28 Απριλίου, 2024

Λόλα να, ένα Ταμήλο

0

Ο Μιχάλης Ταμήλος είναι ο άνθρωπος που μας έχει συνηθίσει σε βλαχο-χυδαία «αστεία» που μόνο ο ίδιος γελούσε, κανένας άλλος, στο άκουσμα τους.

Ξύπνησε από τον λήθαργο ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος και θέλησε να ξανα τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Στο μοτίβο που ακολουθούσε πάντα, προκαλεί και πάλι αντιδράσεις με τις δηλώσεις του. Μόνο που αυτή τη φορά οι δηλώσεις του δεν μας ενημέρωσαν για τον τρόπο που «τα ξύνουν οι βουλευτές στη Βουλή» αλλά προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών των Τεμπών.

Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης μου έστειλε τη δήλωση στη συνομιλία μας στο μέσεντζερ. «Δες εδώ» μου είπε, είδα και… τυφλώθηκα.

Στέλνει ο ρεπόρτερ την είδηση από το Trikalanews.gr και διαβάζω:
«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά … Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Διαβάζω, συγχύζομαι και βαζω να ακούσω το ηχητικό. Να επιβεβαιώσω ρε παιδί μου ότι τα είπε έτσι ακριβώς και δεν έχει αποδοθεί κάτι λάθος από τον συντάκτη του κειμένου. Κανένα λάθος. Ολόσωστος ο συντάκτης. Έτσι ακριβώς τα είπε και ακόμη πιο εξοργιστικό να τα ακούς στο ηχητικό της συνέντευξης. Ακούς τον δημοσιογράφο να του λέει, «μα δεν είναι το ίδιο πράγμα, τι λες; Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από καρκίνο, από αρρώστιες, από κάτι άλλο» και ταυτόχρονα ακούς την φωνή του Ταμήλου να επιμένει στα «έλα ρε Γιώργο η ζωή συνεχίζεται» και στα «δεν μπορείς να επιβάλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σενα».

Και ποιος είπε στον Μιχάλη Ταμήλο, ότι επιβλήθηκε στην κοινωνία να υποφέρει; Πάλι τα ίδια θα γράφω: Ο κόσμος έχει κρίση, έχει αντίληψη. Κανείς δεν θα υποτιμήσει τη νοημοσύνη του.

Και πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που μας έχει συνηθίσει σε βλαχο-χυδαία «αστεία» που μόνο ο ίδιος γελούσε, κανένας άλλος, στο άκουσμα τους.

Για όσους δεν θυμάστε θα σας θυμίσω μερικά.

Ο Μιχάλης Ταμήλος είναι ο άνθρωπος που έχει πει το ανεκδιήγητο σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής μη σεβόμενος τον τόπο που βρισκόταν: «Εσείς οι δημοσιογράφοι αντί να μας κατηγορήσετε εμάς τους βουλευτές που πήγαμε και ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας»! 

Είναι ο άνθρωπος που έχει πει επίσης «Δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε βδομάδα στην επιτροπή και να πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα»...

Επίσης μας έχει πει ότι η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό και πώς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή.

Μάλιστα μας είχε παροτρύνει να φύγουμε, να πάμε σε ένα χωριό και να ζούμε «με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Αρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό» για να αποτελειώσει την τοποθέτησή του, – στη Βουλή όλα αυτά- μπερδεύοντας τα κιλοβάτ της ΔΕΗ με τα gigabyte!!!

Τι άλλο να πρωτοθυμηθώ; Θα θυμηθώ και την περίπτωση που είχε πάει στη Βουλή με 4 ρόδια. Τα δύο τα είχε αφήσει τότε, στο γραφείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τα άλλα δυο στο γραφείο του Θανάση Μπούρα, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί; Για να «φύγει η γρουσουζιά και η γκαντεμιά»!

Κλείνοντας θα σας θυμίσω ένα ακόμη περιστατικό με τον Τρικαλινό πρώην βουλευτή, αυτό με τη φάρσα του Μητσικώστα.
Του είχε κάνει λοιπόν φάρσα ο Γιώργος Μητσικώστας ο οποίος πήρε τηλέφωνο προσποιούμενος τον Γιάννη Λάτσιο, κάνοντας του πρόταση να συμμετάσχει στο dancing with the stars.

Αρνήθηκε ο Ταμήλος αλλά (επιβεβαιωμένες) φήμες της εποχής έλεγαν πως την επόμενη μέρα τριγυρνούσε με καμάρι στη Βουλή λέγοντας σε συναδέλφους του για το τηλεφώνημα που δέχθηκε…

Αυτά και άλλα πολλά έχουμε ακούσει από το στόμα του Τρικαλινού πρώην βουλευτή και νυν στελέχους της ΝΔ.

Και αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, βγαίνει σήμερα και προσβάλει χωρίς ίχνος ντροπής τη μνήμη των νεκρών των Τεμπών αλλά και τους συγγενείς τους που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να δικαιωθούν. Ορθά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα σημερινά ζήτησε την διαγραφή του. Και ευτυχώς αυτή τη φορά στη ΝΔ άκουσαν…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *