13 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χανίων: Κάλεσμα για διαμαρτυρία – ΟΧΙ σε Ανεμογεννήτριες και Πυλώνες Υψηλής Τάσης σε βουνά της Κρήτης

0

.

.

Ένα κύμα αντιδράσεων σε όλο το νομό Χανίων έχει ξεσηκωθεί από δημοτικούς άρχοντες, τοπικά συμβούλια, την περιφέρεια, τη δασική υπηρεσία, ορειβατικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συλλογικότητες και από τους κατοίκους των δήμων Σφακίων, Αποκόρωνα, Κισσάμου, Κανδάνου – Σελίνου και Χανίων.

Οι διαμαρτυρίες προήλθαν εξαιτίας της απόφασης για την κατασκευή αφενός δεκάδων ανεμογεννητριών με άνοιγμα πτερύγων 150 μέτρων και αφετέρου 267 πυλώνες υψηλής τάσεως από Χανιά ως τη Δαμάστα, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Η ανάπτυξη είναι επιθυμητή και ζητούμενη σε κάθε τόπο. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση σε θέματα ενέργειας, επίσης!

Ο παραπάνω ενεργειακός σχεδιασμός στην Κρήτη αναμένεται να παράγει υπερδιπλάσια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανάγκες της, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε εξαγωγέα περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας, θυσιάζοντας στο βωμό του παραπάνω στόχου τη βιοποικιλότητα, τον φυσικό πλούτο της (βουνοκορφές, φαράγγια, γεωτόπους, κ.λπ.) και τις παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες των τοπικών κοινωνιών. Το Έργο, λοιπόν, στο σύνολο του θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη υποβάθμιση των φυσικών, πολιτιστικών, ιστορικών, αισθητικών και λοιπών αξιών του τοπίου σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, όπως ορίζονται ρητά στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Τοπίο και καταστρατηγώντας τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής και το Σχέδιο δράσης για τη Βιοποικιλότητα.

Να συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Δήμων και φορέων για διαμαρτυρία στα σχέδια που δεν τηρούν προδιαγραφές σεβασμού στο περιβάλλον και δημιουργούν προβλήματα στις περιουσίες και δραστηριότητες των δημοτών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2024 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΩΡΑ 5 μ.μ.

Για να ακούσουμε υπεύθυνες τοποθετήσεις και προτάσεις!

.

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *