23 Οκτωβρίου, 2020

Επιμέλεια – Γράφει: Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η διαστρεβλωμένη πραγματικότητα για τον νέο Ποινικό Κώδικα αναφορικά με τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων !!

Ακόμη και με τον προηγούμενο ΠΚ και με βάση το Σύνταγμα, η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα επερχόταν μόνο όταν η δικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη. Δηλαδή μετά και τη διαδικασία αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, σε περίπου δέκα χρόνια από σήμερα.

Με λίγα λόγια και με τον παλιό ΠΚ οι καταδικασμένοι πρωτόδικα χρυσαυγίτες δεν θα στερούνταν σήμερα των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Ο νέος ΠΚ προέβλεψε μετά από αμετάκλητη απόφαση την αυτοδίκαιη έκπτωση από κάθε δημόσιο αξίωμα, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Αυτό που απαιτείται, όπως είχε επισημάνει και η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, είναι τροποποίηση στην εκλογική νομοθεσία, ώστε να ρυθμιστεί και το ζήτημα της ανακήρυξης πολιτικών κομμάτων και των κωλυμάτων εκλογιμότητας, κάτι το οποίο δεν έγινε λόγω των πρόωρων εκλογών τον Ιούλιο, ένα μήνα μετά τις αλλαγές στον ΠΚ και για το οποίο η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα ενάμισι χρόνο και τώρα κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Μάχιμη Δικηγόρος στο Διοικητικό κι Εργατικό δίκαιο.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ  Κάτω Κέντρου Θεσσαλονίκης

Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

Μάχιμη Δικηγόρος στο Διοικητικό κι Εργατικό δίκαιο. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Κάτω Κέντρου Θεσσαλονίκης Ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης Μελών “Ενεργοί Δημοκρατικοί Πολίτες – ΝΑΙ” του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Sleppy