5 Μαΐου, 2024

Χανιά: Προβολή ταινίας για την ενδοσχολική βία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

0

Η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Οι Σκέψεις της Νεφέλης» στα Χανιά, η οποία αφορά στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, τις ώρες 10:00 – 12:00, στον κινηματογράφο Mega Place, στον Βλητέ Σούδας

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Οι σκέψεις της Νεφέλης» δημιουργήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με εφαλτήριο την πανελλαδική μαθητική εκστρατεία «Μίλα Τώρα», η οποία πραγματοποιείται από το 2014, έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η ταινία εστιάζει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, ενώ έχει στόχο να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα κάθε παιδιού που βιώνει bullying.

Στην προβολή της ταινίας στα Χανιά θα παρευρεθούν περίπου 300 μαθητές/-τριες από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, ώστε να παρακολουθήσουν την ταινία και να γίνει μία συζήτηση επί του θέματος με ψυχολόγους του Οργανισμού.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν τα ίδια τα παιδιά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους ανάλογα περιστατικά.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *