2 Μαΐου, 2024

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

1

Οι ειδήσεις χωρίς εξαρτήσεις

Αν και είναι αλήθεια πως κάθε κάλπη προσφέρει και ένα δίλημμά στον λαό, ο οποίος καλείται να κρίνει τα προγράμματα του κάθε κόμματος, το χρονικό της εξουσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις τρέχουσες εξελίξεις, οι φετινές εκλογές έχουν διαφορετική βαρύτητα, και ο ελληνικός λαός έχοντας στην πλάτη του μια τετραετία σκληρής νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής, χωρίς αυταπάτες θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον αγώνα για την ανατροπή και τη δικαιοσύνη ή   στην παγίωση ενός σκληρού τοξικού συστήματος που θα συνεχίσει να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα του.

Οι κρίσεις και τα όσα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια σε καμία περίπτωση δεν ήταν ένα συγκυριακό φαινόμενο, όπως υποστηρίζουν οι κρατούντες. Δεν ήταν κάθε φορά «η κακιά στιγμή», την οποία όμως δήθεν αντιμετώπισαν επιτυχώς. Αντιθέτως, κάθε συμφορά, είχε τις ρίζες της σε πολιτικές στοχεύσεις του προηγούμενου καιρού οι οποίες εκμεταλλευόμενες τον στραγγαλισμένο από τις περιστάσεις εργαζόμενο, μαθητή, φοιτητή, και κάνοντας την εκάστοτε κρίση ευκαιρία, σάρωσαν κάθε εναπομείναν δικαίωμα για ζωή, ασφάλεια, υγεία, και εκπαίδευση και ισοπέδωσαν κάθε δημόσια δομή. Συνεπώς για ποιο δίλημμα ομιλούμε; Όταν τα γεγονότα επηρεάζουν καθημερινά τα στοιχειώδη των λαϊκών μαζών, όταν ακόμη και η ίδια η ζωή τίθεται σε αμφισβήτηση είμαστε σίγουροι ότι η κατεύθυνση σίγουρα δεν πρέπει να είναι προς τα πίσω. Οι λαϊκές μάζες έχουν αποδείξει με τους αγώνες τους εδώ και τέσσερα χρόνια, ότι γκρεμίζουν τα ψευτοδιλήμματα της δεκαετίας του ΄50 που προώθησε το σύστημα για να πολώσει και να διχάσει, γυρνούν την πλάτη στα ψεύδη και στην παραποίηση των γεγονότων, και βλέπουν σε μια προοδευτική πορεία της χώρας. Μια πορεία για την διεκδίκηση στα αυτονόητα, μια πορεία προς την ισονομία.          

Ας βάλουμε ένα φρένο λοιπόν στην σκυταλοδρομία των δυνάμεων-συμμάχων των συμφερόντων και της διαπλοκής. Ας δούμε καθαρά, ότι με πλήρη λογική πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, βλέποντας με προσοχή τα γεγονότα, εξετάζοντας τις διαφορές των προσεγγίσεων στον τρόπο διακυβέρνησης χωρίς ιδεολογικά στεγανά, χωρίς παρανοήσεις. Ας αντιληφθούμε επίσης, ότι η προσπάθεια του συστήματος να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με κάθε λογής ευκαιρία σχολιάζοντας εκ των προτέρων πιθανές συνεργασίες, είναι αποτέλεσμα φόβου, και αστάθειας. Οι πόλοι είναι ξεκάθαροι, και κατ’ ουσίαν σε πρώτο βαθμό οι πολίτες θα κληθούν να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτούς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να επιλεχθεί με απόλυτη συνέπεια καθώς είναι αυτή, η οποία θα καθορίσει σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο το μέλλον της χώρας και του λαού για τις επόμενες δεκαετίες, και συνεπώς, θα πρέπει να δώσει ισχυρή εντολή στον πρώτο, είτε στις πρώτες.. είτε στις δεύτερες εκλογές.

About Author

1 thought on “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

  1. Πολύ σωστά και εμπεριστατωμένα τα γράφεις Μιχάλη Λιονάκη και θα πρέπει να είναι καθαρό για όσους αναζητούν την καλύτερη ψήφο! Ακόμα και αυτοί που σκέπτονται την αποχή και απόδραση από την διαδικασία της κάλπης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *