29 Μαρτίου, 2024

“Απόψεις… με Άποψη” – “Σεβαστείτε αυτόν τον άνθρωπο που πήρε την Αριστερά από την αφάνεια”

0

Γράφει – Επιμέλεια: Νικόλαος Μίχος

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

 

 

“Απόψεις…  με Άποψη”

Μιας και εδώ κι ένα χρόνο πρέπει να είμαστε φουλ στην αυτοκριτική στον Σύριζα και να αυτομαστιγωνόμαστε μέρα νύχτα σαν αμαρτωλοί, ας κάνει και το ντουβάρι τη δική του αυτοκριτική.

Τι έφταιξε λοιπόν και έπεσε η κυβέρνηση Σύριζα και ξανάρθαν οι κλεφτοκοτάδες και λοιπά φασιστοειδή κοκόρια που επί δεκαετίες έκλεβαν ταμεία, ξεπουλούσαν ψυχές, συνειδήσεις μαζί και τη χώρα ολάκερη κι όμως ξαναστρώθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα για να συνεχίσουν το πλιάτσικο που άφησαν τεσσεράμισι χρόνια στη μέση.

Φταίει ο λαός ο πάνσοφος κι αλάθητος? Σαφώς και όχι. Ο λαός τρέφεται με την εικόνα και το απέδειξε. Ψήφισε όσο πιο υπέρκομψα μπορούσε. Ψήφισε ταγέρ, πέρλες, μαλλί κομμωτηρίου, πανάκριβα κουστούμια, λαμπερές γραβάτες και πλατινέ μανικετόκουμπα. Αυτά του έλειπαν, αυτά ψήφισε. Έστω να τα βλέπει κι ας μην τα αποκτήσει ποτέ. Τρέφεται με την εικόνα και κλέβει και λίγη λάμψη από τους υπέρκομψους που κατακλέβουν το σύμπαν.

Κοστίζει η εικόνα. Κι η εικόνα της πολιτικής αχαριάς που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία είναι πραγματικά άριστης ποιότητας. Όλοι τους μα όλοι τους (καραμανλικοί, φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, χουντικοί, βασιλόφρονες, ακροδεξιοί και λοιποί μισάνθρωποι), ενωμένοι σαν ατσάλινη γροθιά πάνω στα όσα προκαλούν σ’ αυτό τον τόπο. Ξέρουν ποιους να προσεγγίσουν για να ωραιοποιήσει αυτή την αχαριά, για να την εξωραΐσει και να την εκθειάσει και φυσικά να την παρουσιάσει ως απαύγασμα αριστείας.

Πάσχιζαν όλοι να ελέγξουν το λαό, οι άλλοι οι πολιτικά χαζοί. Τι κάνει η πανέξυπνη Νέα Δημοκρατία? Ελέγχει τον τύπο και πετυχαίνει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια μιας και τα μίντια κατευθύνουν και σέρνουν τον λαό από τη μύτη. Οπότε ταϊζεις τα μίντια κι εκείνα φροντίζουν την εικόνα σου. Και ντερλικώνουν όλοι (πλην του λαού) εκ του ασφαλούς.

Τι έκανε ο “πανέξυπνος” Σύριζα?

Προσέγγισε το λαό, του πρόσφερε όσα του είχαν στερήσει. Ενδιαφέρθηκε και για το τελευταίο μέλος της κοινωνίας μας. Με την πιο αριστερή προσέγγιση που θα μπορούσε να πετύχει ποτέ αριστερή κυβέρνηση εν μέσω δεξιού κυκλώνα. Έγινε η φωνή των φτωχών, των κατατρεγμένων, όσων δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Αλλά ούτε στιγμή δε σκέφτηκε την εικόνα του που έβγαινε (και βγαίνει) προς τα έξω ή να διαφημίσει τα όσα κοσμογονικά κατόρθωσε. Σαν σκορπιοχώρι παρουσιαζόταν, σαν παιδική χαρά με το κάθε αριστερό πολιτικό νήπιο να τσιρίζει πιο δυνατά από τα άλλα αριστερά νήπια για να τα σκεπάσει και να ξεχωρίσει. Με κλίκες και ομαδούλες δυο τριών νοματαίων να ωρύονται για το καθετί για να γεμίζουν πρωτοσέλιδα οι δεξιές φυλλάδες. Κι ας ήταν βουλευτές, κι ας ήταν υπουργοί κι υφυπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο, έργα Σύριζα να παρουσιάζονται ως έργα Νέας Δημοκρατίας καθώς ουδέποτε διαφημίστηκαν από τους πρώτους που πόνταραν στο “ο λαός ξέρει και καταλαβαίνει” και καμάρωναν.

Το είδαμε πόσο κατάλαβε ο κυρίαρχος λαός.

Κι έχουμε ένα χρόνο αυτομαστίγωσης, αυτοκριτικής, άκρατης εξομολόγησης σε κάθε δεξιά φυλλάδα και λοιπών πανέξυπνων πρακτικών από κάθε βαρυσήμαντο στέλεχος του Σύριζα που πάσχει από ταχυλαλία που σε κάνουν να τραβάς τα μαλλιά σου.

Οπότε δύο πράγματα συμβαίνουν…

  1. Χαμπάρι δεν έχετε πάρει τι έγινε και τι συμβαίνει γύρω σας, τα περισπούδαστα και θεωρητικολάγνα στελέχη (ειδικά όσα στο ένα χέρι κρατούν το κινητό που δίνουν κάθε δυο και τρεις βαρυσήμαντες συνεντεύξεις σε δεξιές φυλλάδες και δεξιούς σταθμούς και στο άλλο τα ξεκούρδιστα αριστερόμετρα). Αλλά μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι κι οπότε συγχωρεμένοι. Η βλακεία άλλωστε αήττητη. Κι άντε σπιτάκια σας σιγά σιγά να ξεκουραστείτε από την άκρατη λογοδιάρροια.
  2. Το να κλωτσάτε κάθε δυο και τρεις την καρδάρα με το γάλα, ειδικά όταν είναι γεμάτη μέχρι πάνω και όταν είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι το λιγότερο ύποπτο. Οπότε το μαστίγιο με τις εννιά ουρές με το οποίο τρελαίνεστε τάχα μου να αυτομαστιγώνεστε, ας πάει στα χέρια της ηγεσίας για να πιάσει και τόπο το μαστίγωμα.

Γιατί είστε για πάρα πολύ χοντρές σφαλιάρες οι πάσχοντες από πολιτική ταχυλαλία που ό,τι θυμάστε χαίρεστε κάθε δυο και τρεις.

Αν ρωτάτε λοιπόν το παρόν ντουβάρι τι @@ παθαίνουν οι διάφοροι περισπούδαστοι κάθε δυο και τρεις και πετάγονται να απλώσουν τις εξυπνάδες τους…

Ναρκισσισμός μετά προβοκάτσιας και τούμπαλιν.

Γιατί για ηλίθιους δεν τους κόβω.

Διότι όταν γίνονται κοσμογονίες με τη φασίζουζα δεξιά να έχει χάσει το χρώμα της, δεν της δίνεις, ρε “σύντροφε”, πάτημα να κρατηθεί και ν’ αλλάξει την ατζέντα, γεμίζοντας κάθε τόσο τα πρωτοσέλιδά της με το μπάχαλο (εντός η εκτός εισαγωγικών) που ονομάζεται Σύριζα.

Οπότε ας το ξαναπούμε άλλη μια φορά και μη νομίσετε ότι θα κουραστούμε να το λέμε:

Σεβαστείτε αυτόν τον άνθρωπο που πήρε την Αριστερά από την αφάνεια και την άκρατη θεωρητική λογοδιάρροια και την κατέστησε Κυβερνώσα Αριστερά των έργων και των πράξεων.

Πάψτε ν’ απλώνετε γλωσσάρα για το όποιο θεαθήναι σας γιατί μόνο εσείς είστε και κανείς άλλος.

Πάψτε να ρίχνετε κάθε τόσο σωσίβιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις …παρεμβάσεις σας που όλο παρεξηγούνται γιατί αλλιώς τα εννοούσατε κι αλλιώς βγήκαν.

Σταματήστε να σχεδιάζετε με τις πολιτικές μπούρδες σας δεξιά πρωτοσέλιδα για να πανηγυρίζουν οι απέναντι με τη βλακεία που μας δέρνει.

Κι αν δεν μπορείτε, απλά αδειάστε μας τη γωνιά.

Καλημέρα δεν είπαμε, δεν προλάβαμε.

Οπότε ας πούμε ένα άει σαπέρα.

 

www.podemos.gr

 

Οπότε ας το ξαναπούμε άλλη μια φορά και μη νομίσετε ότι θα κουραστούμε να το λέμε:

Σεβαστείτε αυτόν τον άνθρωπο που πήρε την Αριστερά από την αφάνεια και την άκρατη θεωρητική λογοδιάρροια και την κατέστησε Κυβερνώσα Αριστερά των έργων και των πράξεων.

Πάψτε μπλιό….

Κι αν δεν μπορείτε, απλά αδειάστε μας τη γωνιά.

 

 

 

 

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *