29 Νοεμβρίου, 2023

Πρωτοβουλία Πολιτών #save_falasarna: Ό,τι καταστρέφει τη Φύση δεν είναι ανάπτυξη!

0

Νέα συνέλευση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Με δελτίο τύπου της η Πρωτοβουλία Πολιτών #save_falasarna καλεί σε νέα συνέλευση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίωνστις 7.30 το απόγευμα.

Αναφέρεται στο κείμενο:

Ετοιμάζεται η “Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα Α.Ε.” (της οικογένειας Τσατσαρωνάκη – ναι, αυτής από την διαφήμιση με τα κρητικά Παξιμάδια “το Μάννα”) να κάνει τα ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ένα απέραντο ξενοδοχείο, μια προέκταση της τουριστικής της επένδυσης για την “ανάπτυξη” του τόπου.

Αν και λίγη σημασία έχει ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν, όταν το πρόσταγμα για να γίνει η Κρήτη αποικία των κάθε λογής “επενδυτών” το δίνει τελικά το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Με μια σειρά από νόμους που καταργούν στην πράξη κάθε υπόνοια προστατευόμενης περιοχής, παραδίδει στις εταιρείες τον φυσικό πλούτο του τόπου μας σε συσκευασία δώρου.

Αυτή είναι η μόδα τώρα. Το κράτος των Επενδυτών. Κάνουν ότι γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όπως γουστάρουν. Χωρίς καν χάντρες και καθρεφτάκια. Έρχονται πλέον ως επιδοτούμενοι σωτήρες.

Σε άλλες εποχές, όποιος τολμούσε να αγγίξει τέτοια μαγικά μέρη, θα τον έπαιρναν στην καλύτερη για αυτόν, με τις πέτρες.

Τώρα όλοι αυτοί που καταστρέφουν τις ομορφιές του τόπου μας, αλωνίζουν άφοβα και το διαφημίζουν κιόλας. Έχουν μάλιστα και την αμέριστη συμπαράσταση “τοπικών αρχόντων”, γόνων πολιτικών τζακιών και κομματαρχών του  βαθέος κράτους.

Θεωρούν πως παίζουν χωρίς αντίπαλο. Να τους διαψεύσουμε!!

Αν δεν δουν κάτι συλλογικό και δυναμικό απέναντι τους, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.Από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία!

Οργανώνοντας την αντίσταση και τον αγώνα μας την Τρίτη 18 Οκτώβρη έγινε στα Χανιά η πρώτη συνέλευση της πρωτοβουλίας πολιτών #save_falasarna.

Παρουσιάστηκε το κείμενο της Πρωτοβουλίας και έγιναν τοποθετήσεις και εκτενής διάλογος για τις επόμενες δράσεις της συλλογικότητα μας!

Η ημερομηνία της επόμενης συνέλευσης είναι την ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

στις 7.30μ.μ. ,στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Ξεκινάμε, συνεχίζουμε, προχωράμε!!

Πρωτοβουλία πολιτών #Savefalasarna

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *