6 Οκτωβρίου, 2022

Δημήτρης Στρατούλης: Συγχαρητήρια στις εθελόντριες νοσηλεύτριες – Αίσχος και όνειδος για την κυβέρνηση

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Συγχαρητήρια στις εθελόντριες νοσηλεύτριες – Αίσχος και όνειδος για την κυβέρνηση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις εθελόντριες νοσηλεύτριες από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Κρήτης και σε άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένα νοσηλευτή από το Άργος και τα Γιάννενα, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στο μεγάλο όγκο δουλειάς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Πολύ σημαντική και διδακτική πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί με κίνδυνο της υγείας και της ίδιας της ζωής τους μπαίνουν εθελοντικά στη μάχη για να σώσουν ασθενείς συνανθρώπους μας .

Η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται για την αδιαφορία της για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και για την ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη τακτική της για επικοινωνιακή αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς γιατρών και νοσηλευτών.

Μαζί με τα συγχαρητήρια στους εθελοντές υγειονομικούς αλλά και στους άλλους συναδέλφους τους, που δίνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες τη μάχη από τα πόστα τους συνεχίζουμε τους αγώνες μας για: Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών υγείας. Προσλήψεις άμεσα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και Ενίσχυση του εξοπλισμού τους. Άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων, στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά covid.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.