2 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτός είναι ο φοιτητής μας κύριοι. Γιώργο ΔΕΝ είσαι μόνος!

από τον Τάσο Παυλόπουλο

Μια κλήση απο εναν άγνωστο αριθμό εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο κινητό μου: “Καλημέρα σας κυριε Παυλόπουλε, είμαι η αδερφή του […], του φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο της Νομικής”.

Πάγωσα μόλις άκουσα για ποιο άτομο πρόκειται.

Το παιδί αυτό, κατα το περασμενο εαρινο εξάμηνο, ήταν στο Τμήμα μου στο μάθημα του Γενικού Διοικητικού Δικαίου. Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του: Υπόδειγμα αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικοτητας, συνέπειας. Παρέδωσε ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Άριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.

Αυτός είναι ο φοιτητής μας, κύριοι: ενα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση και γι’ αυτό δεν το έχει σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζουλι του παραθυρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα του, όταν δεν βρίσκει άλλον χώρο στην αίθουσα. Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δηθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχεονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές.

Είναι, όμως και κάτι άλλο στα δικά μου μάτια…

Είναι ένας ήρωας! Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, οταν έδινε πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία…

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Καποιοι εχουν τους δικούς τους λόγους να παρουσιάζουν το θέμα σαν να έπεσε γάτα από τον τρίτο όροφο και όχι άνθρωπος! Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης. Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση [διότι δεν υπαρχει, δεν λειτουργεί (μαγνητικός τομογραφος στο νοσοκομείο!!!], επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του.

Για τον αγώνα που δίνει, μια είναι η δέσμευση, που θελω να φτασει στα αυτια του με τον τρόπο αυτον και ξέρω ότι συνέχει ολους τους συμφοιτητές του:

Στη δοκιμασία αυτη, για οποιοδήποτε θεμα (νομικό, φοιτητικό, υγειας) αντιμετωπίζεις,

ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *