14 Ιουνίου, 2024

Τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο των 4,5 χρόνων διακυβέρνησής του

7

Ο καλύτερος πρωθυπουργός και η καλύτερη κυβέρνηση που είχε ποτέ αυτός ο ταλαίπωρος τόπος

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως “όλοι είναι ίδιοι” σε μια προσπάθεια απαξίωσης του πολιτικού σκηνικού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν κι άλλοι που αναρωτιούνται και κάποιοι που δε θυμούνται τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της διακυβέρνησης του… ο Έλληνας άλλωστε είναι γνωστός για την “κοντή” του μνήμη!

Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και πάμε να δούμε:

 1. Κατάργηση του 5ευρου για την επίσκεψη σε εξωτερικά ιατρεία δημόσιων δομών υγείας.
 2. Δωρεάν περίθαλψη για 2.500.000 ανασφάλιστους.
 3. Διαγραφή των βεβαιωμένων στην εφορία οφειλών όσων ανασφάλιστων νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο επί εποχής Σαμαρά.
 4. Απόδοση ΑΜΚΑ σε όλους ανεξαιρέτως τους διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια.
 5. Δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ για όλους τους ανέργους.
 6. Επίδομα ενοικίου και στέγασης.
 7. Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κάθε Χριστούγεννα.
 8. Αύξηση του επιδόματος παιδιών κατά 80%.
 9. Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και εξαγγελία περαιτέρω αύξησης από 7,5% για το 2020 και το 2021.
 10. Κατάργηση του μνημονιακού υποκατώτατου μισθού.
 11. Θέσπιση 13ης αναλογικής σύνταξης σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.
 12. Θέσπιση ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με τα εισοδήματα τους, με κατώτατο επίπεδο τα 175€ και μείωση των ισχυουσών εισφορών για το 85% αυτών.
 13. 120 δόσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία για ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα με διαγραφή των προσαυξήσεων έως 100% και δικαίωμα συνταξιοδότησης.
 14. Συνολική φορολογική επιβάρυνση 17% ενώ το υπόλοιπο 83% είχε ήδη επιβληθεί απ’ τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
 15. Επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%.
 16. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από 24% σε 13%.
 17. Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στο φυσικό αέριο από 13% στο 6%.
 18. Εξαγγελία μείωσης του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικώς κατά 30%, αντιστρόφως αναλόγως της περιουσιακής αξίας, στο σύνολο των φορολογουμένων.
 19. Απαλλαγή από την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
 20. Μείωση εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από 6% στο 2% για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.
 21. Θέσπιση νέων διαδικασιών προς αποφυγή ταλαιπωρίας χρονίως και ανιάτως αναπήρων και αύξηση των παθήσεων που δικαιολογούν αναπηρία συμφώνως με τις σύγχρονες παραδοχές της επιστήμης.
 22. Τα οικονομικά σκάνδαλα (πχ Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ κτλ) ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη Δικαιοσύνη δηλαδή στο φυσικό τους δικαστή χωρίς το ξέπλυμα της προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα.
 23. Σχολικά γεύματα. σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 Δήμων.
 24. Ακύρωση περικοπής συντάξεων από 1/1/2019 και αύξηση 620.000 συντάξεων από την αρχή του 2019.
 25. Μείωση της συνολικής ανεργίας κατά 9% και της ανεργίας των νέων κατά 23%.
 26. 360.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015.
 27. Μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 20% στο 8% μέσω της ανασύστασης και επαναλειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
 28. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θέσπιση της δικαιολογημένης απολυσης και επαναφορά της αναλογικής αποζημίωσης.
 29. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την πρόνοια από 780 εκατομμύρια ευρώ το 2014 σε 3 δισεκατομμύρια το 2019.
 30. Ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων (Ιόνια οδός, Ε65, Πάτρα-Κόρινθος, Αθήνα-Θεσ/νίκη στα Τέμπη, Μαλιακός, Κλειδί) με επανεκκίνηση των έργων και επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με όφελος 785 εκατ. για το δημόσιο.
 31. Νέος νόμος για τα κατοικίδια. τσιπάκια, μεταβολή στοιχείων, πρόστιμα για κακοποιήση, βρωμιά,, εγκατάλειψη ζώου, ανεπαρκείς χώρους κλπ.
 32. Απορρόφηση 100% των κονδυλίων της Ευρωπαικής Ένωσης για έργα. Ούτε ένα ευρώ χαμένο.
 33. Πλατφόρμα για υιοθεσίες και αναδοχές, απόλυτη διαφάνεια, εκπαίδευση νέων γονέων, χτύπημα πωλήσεων βρεφών. Ανάδοχοι γονείς πλέον μπορούν να γινουν και ομόφυλα ζευγάρια.
 34. Θεσμοθέτηση διαδικασίας για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών.
 35. Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.
 36. Επίλυση του 30ετούς “Μακεδονικού” ζητήματος με εθνικώς επωφελή τρόπο, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, που προώθησε τα εθνικά μας συμφέροντα μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 37. Επαναφορά 2500 καθηγητών ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) οι οποίοι βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα.
 38. Αναβάθμιση των ΕΠΑΛ μέσω του προγράμματος ΜΝΑΕ (ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ), πρόσβαση των αποφοίτων τους σε όλες ανεξαιρέτως τις πανεπιστημιακές σχολές με αυξημένο ποσοστό.
 39. Πρόσληψη ψυχολόγων καθώς και εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη διδασκαλία από ΔΥΟ φιλολόγους και ΔΥΟ μαθηματικούς.
 40. Πλήρης αναδιοργάνωση του συστηματος διδασκαλίας του Λυκείου, των μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων και εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας ως βασικού στις τάξεις του Λυκείου, προϋπόθεση για τη σωστή ένταξη των νέων μας στην κοινωνία.
 41. Εφαρμογή του 4ου έτους μαθητείας όπου οι απόφοιτοι αναβαθμίζουν το πτυχίο τους, αποκτώντας επαγγελματική εμπειρία λαμβάνοντας το 75% του κατωτάτου μισθού και με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ένσημα.
 42. Επαναφορά σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών, προσωπικού των ΑΕΙ.
 43. Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
 44. Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται, ανατρέφονται και σπουδάζουν στην πατρίδα μας.
 45. Καθιέρωση απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
 46. Άδειοδότηση των καναλιών με σημαντικά έσοδα για το κράτος.
 47. Επιβολή και είσπραξη του φόρου διαφήμισης που ατύπως είχε καταργηθεί επί προηγούμενων κυβερνήσεων.
 48. Σταδιακή κατάργηση των εργολάβων καθαριότητας και φύλαξης νοσοκομείων, δημοσίων χώρων και σχολείων και επαναφορά των προηγούμενων έργαζόμενων με το προηγούμενο καθεστώς σχέσης εργασίας, με αυξημένους μισθούς και όφελος για το δημόσιο έως και 30%.
 49. Κύρωση νομοσχεδίου για τις επί μέρους συμβάσεις με το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», για την προμήθεια δύο αεροπλάνων και δυο ελικοπτέρων αεροδιακομιδών καθώς και τη μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό τριών νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη. Τα αεροπλάνα και ελικόπτερα παραδόθηκαν τον Άπριλιο του 2021.
 50. Αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.\
 51. Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής όξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για την κάλυψη των αναγκών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης σε ιατρικό οξυγόνο με ιδιαίτερο όφελος λόγω και της πανδημίας covid-19. Είχε εγκριθεί και για τα νοσοκομεία Π.Γ.Ν. Αττικόν, Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, Γ.Ν. Κυθήρων, Σαντορίνης, Σύρου, στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτηλήνης, νοσοκομεία Λέσβου, Σάμου, Ρόδου και Λέρου, προγράμματα που πάγωσε η Ν.Δ. με την ανάληψη της διακυβέρνησης της πατρίδας μας.
 52. Προμήθεια 4 μηχανημάτων PET-CT και 4 κυκλοτρονίων παραγωγής ραδιοφαρμάκων που τοποθετήθηκαν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Ηρακλείου, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων και στο Παπαγεωργίου (το ένα κυκλοτρόνιο).
 53. Προμήθεια και τοποθέτηση 19 αξονικών τομογράφων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
 54. Επαναφορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
 55. Πλήρης επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
 56. Κατάργηση του νόμου περί επιστράτευσης σε περίπτωση απεργίας εργαζομένων.
 57. Αύξηση του ορίου δαπανών των νοσοκομείων από το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015 στα 1,850 δισεκατομμύρια το 2018.
 58. Μείωση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες παρόχους το 2015, στα 100 εκατομμύρια, πληρωμή πλέον στους ιδιώτες παρόχους σε 60-90 μέρες από την υποβολή των τιμολογίων με ηλεκτρονική εκκαθάριση.
 59. Τα νοσοκομεία που το 2014 είχαν έλλειμμα 735 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταμειακό πλεόνασμα 260 εκατομμύρια ευρώ.
 60. Επάρκεια των νοσοκομείων σε υλικά, αντιδραστήρια, αναλώσιμα και δεν υποχρεούσαι να τα αγοράζεις από φαρμακεία.
 61. Επαναδιαπραγμάτευση των τιμών ιδιωτικών νοσηλείων και επίτευξη σε αρκετές περιπτώσεις μείωσης στο 50% του αρχικού κόστους, πράγμα που η Ν.Δ. έπανέφερε στις προ ΣΥΡΙΖΑ τιμές προκαλώντας δυσβάσταχτο κόστος στον ΕΟΠΥΥ.
 62. 19.500 προσλήψεις με διάφορες συμβάσεις εργασίας στις δομές της Δημοσίας Υγείας και άλλες 4.500 χιλιάδες σε διαδικασία προκήρυξης και διορισμού.
 63. Μετατροπή του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα σύγχρονο φορέα προστασίας της δημόσιας υγείας με ταυτόχρονη διαλεύκανση σκανδάλων υπερτιμολογημένων συμβάσεων και παρανόμων προσλήψεων.
 64. Νέα νοσοκομεία σε Σαντορίνη και Λευκάδα.
 65. Μειωμένη στρατιωτική θητεία σε όλα τα αγόρια τριτέκνων-πολυτέκνων οικογενειών και όχι μόνο στους πρωτότοκους.
 66. Άναθεωρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μετά από 20 χρονια επίπονων εργασιών από τρεις διαφορετικές επιτροπές επιφανών ειδικών.
 67. Αποσυμφόρηση των φυλακών από ορισμένου είδους φυλακισμένους βάσει και των πρακτικών άλλων ευνομούμενων ευρωπαικών χωρών.
 68. Δικαίωση μετά από 18 χρόνια των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από το 1998 και σταδιακός διορισμός τους.
 69. Οι προσλήψεις λόγω μνημονίων στο δημόσιο από 1 προς 5, έγιναν 1 προς 3 και τελικώς 1 προς 1
 70. Καθιερώθηκε ως κρατική αργία η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων με αντίστοιχο όφελος στις πληρωμές των εργαζομένων κατά τη διάρκεια αυτής.
 71. Εξυγείανση και ολοκλήρωση διαδικασίας ανάληψης του παρασιτικού ΟΑΣΘ απ’ το δημόσιο.
