17 Μαΐου, 2024

ΚΙΝ.ΑΛ.: Διαζύγιο με την κεντροαριστερά, βέρες με την ακροδεξιά του Μητσοτάκη

0

Τι κι αν δηλώνει συνεχιστής του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Το σημερινό μόρφωμα του ΚΙΝ.ΑΛ., υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, έχει τόση σχέση με την κεντροαριστερά, όση ο διάβολος με το λιβάνι.

Καλή η συνθηματολογία και οι δηλώσεις, αλλά στην πολιτική η ουσία είναι αυτή που (θα έπρεπε να) μετράει. Και επί της ουσίας, το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι ο καλύτερος, διαχρονικός σύμμαχος της Ν.Δ.

Από την εποχή των μνημονίων και της μνημειώδους συγκυβέρνησης, το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και οι… διάδοχοί του βρίσκονται -όχι μόνον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας- αλλά και μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, αποτελώντας το πρόθυμο δεκανίκι του εκάστοτε αρχηγού της συντηρητικής παράταξης.

Κι αν μέχρι σήμερα οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούσαν να απεκδυθούν του ρυπαρού ενδύματος της συμπόρευσης με την -άλλοτε- μισητή δεξιά, οι κορυφαίες πολιτικές επιλογές του κόμματος αποδεικνύουν τη μία και μοναδική αλήθεια.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι ο πιο πιστός σύμμαχος της Ν.Δ.

Η συμπόρευση της Φώφης Γεννηματά με την κυβέρνηση και στην ψήφιση της διάτρητης πρότασης για παραπομπή του Νίκου Παππά σε προανακριτική επιτροπή αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. σπεύδει πρόθυμα να συνδράμει στην απέλπιδα προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσπάσει το βλέμμα της κοινής γνώμης από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και από τα υπαρκτά σκάνδαλα που φέρουν την υπογραφή του.

Φευ! Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που η Χαριλάου Τρικούπη καταθέτει διαπιστευτήρια υποτέλειας στην εγχώρια διαπλοκή και στο κόμμα που την εκπροσωπεί. Είναι όμως η πιο πρόσφατη και η πιο τρανταχτή.

Αποτελεί ίσως και μία ξεχωριστή ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του:

Να κατανοήσει ποιοι βρίσκονται δίπλα και ποιοι απέναντί του. Ποιοι είναι οι φύσει και θέσει σύμμαχοί του και με ποιους τον χωρίζει η άβυσσος.

Σε ποιους -εν τέλει- να τείνει χείρα φιλίας και σε ποιους να γνέψει από μακριά…

Οριστικά και αμετάκλητα…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *