10 Δεκεμβρίου, 2023

Το Εθνικό Σχέδιο Χρυσοχοΐδη: “Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι στις πορείες και στις διαδηλώσεις” (βίντεο)

0

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημόσιων Υπαίθριων συναθροίσεων

Φαίνεται πως το καθεστώς Μητσοτάκη – Ν.Δ το σκέφτονταν πολύ καιρό πως θα βγάλει από τη μέση τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων από αυτά που έρχονται.

Ξέρουν τι θα ακολουθήσει από την ανεργία και τη φτώχεια και πάνε να επιβάλουν παντού αστυνομοκρατία !

Έτσι σκέφτηκαν το Εθνικό Σχέδιο Χρυσοχοΐδη

Και μιλάμε για την υγιής δημοσιογραφία τους αγνούς ρεπόρτερ που υπηρετούν με ήθος το χώρο και όχι τους μεγαλόσχημους πετσοταισμένους κονδυλοφόρους και παπαγάλους του σάπιου μιντιακού συστήματος.

Η απόλυτη φίμωση της δημοσιογραφίας πλέον με νομοσχέδιο.

“Ο πλουραλισμός είναι εδώ”.

Νόμος και τάξη

Θα μαθαίνετε μόνο ό,τι επιτρέπουν.

Λύθηκε και το πρόβλημα των «ενοχλητικών δημοσιογράφων» που θέλουν να καταγράφουν τα γεγονότα.

Και ένα άρθρο που να απαγορεύει στους χρήστες sosial media να μην αναπαράγουν εικόνες με τη δράση αστυνομικών θέλουμε για να τους προστατεύσουμε από τυχόν “στοχοποίηση” και δέσαμε.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Με το νέο σχέδιο Χρυσοχοΐδη αυτή η φωτογραφία δε θα μπορούσε να τραβηχτεί από δημοσιογράφο. Καταλάβατε τώρα τι προσπαθούν να κάνουν;

Με το νέο σχέδιο Χρυσοχοΐδη αυτή η φωτογραφία δε θα μπορούσε να τραβηχτεί από δημοσιογράφο. Καταλάβατε τώρα τι προσπαθούν να κάνουν;

Παρουσία και Προστασία Δημοσιογράφων

Μία σημαντική πτυχή των συναθροίσεων είναι και η παρουσία δημοσιογράφων σε αυτές. Η παρουσία και η προστασία των δημοσιογράφων στο πλαίσιο των συναθροίσεων είναι βασική συνιστώσα του νέου σχεδιασμού. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, αλλά και παράλληλα, η ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν επεισόδια.

Στο σχέδιο ασφάλειας της συνάθροισης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων, για αυτό το λόγο, ανάλογα και την εκάστοτε κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό.

Η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση

Οι πρώτες αντιδράσεις στα… sosial media…

Μαύρα 

“Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι στις πορείες”. Όχι που θα μας άφηναν να σουλατσάρουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Για να μας προστατέψουν λέει από τα επεισόδια που προκαλούν οι διαδηλωτές

Εμένα πάντως διαδηλωτής δεν με χτύπησε ποτέ. Ματ και χρυσαυγήτες με χτύπησαν όπως και τους συναδέλφους μου, όπως και κάθε δημοκρατικό πολίτη που διαδηλώνει για τα δικαιώματά του

Τάσος 

Είναι αλήτες !

Ξέρουν τι θα ακολουθήσει από την ανεργία και τη φτώχεια και πάνε να επιβάλουν παντού αστυνομοκρατία!

Pantelis

Για μεγαλύτερη ασφάλεια των δημοσιογράφων , βάλτε τους σε κλούβες και μετά τις διαδηλώσεις και να σας παραδίνουν το ρεπορτάζ να το εξετάζετε να το διορθώνετε και ανάλογα να το δημοσιοποιείτε !

Ούτε οι Απριλιανοί σωτήρες δεν είχαν φτάσει μέχρι εκεί !

Αντώνης 

Το αστυνομικό κράτος που χτίζεται κάθε μέρα και που θεμελίωσαν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν έδειξε ακόμα την πραγματική του εικόνα ! Όταν θα πάμε σε σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές που ετοιμάζονται, δε θα πιστεύουν στα μάτια τους!!!

Effie 

Θα μαθαίνετε μόνο ό,τι επιτρέπουν. Λύθηκε και το πρόβλημα των «ενοχλητικών δημοσιογράφων» που θέλουν να καταγράφουν τα γεγονότα.

Η δυστοπία ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

#Χρυσοχοιδη_παραιτησου

Konstantinos 

Και ένα άρθρο που να απαγορεύει στους χρήστες sosial media να μην αναπαράγουν εικόνες με τη δράση αστυνομικών θέλουμε για να τους προστατεύσουμε από τυχόν “στοχοποίηση” και δέσαμε 🙂

Δημητρης 

Νόμος και τάξη

Olimpia 

Αστυνομία αστυνομία αστυνομία δια πάσαν νόσων και πάσαν μαλακίαν (κατά Ματθαίου)

Ράνια 

Ευτυχισμένο 1967 είπαμε ;

Μαύρα 

Ζήτω το Εθνικό Σχέδιο Χρυσοχοϊδη για τις πορείες

“Η αστυνομία θα εφαρμόσει το νόμο”

Κάτι μου θυμίζει. Τύπου ο” Στρατός θα επιβάλει την τάξη…”

Όσο θα συναντιόμαστε στους δρόμους, η ελπίδα θα ζει

Όλο το Εθνικό Καθεστωτικό σχέδιο εδώ…

Δείτε το βίντεο:

Επεισόδια από τη σημερινή συγκέντρωση φοιτητών στην Θεσσαλονίκη

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *