Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο «Κέντρο Αθηνών»: Μια “κυρία” στα μπουζούκια
                Podemos Newsroom


ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΚΟΣΜΟΣ – ΔΙΕΘΝΗ – ΗΠΑ – ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2025
Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Ήρθε, Έφταξε… και πήγε στα μπουζουκλερί…
Μερσό μεσιέ !!
Η έκφραση Μία εικόνα, χίλιες λέξεις χρησιμοποιείται για να διατυπώσει την υπεροχή της εικόνας στην απεικόνιση σύνθετων έννοιων ή συναισθημάτων σε σχέση με την λεκτική περιγραφή.
Η έκφραση χρησιμοποιήθηκε στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ήδη από τη δεκαετία του 1910. Ωστόσο η ακριβής σημερινή φράση – One Look Is Worth a Thousand Words – αποδίδεται στον Φρεντ Μπάρναρντ, ο οποίο την χρησιμοποίησε στο διαφημιστικό περιοδικό “Printers’ Ink”, του 1911 ως σλόγκαν με σκοπό την προώθηση των διαφημίσεων στα τραμ.
Στο βιβλίο “The Home Book of Proverbs, Maxims, and Familiar Phrases” του 1949 αναφέρεται ότι ο Μπάρναρντ βεβαίωσε ότι επρόκειτο για κινέζικη παροιμία, προκειμένου να της προσδώσει αίγλη και εγκυρότητα.
Στην κινεζική υπάρχει η αντίστοιχη έκφραση : «Το να ακούσεις κάτι 100 φορές δεν είναι καλύτερο από το να το δεις μια» (百闻不如一见, p bǎi wén bù rú yī jiàn)






*
![]()
 🇬🇷
![]()
 
![]()
 

![]()
 
![]()
 
►Διαβάστε επίσης…
