25 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης την επιστολή αγωνίας των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την μετατροπή του Μουσείου σε ΝΠΔΔ και που υπογράφεται από 56 εργαζόμενους του Μουσείου.

Οι 3 βουλευτές με την κοινοβουλευτική αναφορά που απευθύνουν τόσο στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο επαναφέρουν στη Βουλή την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη ενημέρωσής τους στις εξελίξεις και τον αποκλεισμό τους από την όποια διαδικασία διαβούλευσης για το χαρακτήρα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ηθική υποχρέωση και ευθύνη να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για τη δρομολογούμενη μετατροπή των μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε ΝΠΔΔ, μία ιστορική εξέλιξη με συνέπειες που θα αποτυπωθούν στην ταυτότητα των Μουσείων σε επιστημονικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο», ενώ παράλληλα θέτουν και ερωτήματα: «Πώς διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι δεν εκπληρώνουμε το σκοπό μας ή ότι ο σκοπός μας θα εκπληρωθεί καλύτερα με τη μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε ΝΠΔΔ; Ποια είναι η μελέτη που έχει προηγηθεί; Έχουν ληφθεί υπόψη ποσοτικά στοιχεία και ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς και οι ιδιαιτερότητες κάθε Μουσείου;».

Οι 3 βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς απαντήσεις και τις σχετικές τους ενέργειες, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

About Post Author

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *