29 Νοεμβρίου, 2023

Παντελής Καραγιαννάκης: “Θλιβερή και επικίνδυνη η προσφυγή Κουκιανάκη – Να αποσύρει τη μήνυση”

0

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη μήνυση εναντίον πολίτη από τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, εξέδωσε η παράταξη “Αποκόρωνας η γη μας”.

Αναφέρει:

“Η χρήση ένδικου μέσου από τον δήμαρχο Αποκορώνου, για την αντιμετώπιση αγανακτισμένου συμπολίτη μας είναι κατάσταση θλιβερή και επικίνδυνη.

Οι κατέχοντες θεσμικές θέσεις πρέπει να δέχονται την κριτική και πρέπει να κατανοούν, ότι η συνεχιζόμενη απαξίωση ενός τόπου και η καταχρηστική άσκηση των καθηκόντων από τους θεσμικούς “άρχοντες” με σκοπό την προσωπική-πολιτική τους επιβίωση, δημιουργούν αγανακτισμένους πολίτες. Πολύ δε περισσότερο όταν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και εν τέλει η ζωή τους.

Δήμαρχε η διαδρομή σας κατοπτρίζεται στην εικόνα του Δήμου, από τους ακαθάριστους δρόμους, από τα σκουπίδια, από την ρουσφετολογική και μόνο διάθεση των πιστώσεων, π.χ. για τις καταστροφές του 2019 (5.000.000 € και άνω), από το υπέρογκο χρέος στη ΔΕΗ (1.500.000 € και άνω, που δεν έχει να κάνει με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση), από τις οφειλές χωρίς αναθέσεις σε εργολάβους, από την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου (αποφάσεις που δεν υλοποιούνται όπως Β.Ο.Α.Κ., Σ.Μ.Α., νερά και άλλες), από την απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων (εκκρεμούν δεκάδες αιτήματα για συζήτηση), από την διαχείριση του νερού (συχνές διακοπές, ακατάλληλο νερό, Πηγές Αρμένων, μη έγκαιρη έκδοση λογαριασμών κ.ο.κ.), από την έκδοση εγγράφων για παραπλάνηση υπηρεσιών (Σ.Μ.Α.), από τη λειτουργία του Δημαρχείου ως πρώιμο προεκλογικό κέντρο της παράταξής σας. Αυτά και άλλα για τα οποία ήδη θα έπρεπε να έχετε λογοδοτήσει, όταν μάλιστα απειλείται η δημόσια υγεία ή σωματική ακεραιότητα των δημοτών, από τις “παθογένειες” του συστήματος της Δημοτικής Αρχής.

Τα παραπάνω κάθε άλλο παρά “ανθρώπινο” Δήμαρχο δείχνουν και φυσικά ούτε ένα Δήμο Αποκορώνου δυναμικό, πρωτοπόρο, σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, με αναπτυξιακή πορεία, όπως θέλετε, εσείς και οι σύμβουλοί σας, να προβάλλετε και να “διαφημίζετε” σε κάθε ευκαιρία.

Μην απορείτε λοιπόν με την αγανάκτηση του συμπολίτη μας (πρώην στενού σας συνεργάτη στην Πολιτική Προστασία), που σας εξώθησε, δήθεν, να προβείτε σε πράξη που δεν αξίζει σε κανέναν συνδημότη μας, σε κανέναν Αποκορωνιώτη. Πόσο μάλλον δε όταν ο συμπολίτης μας αντιμετώπιζε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.

Η παράταξή μας διαφωνεί με τις πολιτικά ανορθόδοξες συμπεριφορές. Όμως από τη διαφωνία μέχρι τη μήνυση κατά συμπολίτη μας, η απόσταση είναι τεράστια και δεν ταιριάζει στο ήθος των ανθρώπων του ιστορικού Αποκόρωνα και εκτός των άλλων θυμίζει άλλες εποχές.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αποσύρετε άμεσα τη μήνυση, κατανοώντας ότι το όποιο σχόλιο έγινε με αφορμή την παρουσία του συμπολίτη μας στο δρόμο που οδηγεί προς Καλλικράτη (όπου γινόταν κάποιες εκδηλώσεις) και ο οποίος δρόμος δεν είχε συντηρηθεί με υπαιτιότητα του Δήμου (καθώς υπάρχουν έγγραφα που σας ζητούν να παρέμβετε) και φυσικά έγινε απροσπέλαστος λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Για την παράταξη “Αποκόρωνας η Γη μας”
Ο επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καραγιαννάκης Παντελής, Βοτζάκης Παύλος, Ζουλάκης Νικηφόρος, Καμαριωτάκης Εμμανουήλ, Κοντεζάκης Βασίλειος, Μαρκογιαννάκης Παναγιώτης
Φρονιμάκη Αναστασία”

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *