20 Απριλίου, 2024

Αστυνομικός με ναζιστικά σύμβολα «φυλάει» το Εφετείο για τη δίκη του ναζισμού

0

Επιμέλεια – Σεμπάστιαν Τριστάν – Sebastian Tristan

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Πολλές φορές έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και μαρτυρίες πολιτών που αποδεικνύουν ότι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των σωμάτων ασφαλείας, υπάρχουν υποστηρικτές και θιασώτες της νεοναζιστικής και εγκληματικής πια, οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που με την ανοχή τους στη βία θήριεψαν το τέρας.

Μάλιστα, στις εκλογικές αναμετρήσεις της περιόδου 2012-2015, τα ποσοστά αστυνομικών που ψήφισαν το κόμμα του Μιχαλολιάκου άγγιξαν σε κάποιες περιπτώσεις το 50%, ενώ όπως φάνηκε, έπρεπε να υπάρξει νεκρός «ημεδαπός» για να μπει τέλος σε αυτήν την ανοχή.

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες 15 ημέρες η αστυνομική φύλαξη του Εφετείου, όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή, έχει ενταθεί. Αντί για τους λίγες δεκάδες αστυνομικούς που εναλλάσσονταν στον χώρο και με τα χρόνια είχαν αρχίσει να γνωρίζουν τους συντελεστές της δίκης και να τους χαιρετούν με το όνομά και το επώνυμό τους, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως έχει εγκατασταθεί μια κλούβα των ΜΑΤ και κάποιες διμοιρίες.

Θα περίμενε ωστόσο κάποιος, τώρα μετά την καταδίκη των χρυσαυγιτών, η στάση της ΕΛ.ΑΣ., να αλλάξει. Παρά το όψιμο αντιφασιστικό κλίμα ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, αστυνομικός που προστατεύει το Εφετείο κατά τις τελευταίες ημέρες που έχει κορυφωθεί ο δικαστικός αλλά και αντιφασιστικός αγώνας για την εγκληματική οργάνωση, και είναι καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας, φροντίζει να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

Και κάπως έτσι, επιβεβαιώνονται οι επιθετικές διαθέσεις ορισμένων αστυνομικών προς τους αντιφασίστες που απαιτούν τη δικαίωση των θυμάτων των νεοναζιστών, με αποκορύφωμα βέβαια την απρόκλητη και εντελώς δυσανάλογη επίθεση στους διαδηλωτές της 7ης Οκτωβρίου.

Το σύμβολο είναι απαγορευμένο πλέον στη Γερμανία, όπως όλα τα σύμβολα του ναζισμού, όχι όμως -όπως φαίνεται- και στην Ελληνική Αστυνομία. Αλήθεια, έχει γνώση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ποιοι ακριβώς «φυλάνε» το Εφετείο όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή και τι σύμβολα φέρουν επάνω τους;

Έχει γνώση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ποιοι ακριβώς «φυλάνε» το Εφετείο όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή και τι σύμβολα φέρουν επάνω τους ή το ενδιαφέρον του κ. Χρυσοχοΐδη μονοπωλούν τα μαθητικά συλαλλητήρια;

Από ROSA TEAM – https://rosa.gr

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *