2 Φεβρουαρίου, 2023

Θες να γίνεις Διασώστης στο ΕΚΑΒ; Βρες δικηγόρο!

από τη σελίδα “Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου”

Αν ονειρεύεστε να γίνετε μια μέρα Διασώστες στο ΕΚΑΒ για να σώζετε ζωές βρείτε καλού κακού και έναν καλό δικηγόρο. Θα σας χρειαστεί..

Όσοι νέοι επίδοξοι διασώστες σπουδάζουν ή σκέφτονται να σπουδάσουν την ειδικότητα του διασώστη καλό θα είναι να γνωρίζουν από πριν ποσό εκτεθειμένοι θα είναι στο επάγγελμα τους.

Ας ξεκινήσουμε με ένα ”υποθετικό“ σενάριο όπου ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ τελειώνει το περιστατικό του ”υποθετικά” από το Τζάνειο και αμέσως το κέντρο τους διαβιβάζει ένα επείγον σήμα “υποθετικά“ στην Νίκαια το οποίο είναι και σε δημόσιο χώρο. Ο διαβιβαστής του ΕΚΑΒ δεν έχει άλλη επιλογή καθώς δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο ασθενοφόρο και έτσι στέλνει το πρώτο διαθέσιμο.

Το ασθενοφόρο κάνει με φάρους και σειρήνες να φτάσει “υποθετικά“ 23 λεπτά γιατί έχει υπερβολική κίνηση και γιατί ξεκίνησε από μακριά (Τζάνειο).

23 λεπτά οι διασώστες διακινδυνεύουν την δίκη τους ζωή καθώς περνάνε με κόκκινα και κινούνται γρήγορα (όσο μπορούν λόγω της κίνησης) για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο τους, έχοντας όμως και την ευθύνη να μην προκαλέσουν κάποιο τροχαίο και κινδυνέψει και άλλος άνθρωπος κατά την διαδρομή.

Τελικά φτάνουν παραλαμβάνουν δίνουν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρουν τον ασθενή στο νοσοκομείο (πάλι με σειρήνες και φάρους).

Τελικά το περιστατικό δυστυχώς καταλήγει.

Ξέρετε πως τελειώνει αυτή η ιστορία για τους διασώστες που διακινδύνεψαν την δίκη τους ζωή για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο τους κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να φτάσουν γρήγορα από τόσο μακριά;

Η ιστορία τελειώνει με την κλήση των διασωστών από τον εισαγγελέα για ΑΝΘΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ!

Προσέξτε! Δεν καλεί ο εισαγγελέας τους πολιτικούς που αφήνουν το ΕΚΑΒ να λειτουργεί με λιγότερα από τα μισά ασθενοφόρα λόγω της υποστελέχωσης! Δεν καλεί αυτούς που παίρνουν δηλαδή τις αποφάσεις, αλλά εγκαλεί αυτούς που δίνουν όλο τους το είναι για να καλύψουν αυτά τα κενά!!

Το ΕΚΑΒ στην Αθήνα έπρεπε να λειτουργεί με 120 ασθενοφόρα (ανά βάρδια) και λειτουργεί με λιγότερα από τα μισά!!

Εκτός αυτού οι διασώστες του ΕΚΑΒ εκτελούν και χρέη του προσωπικού των νοσοκομείων που δεν τους αναλογούν (βγάζουν τα καταγραφικά των ασθενών, περιμένουν να τα εξετάσουν στην διαλογή και μετά τα πηγαίνουν και μέσα στα ιατρεία σαν τραυματιοφορείς του νοσοκομείου) και όταν έρθει η ώρα να κάνουν την δική τους δουλειά, δηλαδή να πάνε στα περιστατικά τους, τους στέλνουν στον εισαγγελέα για να πληρώσουν αυτοί όλα τα στραβά του ΕΣΥ!!

Οπότε όσοι έχετε όνειρο να γίνετε διασώστες στο ΕΚΑΒ να έχετε έναν καλό δικηγόρο και πολύ υπομονή για τις δίκες που θα βρεθείτε ως κατηγορούμενος στην καριέρα σας..