27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάτωσαν στην δυτική Θεσσαλονίκη γιατί ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι.

0

από τον Βασίλη Μόσχο

Ο Βελόπουλος έσκισε στην δυτική Θεσσαλονίκη γιατί πήγε κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα, μαγαζί-μαγαζί, έσπρωξε όλα τα στελέχη του να εμφασίσουν εκεί γεωγραφικά και στοχευμένα νοίκιασε γραφεία και καταστήματα σε αυτές τις περιοχές. Τα κεντρικά του εκλογικά κέντρα δεν ήταν ούτε στην Τσιμισκή, ούτε στην Εγνατία, ούτε στην Αριστοτέλους, στο Λιμάνι και στο Βαρδάρι ήταν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάτωσαν στην δυτική Θεσσαλονίκη γιατί ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρκετές υποψήφιες που ζουν και δραστηριοποιούνται στα δυτικά, αλλά η παρουσία τους δεν έγινε τοπικά αισθητή. Το ΚΚΕ αλλού σημείωσε/διατήρησε τα ποσοστά επικρατείας του κι αλλού κέρδισε αρκετές μονάδες, με την διαφορά ότι το ΚΚΕ έχει πολλά χρόνια τώρα σταθερή, στοχοπροσηλωμένη αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα διακριτική παρουσία, χαμηλόφωνη, σε αυτές τις γειτονιές.

Γενικά όποιος/α πέφτει απ’ τα σύννεφα που οι ακροδεξιοί ψαρεύουν σε περιοχές ξεχασμένες, εξαθλιωμένες από την φτώχεια, την ανεργία, την αμμορφωσιά, την βία και την μικροπαραβατικότητα, παρατημένες στο έλεος των παραθρησκευτικών οργανώσεων και των τοπικών μικρο-μαφιόζων, ας πάει να κοιταχτεί πουθενά. Ή καλύτερα να ξεκαβαλήσει την προνομιάρα του/της και να αφουγκραστεί επιτέλους την φωνή της τάξης που υποτίθεται προασπίζεται.

Fun fact: οι πιο δραστήριες antifa ομάδες της πόλης είναι στα δυτικά. Ω ναι.

Αλλά αυτή η καραμέλα της φασιστούπολης εδώ στα μέρη μας είναι κάτι σαν την παλαιστίνα στα 90-00s: αρκεί από μόνη της για να χτίζει καριέρες, είτε πολιτικά σε κομματικούς σωλήνες είτε κοινωνικά, με social points και κρεβάτια.

Fun fact 2: οι δυο μεγαλύτερες φασιστικές σφηγκοφωλιές της πόλης είναι σε τέρμα κυριλέ, αστικές και νεόπλουτες περιοχές. Στην μία δε παίζουν και μεζονέτες με πισίνες. Δεν είδα όμως κάνα δάχτυλο να κουνιέται κατά κει ούτε κάνα άρθρο-συναγερμό για την άνοδο της ακροδεξιάς σε ‘κείνα τα μέρη.

Κοντολογίς, αν ο ελιτισμός σου δεν σου επιτρέπει να συχνωτιστείς με τα αγόρια και τα κορίτσια των δυτικών παρά μόνο για να σου φτιάξουν το αμάξι ή τα νύχια, δεν σου φταίει κανένας Βελόπουλος και καμία Νίκη.

Άσε αυτούς και αυτές που είναι από εκεί και αγωνίζονται χρόνια ολομόναχα να προστατεύσουν την γειτονιά τους από το τέρας, να κάνουν την δουλίτσα τους, είτε είναι ΚΚΕ είτε ανένταχτα antifa, και άραξε για καμιά μπύρα.

Και, για όνομα, σταμάτα να κουνάς αυτάρεσκα το δάχτυλο σου.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *