10 Δεκεμβρίου, 2023

Παύλος Πολάκης: Με επιστολή του, καλεί τους επαγγελματίες του Νομού Χανίων να κάνουν την ανατροπή στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Την επιστολή που έστειλε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Χανίων έκανε γνωστή με σημερινή του ανάρτηση ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Παύλος Πολάκης με επιστολή του απευθύνεται σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, τη βιοτεχνία, τις υπηρεσίες, τις κατασκευές, τις μεταφορές, την εστίαση, τις αγροτικές και τουριστικές επιχειρήσεις στον Νομό Χανίων.

Στην επιστολή αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων τη λεγόμενη «Έκθεση Πισσαρίδη», που ουσιαστικά προβλέπει τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ από την άλλη ενεργοποιεί τον «πτωχευτικό κώδικα» για γρήγορη εκποίηση επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Επισημαίνει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προέχει η παραγωγική και τεχνολογική στροφή της οικονομίας, προς όφελος των πολλών στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών, αναγνωρίζει την αδικία και τα βάρη που επωμίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι επαγγελματίες κάτω από τη δραματική πίεση των μνημονίων και της επιτροπείας τονίζοντας όμως τη διάθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αποκατασταθεί η εν λόγω αδικία τώρα που η χώρα έχει απαλλαχτεί από την επιτήρηση των δανειστών.

“Ερχόμαστε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα να καταθέσουμε το άμεσο και ρεαλιστικό πρόγραμμά μας, που θα ξανακάνει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και όχημα για μια καλύτερη ζωή για σας και τις οικογένειές σας” αναφέρει και σημειώνει ότι “Αντίπαλός μας δεν είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά το τεράστιο ιδιωτικό χρέος που πρέπει να διαχειριστεί με ευνοϊκούς όρους για τη δουλειά σας, το άδικο φορολογικό καθεστώς για τους επαγγελματίες που πρέπει άμεσα να γίνει δικαιότερο για την επιβίωση της επιχείρησης και βέβαια η ανύπαρκτη χρηματοδότηση για εσάς, που πρέπει τώρα να αντιστραφεί.”

Κλείνοντας, ο Παύλος Πολάκης καλεί όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να κάνουν την ανατροπή στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν είναι άλλα από τον «αργό θάνατο» για τις δουλειές και το μέλλον των νέων σ’ αυτή τη χώρα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή που έστειλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Χανιων :

Αγαπητοί φίλοι και φίλες που δραστηριοποιείστε στο εμπόριο, τη βιοτεχνία, τις υπηρεσίες, τις κατασκευές, τις μεταφορές, την εστίαση, τις αγροτικές και τουριστικές επιχειρήσεις στον Νομό Χανίων.

Όπως γνωρίζετε καλύτερα εσείς από τον καθένα, η Νέα Δημοκρατία έχει κηρύξει τον πόλεμο στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτό φάνηκε καθαρά, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε ως μπούσουλα για το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων την λεγόμενη «Έκθεση Πισσαρίδη», που μεταξύ άλλων από τη μία προβλέπει τον αποκλεισμό των δικών σας επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και από την άλλη ενεργοποιεί τον «πτωχευτικό κώδικα» για γρήγορη εκποίηση επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων. Η καραμέλα της ανάπτυξης που λένε και ξαναλένε εδώ και 4 χρόνια και της επενδυτικής βαθμίδας, που όλο έρχεται και ερχομό δεν έχει…, στοχεύει στο κουκούλωμα της αλήθειας που δεν είναι άλλη από την σκανδαλώδη ενίσχυση λίγων εκατοντάδων μεγάλων επιχειρήσεων και αλυσίδων πανελλαδικά, που ήδη καταγράφουν εκατομμύρια κέρδη, αλλά έχουν το «προσόν» να είναι «κολλητοί», «φίλοι» και «κουμπάροι» και κυρίως χορηγοί τους…

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προέχει η παραγωγική και τεχνολογική στροφή της οικονομίας, προς όφελος των πολλών στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ναι, γνωρίζω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης βιώσατε μια κατάφωρη αδικία και βάρη που δεν σας αναλογούσαν, αναλογικά πάντα με τη δυνατότητα που είχατε να προσφέρετε. Σ’ αυτή την αδικία συμβάλλαμε κι εμείς, κάτω από τη δραματική πίεση για να αποτινάξουμε πάνω από τη χώρα τον ζυγό των μνημονίων και της επιτροπείας… Αλλά δεν ήταν αυτό το σχέδιό μας. Δεν ήταν αυτό το πρόγραμμά μας, όπως χωρίς αμφιβολία είναι το πρόγραμμα της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς στη χώρα. Πρόθεσή μας ήταν να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Γιαυτό και παραδώσαμε 37 περίπου δις στα ταμεία όταν χρειάστηκε να αποχωρήσουμε από το τιμόνι της χώρας. Αργήσαμε όμως… Δεν προλάβαμε!

Σήμερα, απαλλαγμένοι από την επιτήρηση των δανειστών και σοφότεροι όσο ποτέ, ερχόμαστε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα να καταθέσουμε το άμεσο και ρεαλιστικό πρόγραμμά μας, που θα ξανακάνει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και όχημα για μια καλύτερη ζωή για σας και τις οικογένειές σας… Ξέρουμε που «πονάνε» οι επιχειρήσεις σας, ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει. Αντίπαλός μας δεν είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά το τεράστιο ιδιωτικό χρέος που πρέπει να διαχειριστεί με ευνοϊκούς όρους για τη δουλειά σας, το άδικο φορολογικό καθεστώς για τους επαγγελματίες που πρέπει άμεσα να γίνει δικαιότερο για την επιβίωση της επιχείρησης και βέβαια η ανύπαρκτη χρηματοδότηση για εσάς, που πρέπει τώρα να αντιστραφεί.

Για τους λόγους αυτούς και πέρα από μια συνολική πολιτική που υπολογίζουμε να λειτουργήσει ευνοϊκά για εσάς και τις επιχειρήσεις σας σε βάθος 4ετίας, δεσμευόμαστε για τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα εφαρμόσουμε, όπως το αφορολόγητο στα 10.000 €, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του και 120 δόσεις, την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και μιας συστημικής τράπεζας υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για ουσιαστική διεύρυνση των χρηματοδοτήσεων και τέλος, την αναθεώρηση και δραστική ανακατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος των μικρομεσαίων. Παράλληλα, όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια και την ασυδοσία των Funds που τα αγόρασαν για ένα κομμάτι ψωμί και εκβιάζουν τους δανειολήπτες, παρουσιάσαμε πρόσφατα ολοκληρωμένο σχέδιο με πρώτη μέριμνα την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης και εγκαταστάσεων. Για τη συνέχεια προβλέπουμε 2 επιλογές: Καταρχήν ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τους πιστωτές (τράπεζες ή Funds) να είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν, μια σύντομη επιλογή αποπληρωμής με διαγραφή του 40-60% του χρέους και κρατική επιδότηση για μέχρι και το 50% του υπολοίπου, μια πιο βραχυπρόθεσμη επιλογή με ρύθμιση από 10 έως 35 χρόνια της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και επιτόκιο 2%. Και αφετέρου, προβλέπει μια δικαστική προσφυγή, εξατομικευμένη για κάθε δανειολήπτη και με πρόταση δική του για βιώσιμη εξόφληση του δανείου του. Ταυτόχρονα και πέρα από τα προηγούμενα, προκρίνουμε μια σειρά ευνοϊκών μέτρων, κατάλληλων για τα επιχειρηματικά σας μεγέθη, σε σχέση με τον «πράσινο» και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Εμείς πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα αυτού του προγράμματος και σας καλούμε να πιστέψετε κι εσείς στις διακηρυγμένες προθέσεις μας, για να πορευτούμε μαζί για ένα καλύτερο «αύριο» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ολόκληρη την κοινωνία! Σας καλούμε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για να μπει φραγμός στα σχέδια που επιφυλάσσουν τον «αργό θάνατο» για τις δουλειές σας και το μέλλον των νέων σ’ αυτή τη χώρα. Σας καλούμε να κάνουμε μαζί την μεγάλη ανατροπή και να επιβάλλουμε Δικαιοσύνη Παντού!

Παύλος Πολάκης

Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δείτε την ανάρτηση

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *