23 Οκτωβρίου, 2020

Η Μεγάλη Πολιτική Απάτη αποκαλύπτεται και καταρρέει

1 0
Read Time:1 Minute, 29 Second
Του Μενέλαου Γκίβαλου*
Χαίνουσες «μαύρες οπές» εμφανίζονται πλέον στο κατάφωτο, από τους προβολείς των συστημικών ΜΜΕ,  «στερέωμα» της κυβέρνησης των αρίστων και του ίδιου του Μωυσέως…. Τα εκρηκτικά πεδία της πανδημίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της εργασίας, των μικρομεσαίων προκαλούν σοβαρές ρωγμές στο οικοδόμημα, που με τόσο κόπο φιλοτέχνησαν τα στυγνά οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα τα οποία συμπαρατάχθηκαν στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Ποιο όμως υπήρξε το κοινωνικο-ιδεολογικό «μέτωπο» που έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία; Γύρω από τον σκληρό – ταξικό πυρήνα των στυγνών συμφερόντων, συγκεντρώθηκαν σημαντικά στρώματα μικρομεσαίων, ελεύθερων επαγγελματιών, υπαλλήλων, αγροτών αλλά και συνταξιούχων που αποτέλεσαν τους περιφερειακούς κύκλους του. Σημαντικό ρόλο επίσης διαδραμάτισε το ακροδεξιό-εθνικιστικό πρόταγμα (προσφυγικό, Μακεδονικό) που αποτέλεσε το κερασάκι στην «τούρτα»…

Σήμερα, 15 μήνες μετά τις εκλογές, οι περιφερειακοί κύκλοι του συστήματος ξηλώνονται και διαλύονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το απροκάλυπτο πλιάτσικο κατά της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνίας. Η πολιτική απάτη των Πρεσπών  δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκλογική βάση της Ν.Δ., ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στον Α. Σαμαρά  να εκβιάζει ανοικτά τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η τριπλή κρίση (υγειονομική, οικονομική, ελληνοτουρκικά) ακολουθεί μια μη αναστρέψιμη πορεία, και στους δυο επόμενους μήνες θα διεμβολίσει το ήδη ασταθές και κλονιζόμενο κυβερνητικό καθεστώς.

Κι όσο η κρίση θα διευρύνεται τόσο περισσότερο θα εντείνεται  ο αυταρχισμός, η καταστολή, η καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών, η εξωνημένη κυβερνητική – συστημική προπαγάνδα.

Σε κάθε τέτοιο κρίσιμο σταυροδρόμι τη «λύση» θα τη δώσει η κοινωνική προοδευτική και δημοκρατική πλειοψηφία. Και μάλιστα απέναντι σε ένα καθεστώς που δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, αφού για το καθεστώς αυτό η λαϊκή βούληση και οι δημοκρατικοί θεσμοί αποτελούν απλά εργαλεία. Η Μεγάλη Απάτη αποκαλύπτεται και καταρρέει.

 Μενέλαος Γκίβαλος είναι Καθηγητής ΕΚΠΑ, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Α. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Πηγή: eretikos.gr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *