και να επενδύει στην Δημόσια Εκπαίδευση!

Με μεγάλη εκτίμηση στους εκπαιδευτικούς μας και κατανόηση στις δυσκολίες που καλούνται να υπερβούν, είμαι βέβαιη ότι με εργαλείο το διάλογο και όπλο τον αλληλοσεβασμό θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων!

Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Μαρία Ανδρούτσου

Το επίμαχο email

Το 6ο ημερήσιο γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου Αττικής

⚡️Μαζί τους ως το τέλος !!!

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α
Sleppy