 72. Διαδοχικά ρεκόρ για τον Ελληνικό τουρισμό που έέφτασε στο επίπεδο των 32 εκατομμυρίων τουριστών.
 73. Το 2018 οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν στο ιστορικό ρεκόρ των 3,606 δισεκατομμυριων ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία, σπάζοντας το ρεκόρ που ήταν πάλι του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2017, με 3,597 δισεκατομμύρια.
 74. Οι εξαγωγές των ελληνικών επιχειρήσεων έφτασαν τα 24,34 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018, αυξημένες από το προηγούμενο ρεκόρ του 2017.
 75. Η Ελληνική ναυτιλία, σαν σύνολο τόνων χωρητικότητας φορτίου, ανέβηκε από την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην πρώτη με κανέναν εφοπλιστή να δηλώνη δημοσίως ότι έχει χεσμένο τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
 76. Κατάργηση των φυλακών τύπου «Γ».
 77. Θεσμοθέτηση εκπαιδευτικών δομών σε όλες τις φυλακές της χώρας.
 78. Ψήφος στα 17 έτη.
 79. Ψήφος των απόδημων Ελλήνων.
 80. Επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου.
 81. Κλείσιμο της σκανδαλώδους ΑΕΠΙ και αποστολή των υπαιτίων που απομυζούσαν τους κόπους χιλιάδων πενυματικών δημιουργών με υπέρογκους μισθούς των μελών του Δ.Σ. της στη Δικαιοσύνη.
 82. Βιβλία στα σχολεία, καθηγητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 83. Κλείσιμο των μουσικών σχολείων παλαιού τύπου και ίδρυση καινούργιων, βάσει σύμβασης και με το ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» για τον εξοπλισμό τους με μουσικά όργανα.
 84. Άναθεώρηση του Συντάγματος με την κατάργηση της σκανδαλώδους διατάξης περί ευθύνης υπουργών, τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες εκλογές, την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου, την κατοχυρώση κοινωνικών δικαιωμάτων και κοινωνικών αγαθών, την υποχρεωτική βουλευτική ιδιότητα του πρωθυπουργού, κ.α.
 85. Καθιέρωση του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος, αλλά και θεσμών άμεσης δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 86. Αποκατάσταση και σημαντική αναβάθμιση του διεθνούς κύρους και της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, με συμμαχίες που εδραιώνουν την ισχύ της στον τομέα της ενέργειας και των διεθνών δικτύων εμπορευματικών μεταφορών.
 87. Διαχείριση του προσφυγικού μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τρόπο που ανέδειξε διεθνώς τη χώρα σε πυλώνα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών, παρά τις πολλές ελλείψεις και τα προβλήματα.
 88. 10.000 μόνιμες προσλήψεις στη Μέση Εκπαιδεύση υπερκαλύπτοντας τις συνολικές αποχωρήσεις.
 89. 10.000 προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων – εκ των οποίων 8000 μόνιμο προσωπικο και 2000 με διαφορες συμβασεις εργασιας.
 90. Μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
 91. Ακύρωση μείωσης αφορολογήτου από το 2020.
 92. Μείωση των εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και των ΕΦΑΠΑΞ από 300.000 σε περίπου 164.000, πράγμα που η Ν.Δ. ξαναεκτόξευσε σε πάνω από 400.000.
 93. Παραδόθηκε προς προκήρυξη διαγωνισμός κόστους 350 εκ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες που η Ν.Δ. πάγωσε για να επαναπροκηρύξη με κόστος 500 εκατομμυρίων ευρώ..
 94. Παραδόθηκε προς προκήρυξη διαγωνισμός για προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων που η Ν.Δ. πάγωσε για να προμηθευτή με leasing μεταχειρισμένα αστικά λεωφορεία από βόρειες χώρες, εντελώς ακατάλληλα για το κλίμα μας και την πανδημία.
 95. Ξεκίνησε η ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας βάσει του πορίσματος της διεθνούς επιτροπής Goldhamer μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
 96. Πρόσληψη με οχτάμηνη σύμβαση 5.300 εποχικών δασοπυροσβεστών με αρμοδιότητες καθαρισμού των δασών ως μέτρο πρόληψης που δεν επαναπροσλήφθηκαν το 2021.
 97. Άποχαρακτηρίστηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ από δασικούς και αρχαιολογικούς χάρτες, διευθετήθηκαν θέματα ίδιωτικής ιδιοκτησίας και παραδόθηκε έτοιμο ώστε με την έκδοση μιάς ΚΥΑ να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του. Ακόμα περιμένουμε ….
 98. Παραδόθηκε το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης με έτοιμους τους 12 απ’ τους 13 σταθμούς, συρμούς έτοιμους να ξεκινήσουν δοκιμαστικά δρομολόγια και με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του μέχρι το τέλος του 2020, πράγμα που η Ν.Δ. σκανδαλωδώς σταμάτησε με κόστος και για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και για τον κρατικό Π/Υ λόγω κατάπτωσης ρητρών μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων.
 99. 10.000 μόνιμες προσλήψεις στη Μέση Εκπαιδεύση υπερκαλύπτοντας τις συνολικές αποχωρήσεις.
 100. Μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
 101. Ακύρωση μείωσης αφορολογήτου από το 2020.
 102. Μείωση των εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και των ΕΦΑΠΑΞ από 300.000 σε περίπου 164.000, πράγμα που η Ν.Δ. ξαναεκτόξευσε σε πάνω από 400.000.
 103. Παραδόθηκε προς προκήρυξη διαγωνισμός κόστους 350 εκ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες που η Ν.Δ. πάγωσε για να επαναπροκηρύξη με κόστος 500 εκατομμυρίων ευρώ..
 104. Παραδόθηκε μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή του ΒΟΑΚ με εύρεση και της χρηματοδότησης και επόμενο βήμα την προκηρύξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκπονήσης μελετών κατασκευής του. Πάγωσε και έπαναπροκηρύχθηκε απ’ τη Ν.Δ. ,με αυξημένο κόστος και ίδιες προδιαγραφές.
 105. Τελεσφόρησε ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου και ξεκίνησαν οι απαλλοτριώσεις περιουσιών.
 106. Ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν οι εργασίες προς έκδοση Π.Δ. για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιονιο και μέχρι νοτίως της Κρήτης.
 107. Θεσπίστηκε και πλέον καθιερώθηκε απ’ την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωπαικός θεσμός, η σύνοδος των ευρωπαικών χωρών του νότου σε αντιστάθμισμα του συνασπισμού των βορείων χωρών της Ε.Ε.
 108. Τέθηκαν σαφείς «κόκκινες γραμμές» με την παρεμπόδιση του τούρκικου ωκεανογραφικού BARBAROS που έπλεε εντός της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ και τη δήλωση του ΥΠΕΘΑ για ισοπέδωση οποιασδήποτε ελληνικής νησίδας δεχθεί τουρκική εισβολή.
 109. Απάντηση σε κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο και από κάθε άρμοδιο αξιωματούχο στις οποιεσδήποτε προκλήσεις της Τουρκίας.
 110. Μείωση και ρύθμιση του εξωτερικού χρέους της πατρίδας μας, καθιστώντας το βιώσιμο για τα επόμενα 40 χρόνια.
 111. Νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάναβης και προσέλκυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ επενδύσεων.
 112. Θέσπιση πλαισίου προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών με ήδη απτά αποτελέσματα που καπηλεύονται οι α(χ)ριστοι.
 113. Αναβάθμιση του στόλου των πολεμικών μας αεροσκαφών F-16 με το σύνολο της αναβάθμισης να γινεται στην ΕΑΒ προσθέτοντας αξία και τεχνογνωσία στην άπαξιωμένη πολεμική βιομηχανία μας, πράγμα που η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων σταμάτησε προσπαθώντας να βάλη στην ΕΑΒ ιδιώτη.
 114. Διαπραγμάτευση προμήθειας 2 γαλλικών φρεγατών BELLHARA σε κόστος υποπολλαπλάσιο αυτού που τελικώς συμφώνησε η Ν.Δ.
 115. Διαπραγμάτευση συμφωνίας για δημιουργία και λειτουργία κέντρου εκπαίδευσης των ιπτάμενων
 116. Προστασία για 4,5 χρόνια της πρώτης κατοικίας παρά τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών.
 117. Σύσταση και λειτουργία του ελληνικού διαστημικού προγράμματος με την εκτόξευση του HELLAS SAT3, θέτοντας τις βάσεις δημιουργίας εκατοντάδων υψηλής εξειδίκευσης θέσεων εργασίας και επιστροφή ικανότατων Ελλήνων μεταναστών.
 118. Αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα στο επίπεδο του μέσου ευρωπαικού όρου.
 119. Ηλεκτρονικό εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων, ηλεκτρονικό εισιτήριο σε ΜΜΜ της Αθήνας, ηλεκτρονική ανανέωση βιβλιαρίων υγείας, αύξηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΠ.
 120. Εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας με ενοικίασή της για 99 χρόνια, με το 50% της προσόδου να διατίθεται στον κρατικό Π/3 και το υπόλοιπο για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους αντί για την πώλησή της σε εξευτελιστική τιμή και το σύνολο της προσόδου να μειώνη αενάως το δημόσιο χρέος.
 121. Ειλικρινείς διαπραγματεύσεις για την από γένεσης του Ελληνικού Κράτους λύση του προβλήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας που δεν τελεσφόρησαν με την υπογραφή συμφωνίας με τη ΔΙΣ, λόγω της σφοδρής αντίδρασης των κληρικών που θα έχαναν το προνόμιο του δημοσίου υπαλλήλου. Έμεινε όμως παρακαταθήκη.
 122. Κατάρτιση και εφαρμογή συμφωνίας κατά την οποία είσέρρευσαν, καταγράφηκαν, έλαβαν άσυλο και τελικώς διοχετεύτηκαν ΝΟΜΙΜΩΣ στην Ε.Ε. 1.200.000 προσφυγομετανάστες μένοντας τελικώς στην πατρίδα μας ούτε 10.000 απ’ αυτούς.
 123. Συνεχής ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με το τελικό παραδοθέν ποσοστό ανάπτυξης στο +2,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, με τη Ν.Δ. να το κατακρημνίζη σε μόλις 6 μήνες στο +1,9% και το Μάρτιο του 2020 στο -0,9% πριν την έναρξη της πανδημίας.
 124. Αύξηση του ΑΕΠ στα 188 δισεκατομμύρια ευρώ (30-6-2019) στα επίπεδα του 2012 και το ποσοστό του δημόσιου χρέους στο 184% με σοβαρότατα πρωτογενή πλεονάσματα του Π/Υ στο 3%.μένων της Π.Α. σε κόστος το μισό απ’ αυτό που συμφώνησε η Ν.Δ.
 125. Παραδοση ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ΙΟΝΙΑΣ οδου, και εναρξη εργασιων στην ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ , ξεμπλοκαρισμα ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ.
 126. 10.000 προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων – εκ των οποίων 8000 μόνιμο προσωπικο και 2000 με διαφορες συμβασεις εργασιας. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
 127. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΕΠΑΧΘΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ με όρους που καθιστούσαν βιώσιμο το δημόσιο χρέος, εξασφαλισμένη την πληρωμή του τα επόμενα χρόνια και το σημαντικότερο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Και όλα αυτά έγιναν γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ «ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ», αφήνοντας μια παρακαταθήκη 37 δισεκατομμυρίων ευρώ στην κυβέρνηση των α(χ)ρίστων όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ταμεία άδεια με μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ.

Και επαλήθευσε και το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς όταν προεκλογικώς ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ απ’ το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που πολλοί το θεώρησαν ανόητο.

ΥΓ. Οποιοσδήποτε φίλος μπορεί να προσθέσει οτιδήποτε σημαντικό θεωρεί ότι δεν συμπεριλήφθηκε στα ανωτέρω.

(το παρόν κείμενο δεν ανήκει σε εμάς, δυστυχώς δε γνωρίζουμε την αρχική πηγή για να αποδώσουμε τα credits).

Σημειώσεις επιμέλειας podemos.gr

Ελπίζω να μη δω ανόητα σχόλια περί δημοψηφίσματος και Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορούσε ΠΟΤΕ την έξοδο της χώρας από το ευρώ, δε φταίει κανείς αν έφαγες αμάσητο το σανό που σε τάισαν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης… αν παρ’ όλα αυτά έχεις αμφιβολίες, άκουσε το απόσπασμα από την συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου, που τότε ήταν ΠτΔ για να τα ακούσεις κι από το στόμα του.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ΑΝ την έχεις διαβάσει (που πολύ αμφιβάλλω) θα διαπίστωσες ότι μόνο ευνοϊκή και ωφέλιμη είναι για τα συμφέροντα της χώρας.

Διάβασε την εδώ 👉https://www.facebook.com/notes/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/1715753401793073/

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας αγνός άνθρωπος, μεγαλωμένος μέσα στην ίδια κοινωνία με σένα. Δεν τον μεγάλωσε Γερμανίδα νταντά, ούτε σπούδασε στο Χάρβαρντ. Είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που δε συνοδεύει το όνομα του οσμή σκανδάλου, δεν τον βαραίνει η παραμικρή σκιά. Δεν έχει πάρει ποτέ δανεικά κι αγύριστα, ούτε κι έκανε περιουσία από την πολιτική. Δεν είναι απόγονος αποστατών, ταγματασφαλιτών, γερμανοτσολιάδων, δοσίλογων κατακαθιών. Δεν έχει φίλους παιδεραστές, κοκάκηδες και απατεώνες. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι βαθιά δημοκράτης, ένα φωτεινό και χαρισματικό άξιο τέκνο της Αριστεράς, ένας άνθρωπος με όραμα κι αγάπη γι’ αυτήν την χώρα και τους πολίτες της.

** Προσθήκες φίλων και αναγνωστών του podemos**

128) Επανυπολογισμό των ελεύθερων επαγγελματιών και διαγραφή των χρεών τους. Είναι πολύ σημαντικό, πόσοι άνθρωποι σώθηκαν από το χείλος της καταστροφής και πόσοι άνθρωποι σε ηλικία συνταξιοδότησης ,οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί λόγω χρεών, απεγκλωβίστηκαν και μπόρεσαν να συνταξιοδοτηθούν

129) Δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου

130) Την αναδιοργάνωση και την στελέχωση με προσωπικό του «Μνημονιακού Βατερλό με τραγικές επιπτώσεις στην Υγεία από το 2011 του ΕΟΠΥΥ

Στην περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης, με τον Νόμο 4368/2016 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργών Αν. Ξανθού και Π. Πολάκη) επεκτάθηκε και στους ανασφάλιστους το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις δημόσιες δομές και εξ αυτής της ανάγκης θεσμοθετήθηκε η χρηματοδότηση από τις πιστώσεις του ΕΟΠΥΥ και των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του ΕΚΑΒ.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνέτεινε και η αναμόρφωση του Ενιαίου Κανονισμού Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΠΥ) το 2018, προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να ολοκληρώσει τη θεσμική αποστολή του αλλά και τον κοινωνικό του ρόλο ως μοναδικού αγοραστή υπηρεσιών Υγείας υπέρ των πασχόντων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε υπερήφανοι για την εντιμότητα της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα

About Author

7 thoughts on “Τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο των 4,5 χρόνων διακυβέρνησής του

 1. Πολυ χρησιμη ανασκοπηση για να μην ξεχναμε οσα πετυχαμε τις ημερες εκεινες που ειμασταν με το μαχαιρι στο λαιμο. Στην αριθμηση των επιτευγματων διαπιστωσα τις παρακατω επαναληψεις που θα πρεπει να διορθωθουν: το 87 ειναι ιδιο με το 99, το 94 με το 105, το 95 με το 106, το 97 με το 107, το 98 με το 108, το 89 με τμημα του 131.
  VINCEREMOS!

  1. Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται, ανατρέφονται και σπουδάζουν στην πατρίδα μας.
   To κακό είναι ότι το 90% είναι λαθρομετανάστες , βιαστές , δολοφόνοι , αγνώμονες και κλέφτες

   Απόδοση ΑΜΚΑ σε όλους ανεξαιρέτως τους διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια.
   Στους όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ συγκαταλέγονται και όλο το 90% του ανωτέρω που απολαμβάνουν την όποια κοινωνική ασφάλεια σε βάρος της τσέπης των Ελλήνων , γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι Αμερικανοί ? Οσο για τις ΠΡΕΣΠΕΣ άστο πονεμένη ιστορία , ΄λαός ψήφισε ΟΧΙ και έγινε ΝΑΙ.

 2. Μία ακόμα προσθήκη: Δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *