29 Απριλίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Αυτός ο προϋπολογισμός ο τελευταίος του Μητσοτάκη (βίντεο)

0

Επίθεση εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023.

«Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε με την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι παρέδωσαν μια χώρα σε πτώχευση, μια χώρα με ανεργία, με καταθέσεις να έχουν μειωθεί.

«Μόνο από το 2012 ως το 2012 μειώθηκαν τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τολμάτε να έρχεστε και να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετώπισε καμία κρίση», ανέφερε.

Μάλιστα, τόνισε: «Έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το δάχτυλο». «Με σκληρή δουλειά καταφέραμε αυτό που ποτέ δεν φανταζόμασταν, ότι θα μπορούσε να βγει η Ελλάδα από το καθεστώς εποπτείας. Η χώρα κατάφερε την έξοδο από τα μνημόνια, κατάφερε την αξιοπιστία», τόνισε για να προσθέσει: «Μας παραδώσατε μια χώρα πνιγμένη στα χρέη και σας παραδώσαμε μια χώρα με 37 δισ. στα δημόσια Ταμεία».

Τσίπρας: Επίθεση στον Μητσοτάκη από τη Βουλή

«Σπαταλήσατε τα πάντα με τον πιο άδικο τρόπο. Οδηγήσατε στη χρεοκοπία. Δεν θα προλάβετε όμως να ολοκληρώσετε το έργο σας. Ξαναγυρίσατε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στις μαύρες μέρες», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι «αποτύχατε και εκεί», για να αναφερθεί: «Υπήρξαν περιθώρια σοβαρής δημοσιονομικής χαλάρωσης και το ερώτημα είναι: Τι έκανε η κυβέρνησή σας; Ανεπάρκεια και ιδιοτέλεια και το αντίστροφο».

Οπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη χώρα έχουν δοθεί χρήματα σε ημέτερους και σε όσους δεν έχουν μεγάλη ανάγκη. «Αυξήθηκε η φτώχεια, αυξήθηκε η παιδική φτώχεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση και σήμερα αδυνατούν να επιβιώσουν».

Στην επίθεσή του κατά της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Επιχειρείτε να διαφύγετε της ευθύνης. Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια είναι made in Greece».

Τι είπε για τη βενζίνη και το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει την αισχροκέρδεια, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην τιμή της βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα ότι αυτό συμβαίνει ενώ τα εισοδήματα των Ελλήνων είναι αρκετά χαμηλά. «Η ετήσια επιβάρυνση για ένα ευρωπαϊκό νοικοκυριό είναι ένας κατώτατος μισθός, για την Ελλάδα είναι δύο κατώτατοι μισθοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φέτος, είπε, οι Έλληνες θα μπορούν να αγοράσουν λιγότερα από πέρυσι. «Κάνουν περικοπές στα βασικα είδη διατροφής οι Έλληνες», είπε, ερμηνεύοντας την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ και συμπλήρωσε: «Κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι, κάποιοι, όμως, θα πίνουν νερό στο όνομά σας». Και τόνισε: «Ενώ τα νοικοκυριά χάνουν το 40% των μισθών τους, 21 εταιρείες αυξάνουν το εισόδημά τους. Αυτό είναι το σχέδιό σας», είπε.

Τι είπε για τις τράπεζες και τα δάνεια

«Τα επιτόκια των δανείων έχουν πάει στο Θεό ενώ τα επιτόκια καταθέσεων είναι χαμηλά», είπε και, σχολιάζοντας τις αναφορές του Χρήστου Σταϊκούρα ότι «αντάλλαξε μπινελίκια με τους τραπεζίτες», είπε «σιγά τα αίματα».

Σχολίασε δε ότι τα «μπινελίκια με τους επαγγελματίες δεν είναι για τα μάτια του κόσμου». «Γίνεται άδικη αναδιανομή στη χώρα», ανέφερε.

Για το 2023 προβλέπεται να αυξηθούν τα έσοδα από τον ΦΠΑ. «Αυτό το λέω κρατική κερδοσκοπία. Πού τα στέλνετε όλα;». «Πάνω από 3 δισ. ευρώ αναμένονται τα υπερκέρδη για το 2023», είπε και τόνισε: «Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς προέκυψαν αυτά; Προέκυψαν από κάποιο ρίσκο; Από κάποια μεγάλη επένδυση;».

«Τα παίρνετε από τους πολλούς, τα δίνετε στους λίγους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με τη Νέα Δημοκρατία να αντιδρά. «Θα σας δώσουμε συγχαρητήρια που δεν κάνετε απευθείας ανάθεση», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι είπε για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια

«Θα σας δώσουμε συγχαρητήρια», είπε και διερωτήθηκε «γιατί διαισθάνομαι ότι δεν θα φορολογήσετε τίποτα; Γιατί θα κοσκινίζετε μόνο;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κάποιοι στη χώρα δεν ξέρουν πού να βάλουν τα κέρδη τους. Αυτά τα κέρδη δεν αφορούν μόνο τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, αλλά στα σούπερ μάρκετ, στους κάθε λογής μεσάζοντες».

«300% είναι η απόκκλιση από το χωράφι στο ράφι», είπε και έδωσε παραδείγματα:

  • Μήλα, 03, τιμή παραγωγού 1,4 στα σούπερ μάρκετ
  • Ντομάτες 0,5 τιμή παραγωγού πάνω από 2 ευρώ
  • Πατάτες 0,5 τιμή παραγωγού 0,9 στη λιανική

«Ποιος τους ελέγχει τους μεσάζοντες; Ποιοι είναι αυτοί που πίνουν το αίμα του Ελληνα παραγωγού, του Έλληνα αγρότη; Εχετε εικόνα; Μιλήστε», είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «κάποιοι αισχροκερδούν και εσείς τους ανέχεστε και μιλάτε για δήθεν καλάθι του νοικοκυριού και δήθεν καλάθι του Αί Βασίλη».

Για τα κόκκινα δάνεια

«Αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια των πολιτών», είπε και τόνισε ότι σχεδόν οι μισοί Ελληνες χρωστούν. «Το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 38 δισ. ευρώ. Εχουμε μία γενιά νέων κόκκινων δανείων», είπε και άσκησε κριτική στον Χρήστο Σταίκούρα, λέγοντας: «Δείχνετε ανοχή στους λίγους». «Κορμός της πολιτικής σας είναι τα κοράκια και τα λεγόμενα funds».

«Τη στιγμή που το ελληνικό νοικοκυριό αγωνιά γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια, δικοί σας παίρνουν δάνεια…» και έφερε ως παράδειγμα τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Ανδρέα Πάτση. Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχει θέμα Πάτση».

«700.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα ελέγχονται από τα λεγόμενα κοράκια. Μετά από όλα αυτά έχετε το θράσος να λέτε ότι οι ευθύνες είναι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Αναφέρθηκε όμως και στις συντάξεις, λέγοντας ότι η αύξηση που θα δοθεί είναι η αύξηση που προβλέπεται στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό είναι το οικονομικό σας θαύμα».

«Άνθρακας ο θησαυρός της οικονομικής σας πολιτικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς λαϊκισμούς», είπε. Και τόνισε: «Δεν βγαίνει άλλο η εξίσωση. Ένα πράγμα θα υποσχεθούμε: Σε αυτό τον τόπο θα επιστρέψει η Δικαιοσύνη. Μόνο αυτό θα υποσχεθούμε στους Έλληνες».

«Η πολιτική σας ζημιώνει τη χώρα», είπε και αναφέρθηκε σε λίστες και υποθέσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Να θυμηθώ την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη που σας πήρε δύο μέρες. Η λίστα δεν έχει τελειωμό. Αποδειχθήκατε πρωταθλητές στη διαφθορά».

Αναφερόμενος στις εκλογές, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος. «Η μόνη σταθερότητα που μπορείτε να υποσχεθείτε είναι αυτή της ανισότητας. Αυτή την σταθερότητα μπορείτε να υποστηρίξετε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αν εκλεγεί ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 880 ευρώ και θα γίνει αύξηση 10% στους μισθούς του δημοσίου τομέα.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού, είπε ότι «αυτή η πολιτική απέτυχε. Στάσιμες οι επιλογές σας», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μονιμοποίηση του προσωπικού στο ΕΣΥ. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», ανέφερε.

Τι λέει για τις υποκλοπές – Επίθεση στον Μητσοτάκη

«Σας προκαλώ, ελάτε να ανοίξουμε μαζί τα αρχεία της ΑΔΑΕ. Ελάτε να πάμε μαζί στα αρχεία της Εισαγγελίας, εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Γιατί φοβάστε;», κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Η μεγάλη διαφορά επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη greek mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη greek mafia. Ελπίζω να επιχειρήσετε να δώσετε κάποιες απαντήσεις, κ. Μητσοτάκη, σε όσα κρατάτε στο σκοτάδι», είπε, προσθέτοντας: «Όλοι καταλάβαμε ότι είστε ένοχος. Σήμερα, θα γλιτώσετε γιατί δεν προβλέπεται δευτερολογία. Πόσο όμως μπορείτε να αντέξετε, κ. Μητσοτάκη;».

Μήνυμα στη Δικαιοσύνη

«Και θέλω σήμερα να απευθυνθώ σε αυτούς τους πολλούς λειτουργούς της ελληνικής Δικαιοσύνης. Στους πολλούς που είμαι βέβαιος ότι θέλουν να κάνουν απερίσπαστοι την δουλειά τους και συναντούν τα γνωστά εμπόδια από εκείνους που θέλουν να χειραγωγούν την δικαιοσύνη.

Σε όλους αυτούς που είναι βέβαιο ότι προσβάλλονται και θίγονται όταν ακούν αυτή τη βοή, από τη δίκαιη αγανάκτηση του λαού μας, αυτή την απαίτηση για ένα Βέλγο Εισαγγελέα στην Ελλάδα. Και θέλω να μεταφέρω το μήνυμα και σε αυτούς και στον ελληνικό λαό, ότι δε χρειαζόμαστε Βέλγους εισαγγελείς.

Γιατί, είμαι βέβαιος, ότι οι εισαγγελείς μας θα μπορούσαν να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, αν είχαν λυμένα τα χέρια τους.»

«Προκηρύξτε εκλογές»

«Κε Μητσοτάκη, θα περιμένουμε σήμερα απαντήσεις. Αν για μια ακόμη φορά δεν είστε σε θέση να τις δώσετε. Αν δεν είστε σε θέση καθαρά να μας απαντήσετε αν και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους υπουργούς σας.

Αν και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους αρχηγούς της Εθνικής Άμυνας. Και αν δεν έχετε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε, προκηρύξτε εκλογές.

Λυτρώστε τη δημοκρατία. Προκηρύξτε εκλογές για να έρθει η πολιτική αλλαγή. Για να ανασάνει ο τόπος.»

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *