10 Δεκεμβρίου, 2023

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στέλνει τα χαιρετίσματά του στην Κυβέρνηση… και την διαψεύδει – #καθεστώς_ΝΔ_Μητσοτάκη

0

Γράφει – Επιμέλεια: Μαγδαληνή Νίκα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στέλνει τα χαιρετίσματά του στην Κυβέρνηση.

Όχι μόνο δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά χαρακτηρίζει ανησυχητική και την ίδρυσή της στην Ελλάδα και δηλώνει την αλληλεγγύη του στους Καθηγητές, φοιτητές γονείς και πολίτες που αντιτίθενται.

Ολόκληρη η μετάφραση της Ανακοίνωσης και συμπαθάτε με για τυχόν αστοχίες, βιαστική αλλά όσο πιο προσεκτικά μπορούσα.

“Η ένωση του πανεπιστημιακού προσωπικού σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν διαθέτει αστυνομική δύναμη πανεπιστημίου και ότι η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του παρέχεται από το προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Πιστεύει ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία αστυνομικής δύναμης στα ελληνικά πανεπιστήμια, χωρίς ευρεία διαβούλευση ή χωρίς επαρκή μελέτη εναλλακτικών λύσεων, είναι ανησυχητική και δεν συνάδει με τις βέλτιστες πρακτικές.

Τονίζει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες συναδέλφους, φοιτητές γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στη δημιουργία μιας τέτοιας ειδικής αστυνομικής δύναμης, η οποία είναι απίθανο να ανταποκριθεί στα πιο καίρια προβλήματα των ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφάλειας) και οι περικοπές προσωπικού.

Αποφασίζει να δημοσιεύσει και να δημοσιοποιήσει αυτή τη δήλωση στα μέσα ενημέρωση με πόρους της”

Ό,τι δηλαδή έλεγε και ο Έλληνας καθηγητής Αντώνης Τζανακόπουλος και τον χαρακτήριζε ο Γεωργιάδης ψεύτη.

Την ώρα που σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο τα ρολόγια πάνε μπροστά , στην Ελλάδα έχουμε μια κυβέρνηση που με δεκανίκια της πληρωμένα δημοσιογραφικά κατώγια και με πρόσχημα την πανδημία, συντρίβει συνταγματικά και κοινωνικά δικαιώματα, αστυνομοκρατεί την χώρα, εκχωρεί στον αρχηγό της αστυνομίας το αποκλειστικό δικαίωμα της Βουλής να υπογράφει την άρση του άρθρου 11 του Συντάγματος για την απαγόρευση των συναθροίσεων, φαλκιδεύει κάθε απόπειρα αγώνα και γυρίζει τελικά τα ρολόγια πίσω σε μαύρες εποχές για να μας αποδείξει πόσο ερασιτέχνες ήταν το ΄67, σπέρνοντας στην κοινωνία φόβο και παράλυση.

Είναι η ώρα ο νομικός και ο ακαδημαϊκός κόσμος να αναλάβει δράση.

Η προσπάθεια των κυβερνώντων να μετατραπεί η συνταγματική εκτροπή σε κανονικότητα πρέπει να σταματήσει πριν ο λαός ποτισμένος λίγο λίγο με το δηλητήριο της χειραγώγησης και της τρομοκράτησης παραδώσει οριστικά και αμαχητί την τύχη του στα χέρια τους.

Το ΕΓΓΡΑΦΟ από Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *