5 Μαΐου, 2024

Μπάμπης Χριστόγλου: Κόουτς Κορμπεράν… θόλωσες !

0

Του Μπάμπη Χριστόγλου

Αθλητικά – Ποδόσφαιρο – Ελλάδα – SUPER LEAGUE – Ευρώπη – UEFA Europa League – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μπάμπης Χριστόγλου προσπαθεί να αντιληφθεί τι είχε στο μυαλό του ο Κάρλος Κορμπεράν και παρουσίασε έναν τόσο απογοητευτικό Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ.

Κόουτς, θόλωσες

Πώς λένε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε η λέξη συγνώμη πήγε το φιλότιμο περίπατο, ισχύει και στο ποδόσφαιρο: από τη στιγμή που φορέθηκε από τους προπονητές η ατάκα «αναλαμβάνω την ευθύνη» πήγε η ποδοσφαιρική λογική βόλτα στο πάρκο.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει, ο Κορμπεράν ανέλαβε ξανά την ευθύνη μετά το φινάλε του ματς με τη Φράιμπουργκ. Και πίσω από την ανάληψη ευθύνης απέφυγε να μας εξηγήσει γιατί είδαμε όσα είδαμε στο γήπεδο.

Και αφήνω την εικόνα στην άκρη, ότι δηλαδή πάλι οι παίκτες του Ολυμπιακού κοιτούσαν τους αντιπάλους τους να παίζουν μπάλα, και πιάνω τις επιλογές. Διαλέγει, λοιπόν, ο κόουτς να βάλει αριστερό μπακ τον Ρέτσο.

Ο Ολυμπιακός τον πήρε για τις θέσεις των στόπερ αλλά και επειδή μπορεί να βοηθήσει από θέση δεξιού μπακ και την Πέμπτη τον είδαμε αριστερά. Για να κρύψουμε, δηλαδή, το πρόβλημα του Ρέαμπτσιουκ δημιουργήσαμε ένα άλλο.

Επίσης, βάλαμε ξανά στις θέσεις των στόπερ των Μπα με τον Σισέ. Του μοιάζει να λειτουργεί το δίδυμο; Ή έχει στον νου του ότι πρέπει να παρακολουθεί ο κόσμος κάθε απόπειρα του αντιπάλου να επιτεθεί με κομμένη την ανάσα μη γίνει καμία γκέλα; Ρωτάω εγώ…

Μαθαίνουμε ότι ο Κούντε πόναγε και γι’ αυτό επέλεξε ο Κορμπεράν να βάλει στο ματς τον Μπουχαλάκη. Και μόλις μπαίνει ο Καμερουνέζος μοιάζει με τουλάχιστον κανονικός παίκτης. Συγκριτικά, δε, με όσα βλέπαμε μέχρι να μπει… άσ’το!

Πάμε και μπροστά. Βάζουμε τον Μπόουλερ βασικό κόντρα στον Βόλο δεξιά και στο επόμενο με τη Φράιμπουργκ τον ρίχνουμε αριστερά. Γιατί; Για να τον ξεβολέψουμε τελείως ή επειδή πιστεύαμε ότι θα δώσει βοήθεια στον Ρέτσο; Το δεύτερο, πάντως, δεν έδειξε ότι το κάνει με συνέπεια. Άρα; Άστοχη κι αυτή η έμπνευση.

Πιο μπροστά, δε, το πράγμα περνά το ανεξήγητο. Επιμένει στον Ουι Τζο αφήνοντας τον Ελ Αραμπί στον πάγκο. Και ο Κορεάτης ξανά δεν έδειξε το παραμικρό. Εγώ είμαι ο πρώτος που λέω πως πάντα αυτός που δεν παίζει είναι για τον κόσμο ο καλύτερος. Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική αλλά δεν μπορώ και να πω αυτό που βλέπω: ότι δηλαδή ο Κορμπεράν μοιάζει περισσότερο μπερδεμένος από τη μέρα που ήρθε και με ιδέες που δεν βοηθούν την ομάδα να πάει εμπρός.

Μαζί σας κι εγώ: αν ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι από μόνης της δύσκολη δουλειά, έτσι όπως βρήκε την κατάσταση ο Κορμπεράν την έκανε ακόμα πιο δύσκολη. Όμως, ρε μπαγάσα, δεν σου είπαμε να μας κάνεις να παίζουμε σαν την Μπαρτσελόνα του Πεπ. Να μη σπάμε το κεφάλι μας σε κάθε ματς προσπαθώντας να καταλάβουμε τις σκέφτηκες θέλουμε…

Από το SportDay

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *