29 Μαρτίου, 2024

“Απόψεις… με Άποψη” – Προς Μικροαστούς “Νοικοκυραίους” και Παπαγαλάκια

0

Γράφει – Επιμέλεια: Αντώνης Μαλάκης

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2020

“Απόψεις…  με Άποψη”

Μόλις μία μέρα μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση και εκμεταλλευόμενοι τις κατηγορίες του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ΝΔ και μιντιακό κατεστημένο προσπαθούν σε αγαστή συνεργασία, να προκαλέσουν πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε (λέω να θυμηθούμε γιατί προφανώς γνωρίζουμε) το πόσο στενοί είναι οι δεσμοί της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, το τρίο Στούτζες ( Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης) όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν ασπαστεί τις αρχές του φιιλελευθερισμού, δεν χάνουν την ευκαιρία να μας θυμίζουν ότι παραμένουν αμετανόητοι φασίστες και ακροδεξιοί.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας δημοκρατίας δήλωνε με έντονο και κατηγορηματικό ύφος ότι προτιμά το παιδί του να γίνει Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και Κομμουνιστής, ενώ μόλις το 2012 ασπάστηκε την Δημοκρατία.

Συνεχίζω με τον έτερο Καππαδόκη και τσεκουροφόρο της ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη, ο οποίος δήλωνε ότι πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με αυτά που πιστεύει η αριστερά.

Τελευταίος και καλύτερος ο Θανάσης Πλεύρης. Ο θανασάκης, γιος του δηλωμένου και με την βούλα Χουντικού Κωνσνταντίνου Πλεύρη συμμετείχε σε διαδήλωση Χρυσαυγιτών το 1996.

Από αυτή την λίστα δεν γίνεται να λείπει και ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προεκλογικά και αντιλαμβανόμενος ότι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσει ακροδεξιό ακροατήριο δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την άκρα αριστερά.

Παρόλα αυτά το κορυφαίο γεγονός που συντελέστηκε και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους δύο συγγενείς ιδεολογικά χώρους είναι η σχέση του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όλο το πανελλήνιο έχει δει την βιντεοσκοπημένη συνομιλία ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη στην οποίο ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης προσπαθεί να εξηγήσει το σκεπτικό της δίωξης των Χρυσαυγιτών και μάλιστα δηλώνει ότι ο τότε Πρωθυπουργός θέλει να τους βάλει στην φυλακή τους Χρυσαυγίτες επειδή κόβουν ψήφους στην Νέα Δημοκρατία.

Αφήνω τώρα την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας δημοκρατίας για να περάσω στα παπαγαλάκια που σήμερα αποθεώνουν την δικαιοσύνη για την ιστορική της απόφαση, ενώ τότε ξέπλεναν με κάθε ευκαιρία τους Ναζί της Χρυσής Αυγής.

Απευθύνομαι φυσικά σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ όπου με εμετικές δηλώσεις χάιδευαν το κεφάλι του φιδιού. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τον Πορτοσάλτε να λέει στον Κασιδιάρη << Βρείτε ένα τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους” >>, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μπογδάνο και Παπαδημητρίου να μιλούν για μία σοβαρή Χρυσή Αυγή.

Για το τέλος άφησα όλους αυτούς τους Μικροαστούς “νοικοκυραίους” οι οποίοι καλοέβλεπαν, συνεχίζουν να καλοβλέπουν και να μην καταδικάζουν ακόμη και σήμερα την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί οι ασυμπτωματικοί φασίστες οι οποίοι δηλώνουν την απέχθεια τους προς ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, δεν λένε ποτέ τι ψηφίζουν αλλά στην πραγματικότητα έχουν ψηφίσει μία φορά τουλάχιστον στην ζωή τους αν όχι την Χρυσή Αυγή ένα άλλο ακροδεξιό κόμμα. Είναι αυτοί που τριγυρνούν ανάμεσα μας και οι αγαπημένες τους φράσεις είναι το “ωχ αδερφέ”, “μην ασχολείσαι και κοίτα την δουλειά σου”.

 

Αυτά τα άτομα λοιπόν τα οποία τόσα χρόνια τώρα δεν ψέλλισαν ούτε λέξη κατά της Χρυσής Αυγής και των δολοφονικών επιθέσεων της, σήμερα εμφανίστηκαν όχι φυσικά για να καταδικάσουν την Χρυσή Αυγή αλλά για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή σύμφωνα με αυτούς είναι υπεύθυνος για την καθυστέρηση της δίκης και για το ότι οι Χρυασαυγίτες πέφτουν στα μαλακά.

Όλοι αυτοί λοιπόν ( ακροδεξιοί βουλευτές, παπαγαλάκια, και μικροαστοί “νοικοκυραίοι”) κουνάνε το δάχτυλο στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο, όλοι αυτοί που δεν συμμετείχαν ούτε σε μία πορεία και συγκέντρωση κατά του φασισμού, όλοι αυτοί που έλεγαν πως σιγά μην κάνουμε και ήρωα τον Φύσσα, όλοι αυτοί που ηθελημένα ή άθελα τους εξέθρεψαν το ναζιστικό μόρφωμα έρχονται σήμερα να ασκήσουν κριτική και να πάρουν τα εύσημα του δημοκρατικού πολίτη.

Υ.Γ Τίποτα δεν τελείωσε χθες. Η μάχη κατά του φασισμού είναι ένας διαρκής και δύσκολος αγώνας. Κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει όταν στο τιμόνι της χώρας υπάρχει ένα ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο υβρίδιο που δεν διστάζει να εγκολπωθεί τον κάθε απογοητευμένο ακροδεξιό που έμεινε χωρίς πολιτική στέγη.

Υ.Γ (2) Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε την δίκη, η απάντηση δίνεται από την πολιτική αγωγή και την συνήγορο της οικογένειας Φύσσα και είναι αποστομωτική. Τέλος, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όπως ορίζει το Σύνταγμα μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Αυτοί λοιπόν που διαδίδουν αυτές τις κατηγορίες αλλά και αυτοί που σπεύδουν να τις υιοθετήσουν μάλλον δεν χάρηκαν και πολύ με την χθεσινή απόφαση.

Αντώνης Μαλάκης

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *