7 Φεβρουαρίου, 2023

Οι γαλάζιες ακρίδες

από τον Δημήτρη Χρήστου

Και ενώ το σκάνδαλο Πάτση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προστέθηκε και νέο. Συγκεκριμένα η εταιρεία της Ρεβέκας Πιτσίκα, “People for Business” φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις πάνω από 400.000. ευρώ από ΕΛΤΑ του κ. Πιερακάκη, την ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Ποια είναι αυτή η κυρία; «Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου του κόμματος για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού, με προσωπική του απόφαση.

Και επειδή η ΝΔ ως κόμμα είναι οικονομικά υποθηκευμένο στις τράπεζες, αφού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνεια που έχει λάβει και σήμερα αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια(!) η κυρία έπρεπε να πληρώνεται από το Δημόσιο και να έχει επιπλέον θέση σε οργανισμό του.

Έτσι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την διόρισε στις 13 Νοεμβρίου 2019, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), με τη θητεία της να είναι τριετής.

Και αναθέσεις του δημοσίου και μισθό από το δημόσιο για κομματική δουλειά. Και αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν, μιλάνε για αρχές, ήθος και διαφάνεια.

Στη φωτογραφία η κυρία Πιτσίκα με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια, η σύζυγος του οποίου με την υπό σύσταση μονοπρόσωπης εταιρεία της και κεφάλαιο μόλις 5.000 έλαβε κρατική επιχορήγηση 4,5 εκ. ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *