5 Μαΐου, 2024

Στήνουν “φάμπρικα” παραγωγής σκανδάλων

0

Μετά την “βίλα” του Αλέξη Τσίπρα και το “σκάνδαλο” Folli Follie, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι… παίρνουν φωτιά

Έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο του μιντιακού κατεστημένου και χωρίς ίχνος ηθικής ετοιμάζονται να βουτήξουν την χώρα στη σκανδαλολογία, μέσα από μία σειρά στημένων δημοσιευμάτων, που αναμένεται να βγουν στον “αέρα” το προσεχές διαστημα.

Η κυβέρνηση των “αρίστων” που αναρριχήθηκε στην εξουσία, προκειμένου να προστατεύσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα επιχειρήσει να δραπετεύσει από τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμόρφωσε, μέσα από μία σειρά “αποκαλύψεων” για κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινός παρονομαστής των “σκανδάλων” είναι ότι αποτελούν προϊόντα μυθοπλασίας με ξεκάθαρη στόχευση: να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, πλήττοντας παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φυσικά, η συγκεκριμένη τακτική δεν αποτελεί… καινοτομία για το κυβερνών κόμμα, το οποίο αντιπολιτεύτηκε με Fake news, κέρδισε τις εκλογές με τυμβωρυχία και εθνικιστικές κορώνες και κυβερνά επιχειρώντας να παρουσιάσει την νύχτα ως μέρα, χάρη στην αρωγή των καλοταϊσμένων μεγαλοδημοσιογράφων και των αφεντικών τους.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο που λέει και ο λαός…

Ας δούμε μόνο μερικά από τα πιο εξόφθαλμα Fake news των τελευταίων ετών σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

Το “σκάνδαλο” Κατρούγκαλου

Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Μαρτίου του 2015 η εφημερίδα “Το Βήμα” κυκλοφόρησε με κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα του “Το σκάνδαλο Κατρούγκαλου – Υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τότε υπουργός Εργασίας είχε κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου, σύμφωνα με τα οποία σε περίπτωση που λάμβαναν αποζημιώσεις ή διορίζονταν στο Δημόσιο, τότε εκείνος θα δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων.

Το δημοσίευμα “έπαιξε” στα κανάλια, ενώ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν το κεφάλι του υπουργού. Ενάμιση, σχεδόν, χρόνο μετά, το “Βήμα” αναγνώρισε την ψευδή είδηση εκφράζοντας τη “λύπη” του…

“Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα” ανέφερε το σχετικό επανορθωτικό σχόλιο και συνέχιζε: “Εν όψει αυτών η εφημερίδα αποκαθιστά τα πράγματα ως προς τις ανωτέρω ανακρίβειες του επίμαχου δημοσιεύματος και εκφράζει τη λύπη της στον κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο”.

Το “σκάνδαλο” Παππά – Σπίρτζη

Η φαντασία των συντακτών των “Νέων” και του “Βήματος” πήγε ένα βήμα παραπέρα στην υπόθεση “Παππά – Σπίρτζη”, καθώς με δημοσιεύματα στις 15, 17, 18, 22 Νοεμβρίου του 2015, οι δύο… έγκυρες κατά τα άλλα εφημερίδες “αποκάλυπταν” ότι τα δύο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν από κοινού γραφείο στη Λεωφόρο Συγγρού και ζητούσαν έως και 50.000 ευρώ για την ικανοποίηση αιτημάτων που δεν είχαν βάση. “Μια μηχανή παρα-διοίκησης, η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών” έγραφε ο “Βηματοδότης”. Ακολούθησε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη, ενώ και τι δεν ακούσαμε για το “χαμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”.

Φυσικά, όταν έσβησαν τα φώτα των δελτίων ειδήσεων και η “αποκάλυψη” πάλιωσε, ήρθε η ώρα της αλήθειας. “Όσα σχετικώς γράφτηκαν βασίστηκαν σε πληροφορίες οι οποίες, όπως εκ των υστέρων προέκυψε, ήταν λανθασμένες”, όπερ προκύπτει από το διορθωτικό δημοσίευμα της 7ης Δεκεμβρίου 2015 στην εφημερίδα “Τα Νέα” (…). Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι δεν είχαμε την πρόθεση να βλάψουμε την τιμή και υπόληψη του κ. Σπίρτζη και εκφράζουμε σε αυτόν τη λύπη μας για τη δημοσίευση των μη ορθών αυτών πληροφοριών” διαβάζαμε λίγους μήνες αργότερα στον “Βηματοδότη”.

Το “σκάνδαλο” με το σπίτι του Τσίπρα

Κρατάει χρόνια η… κολόνια με την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, καθώς των αποκαλύψεων για την παραθεριστική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα είχαν προηγηθεί άλλες για την κύρια κατοικία του.

Λογικό θα πει κανείς, αν αναλογιστούμε ότι είναι έξω από την κουλτούρα των νυν κυβερνώντων ένας πρωθυπουργός να μην διαθέτει τουλάχιστον 32 ακίνητα…

Τόσο μεγάλο είναι το άγχος των στελεχών της ΝΔ και των Μέσων να… στεγάσουν τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατά καιρούς τον έχουν παρουσιάσει ως έτοιμο να μετακομίσει σε πολυτελείς κατοικίες ή ακόμη και να αγοράζει σπίτια μέσω πλειστηριασμού. Οι αναφορές περί δήθεν αυτοκτονίας του κατεστραμμένου πρώην ιδιοκτήτη ήταν το κερασάκι στην τούρτα της αθλιότητας.

Φυσικά και στην πλέον πρόσφατη περίπτωση με την “βίλα” του Αλέξη Τσίπρα, η ιστορία ξεκίνησε με δήθεν αγορά του σπιτιού και μετακόμιση της οικογένειας του, εφόσον είχε προηγηθεί ανακαίνιση κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία.

Όταν -φυσικά- η αλήθεια αποκαλύφθηκε με αποδείξεις, οι… γαλάζιοι Πουαρό έσπευσαν να προβάλλουν τις ενστάσεις τους για το ύψος του μισθώματος.

Το “σκάνδαλο” της Αίγινας

Στις 19 Αυγούστου 2016, μια ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα με το ταχύπλοο στην Αίγινα, με πρωτοσέλιδό τους “Τα Νέα” εμμέσως επιχειρούν να βάλουν στο κάδρο τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα. “Πολιτική τρικυμία προκαλεί το ναυάγιο” έγραφε ο κεντρικός τίτλος, όπου γινόταν αναφορά για εμπλοκή Δρίτσα στην προανάκριση και πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η ιστορία βέβαια απέδειξε πως για άλλη μια φορά ο θησαυρός ήταν άνθρακας. Η δουλειά όμως έγινε, αν θυμηθούμε την ανθρωποφαγία και την ακατάσχετη φλυαρία και λασπολογία κατά υπουργών, την ώρα, μάλιστα, που θρηνούσαμε τέσσερις νεκρούς ανθρώπους. Αξίζει να αναφερθεί ότι “δημοσιογραφικές πληροφορίες” έκαναν λόγο ακόμη και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντός του ταχύπλοου την ώρα του δυστυχήματος.

Το “σκάνδαλο” Κοντονή

Στις 22.10.2016 τα “Παραπολιτικά” με πρωτοσέλιδο χτύπημα και φωτογραφία γράφουν: “Η σύζυγος Κοντονή κατηγορείται για εκβίαση επί 11 χρόνια”. Στο “ρεπορτάζ” αναφέρεται πως η σύζυγος του τότε υπουργού Αθλητισμού κατηγορούνταν από το 2004 για εκβίαση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απλή σωματική βλάβη με πρόθεση.

Στις 22 Δεκεμβρίου της επόμενης χρονιάς τα “Παραπολιτικά” ομολογούν το ψευδές του δημοσιεύματος απολογούμενοι στη σύζυγο του Στ. Κοντονή.

Το “σκάνδαλο” Μπαλαούρα

Στις 22.3.2018 με πρωτοσέλιδο χτύπημά τους τα “Νέα” κυκλοφορούν με τίτλο “Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα – Συνταξιούχος ενός ανώτερου Θεού”. Η “είδηση” αφορούσε την έκδοση εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την περικοπή στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται, με το κραυγαλέο σχόλιο ότι ο Μ. Μπαλαούρας εξαιρείται.

Για άλλη μια φορά όμως η “αποκάλυψη” του “αριστερού σκανδάλου” κατέρρευσε. Όπως διευκρίνιζε ο αρμόδιος υπουργός Τ. Πετρόπουλος, οι συνταξιούχοι της ΤτΕ δεν εντάχθηκαν ποτέ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης. Το δημοσίευμα, που προφανώς χρησιμοποιήθηκε ως αντιπολιτευτικό όπλο για μέρες από τη Ν.Δ., δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως επιβεβαιώθηκε με κάθε δυνατό και θεσμικό τρόπο.

Το “σκάνδαλο” Βασιλειάδη

Τον Ιούλιο του 2017 όλη η χώρα παρακολουθεί την υπόθεση Ηριάννας Β., η οποία κρατείται ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Μία ανάρτηση στο Facebook ήταν αρκετή για να αποκαλύψει ένα ακόμα “σκάνδαλο”… Η Ηριάννα ξάφνου “βαφτίζεται” αδερφή του Γιώργου Βασιλειάδη, και τα ΜΜΕ ζητούν από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού να αποδείξει… ότι ψεύδονται. Φυσικά ο θησαυρός ήταν και πάλι άνθρακας καθώς ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία σχέση έχει με την Ηριάννα…

Πολλαπλά οφέλη για την κυβέρνηση

“Την έχουν πατήσει τόσες φορές και ακόμα εμμένουν στην ίδια τακτική;”, θα μπορούσε να διερωτηθεί κανείς αναφορικά με τα συνεχή ψεύδη της κυβέρνησης.

Φυσικά, οι εμπνευστές της λασπολογίας κάθε άλλο παρά ανόητοι είναι. Ακόμη κι αν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, γνωρίζουν ότι κάθε φορά που παρουσιάζουν ένα ακόμη στημένο σκάνδαλο βγαίνουν κερδισμένοι.

Δεν είναι τυχαίο -εξάλλου- ότι οι δήθεν αποκαλύψεις έρχονται στο φως κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αλλάζοντας την ατζέντα, τα συμφέροντα που προστατεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρούν να τον “φυγαδεύσουν” από την πραγματικότητα.

Οι εκατοντάδες νεκροί χωρίς όνομα, η οικονομική ανέχεια, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις με γκρίζο περιεχόμενο, το φιάσκο των ελληνοτουρκικών, ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών και η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων κρύβονται πίσω από την κουρτίνα της σκανδαλολογίας.

Παράλληλα, οι επιτελείς του Μαξίμου -έχοντας το σύνολο των ΜΜΕ στο πλευρό τους- γνωρίζουν πως η προβολή ενός ψευδούς σκανδάλου θα είναι δραματικά δυσανάλογη με την προβολή της αλήθειας. Τι ψυχή έχει μία μονόστηλη διάψευση στις εσωτερικές σελίδες μιας εφημερίδας, μπροστά στους πηχυαίους τίτλους των πρωτοσέλιδων;

Τι ψυχή έχει μία αποκατάσταση της αλήθειας -που μπορεί να μην βγει και ποτέ στον “αέρα”- μπροστά σε πολύωρες αναλύσεις για σκάνδαλα που ουδέποτε συνέβησαν.

Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν πως… “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει”…

Σε τελική ανάλυση, όταν είσαι βουτηγμένος στη διαπλοκή, σε συμφέρει να πιστεύουν ότι “όλοι ίδιοι είναι”…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *