4 Δεκεμβρίου, 2022

Με αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης κάνει «ποδαρικό» ο Οκτώβριος!(βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώνεται και ο κύκλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα το προμηθεύονται με μέση τιμή 1,97 ευρώ/λίτρο, όταν η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ/λίτρο.

«Φωτιά» στα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες αλλά και το τέλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης

Απλησίαστος προμηνύεται ο χειμώνας για τους καταναλωτές με την ενεργειακή κρίση να φέρνει μεγαλύτερες αυξήσεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

Δεν έχει «φρένο» το ράλι της ακρίβειας, το οποίο σαρώνει όλα τα βασικά αγαθά και όχι μόνο, κάτι που συνεχώς αποτυπώνεται στις τιμές των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης. Ο Οκτώβριος «φτάνει» με υπέρογκες αυξήσεις σε πολλά προϊόντα. Οι εταιρείες έχουν στείλει στα σούπερ μάρκετ τις λίστες με τα προϊόντα που θα έχουν ανατιμήσεις, οι οποίες θα ξεπερνούν ακόμα και το 10%, καθώς τα αυγά θα «αγγίξουν» το 10%, τα μπισκότα θα αυξηθούν έως και 7%, ενώ τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά μπορεί να αυξηθούν έως και 12%! Παράλληλα, αυξήσεις 10% αναμένονται σε ελαιόλαδα, κατεψυγμένα λαχανικά και πάνες, ενώ και ο τόνος κονσέρβα υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί 5%. Οι νέες ανατιμήσεις οφείλονται στις αυξημένες πρώτες ύλες και την αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης.