2 Μαΐου, 2024

Καθώς μας ζυγώνουν μέρες “βαθύτερης μελέτης”

0

από τον Μάνο Σαριδάκη

O Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ, με μισθό 6000 ευρώ το μήνα, χρέωσε το δημόσιο με αγορά ακουστικών bluetooth αξίας 204,6 € για το κινητό του (με επίσημη διαδικασία απευθείας ανάθεσης αναρτημένης στη Διαύγεια).

Η Μαρία (έχω αλλάξει το όνομα) η καθαρίστριά μας στο Πολυτεχνείο που παίρνει 600 ευρώ το μήνα από την Εταιρεία Καθαριότητας που ανέλαβε μετά την απόλυση των μόνιμων καθαριστριών, μου έλεγε ότι παίρνει τα απορρυπαντικά και καθαριστικά με δικά της λεφτά, γιατί αυτά που της δίνει η Εταιρεία είναι χείριστης ποιότητας και δεν καθαρίζουν τίποτα.

Ο πρώτος, πήρε προσωπικό αντικείμενο (αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι πρόκειται για τα ακριβότερα ακουστικά bluetooth του εμπορίου) χρεώνοντάς το επιπλέον στο δημόσιο, παρόλο που λαμβάνει παχυλό μισθό που θα μπορούσε άνετα να το καλύψει.

Η δεύτερη, που παίρνει κάτω από το βασικό μισθό, βάζει από το υστέρημά της για να πάρει μη προσωπικά αγαθά, παρόλο που δεν είναι καθόλου αρμοδιότητά της, απλά και μόνο από πατριωτισμό να κάνει καλά τη δουλειά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία που αναλύει διεξοδικά γιατί κάποιοι δρουν ως Πρωτοψάλτες και κάποιοι ως Μαρίες.

Αυτό όμως που χρήζει βαθύτερης μελέτης είναι γιατί οι Μαρίες ψηφίζουν για εκπροσώπους τους τούς Πρωτοψάλτες…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *