26 Μαρτίου, 2023

Ούτε η Καμόρα!

από τον Γιώργο Αλεξάτο

Αυτοί που πίνουν μπάφο είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από τους χρήστες νικοτίνης. Και βέβαια, αν αποφασιζόταν η αυστηρή εφαρμογή του νόμου, θα χρειαζόταν μια έκταση όσο ο νόμος Μεσσηνίας ή Ρεθύμνης για να χωρέσουν οι συλληφθέντες.

Κάνει τα στραβά μάτια το κράτος και καλά κάνει. Δεν επιδιώκει σώνει και καλά τη σύλληψη των χρηστών. Όχι όμως και όταν οι μπάτσοι πέσουν τυχαία πάνω τους, την ώρα της χρήσης ή ανακαλύπτοντας πως έχουν μαζί τους μπάφο και σχετικά εργαλεία.

Στην περίπτωση αυτή υποχρεώνονται να συλλάβουν τους μερακλήδες. Με το δικαστήριο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, να τους απαλλάσσει, με τη δικαιολογία της μικροποσότητας για προσωπική χρήση.

Εκτός κι αν πρόκειται για γιο υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως, π.χ, ο Θεοδωρικάκος.

Στην περίπτωση αυτή, αν ένας μπάτσος κάνει το λάθος και τον συλλάβει, θα πέσουν τηλεφωνήματα, θα απειληθούν αξιωματικοί και ανώτατοι αξιωματούχοι και το παλικάρι θα ‘ναι ελεύθερο. Χωρίς καν να καταγραφεί το περιστατικό. Και οι αξιωματικοί θα τρέμουν καιρό μετά, στη σκέψη πως ο υπουργός ίσως και να δυσαρεστήθηκε περισσότερο απ’ όσο νόμισαν. Και από φόβο μην τους συμβεί τίποτα, αποκαλύπτουν τι έγινε.

Ούτε η Καμόρα τις πρακτικές Θεοδωρικάκου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *