23 Οκτωβρίου, 2020

Αλέξης Τσίπρας: “Να δοθούν χρήματα υπέρ της εργασίας, όχι σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις” (βίντεο)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε, το βράδυ της Τετάρτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο τέως πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος που ζήτησε να χρησιμοποιηθεί το “μαξιλάρι” για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με το πόσα λεφτά, πότε και υπέρ ποιων θα χρησιμοποιηθούν.

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε όλα τα χρήματα, αλλά σε 14 δισ.

«Υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα να στηριχθεί η ελληνική οικονομία χάρη στο μαξιλάρι που διασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε μπορεί να είχαμε χρεοκοπήσει και να μην το ξέραμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στη στοχευμένη εκταμίευση, ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες όταν θα επανεκκίνησει η οικονομία;», αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι «η ύφεση του 10% που βλέπουν οι εκτιμήσεις τις τελευταίες μέρες μπορεί να είναι το καλύτερο σενάριο και τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα».

Εμπροσθοβαρής στήριξη για να αποφευχθεί η ύφεση

«Η λογική της εμπροσθοβαρούς στήριξης της οικονομίας είναι αναγκαία γιατί μετά αν η οικονομία πέσει σε βαθιά ύφεση θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα με τρεις άξονες: ποσότητα μέτρων, ποιότητα μέτρων και το πότε θα γίνουν. Αν τα λεφτά δοθούν σε τρεις μήνες δεν θα φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες τότε».

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν τώρα για να κρατηθούν εν ζωή οι επιχειρήσεις» εκφράζοντας παράλληλα το φόβο ότι αν δεν δοθούν τώρα, «θα βρεθούμε να ζήσουμε σε μια χειρότερη περίοδο από εκείνη των μνημονίων».

«Δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να σφυράει κλέφτικα και να αγνοεί τις παρεμβάσεις μας και να μην δίνει λογαριασμό πότε, για ποιόν και πως τα χρησιμοποιεί» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για 14 δισ. ενώ έχει δώσει 4 δισ.

«Που είναι τα 14 δισ. που δίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως είπε στο διάγγελμά του; 4 δισ. δίνει συνολικά. Για ποιο λόγο μιλάει για 14 δισ; Για ποιο λόγο μέχρι χθες δεν έλεγε τίποτα για το μαξιλάρι και τώρα μας λέει ότι το έχει ξοδέψει;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν θα τα αφήσω να πέσουν κάτω. Θα καταθέσω πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την Οικονομία ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το τι σχέδιο έχει και για το που θα πάνε τα χρήματα που αντί για την εργασία φαίνεται να ενισχύονται μονοδιάστατα συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως έγινε στο παρελθόν με τις Τράπεζες».

«Εμείς ήμασταν αυτοί που ζητήσαμε “να σπάσει ο κουμπαράς”, υπέρ όμως της εργασίας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο κουμπαράς είναι 37 δισ. Τα 16 είναι κλειδωμένα για τις αποπληρωμές των δανειακών μας υποχρεώσεων. Η μομφή δεν είναι γιατί σπάει ο κουμπαράς αλλά για το σχέδιο της κυβέρνησης, αν υπάρχει…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αδρανήσει τώρα, για να μας βάλει αργότερα σε μνημόνια, να ξέρει ότι θα βρει απέναντί του ολόκληρη την κοινωνία» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 15. April 2020

Με πληροφορίες από το left.gr

Sleppy