30 Νοεμβρίου, 2023

“Τράβηξε μουτζούρη αντί για Τζόκερ” πάλι η Υγεία με τη Νέα Δημοκρατία.

0

από τη Φωτεινή Καρυστινάκη

Ο προηγούμενος υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης, έμπαινε από την πίσω πόρτα προκειμένου να αποφύγει τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Ο νέος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας… κάνει “αιφνιδιαστική επίσκεψη”.. και ύστερα βγάζει στα ΜΜΕ που προεκλογικά είχε επιδοτήσει με 8 εκατ..με ότι -δήθεν- τον απασχολεί και “είδε” στην επίσκεψη του.

Τυχαία αυτά που “δεν είδε”, ούτε αναφέρει στα όσα διέρρευσε στα ΜΜΕ είναι και αυτά που θέλει να κρύψει.

Ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας είδε τις ΜΕΘ (3ου και 9ου) αλλά δεν είδε τις δυο κλειστές ΜΕΘ με 33 κλίνες που μένουν κλειστές επι 1 χρόνο, με πρόσχημα την μια ανακαίνιση η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Δεν είδε, δεν είπε ότι μένουν κλειστά κρεβάτια λόγω μεγάλης έλλειψης νοσηλευτών.

Ο υπουργός είδε κι αυτός την ΜΕΘ του 9ου αλλά δεν είδε την Ψυχιατρική με τα διπλάσια από ότι δύναται κρεβάτια που είναι ακριβώς δίπλα της.

Ο υπουργός μίλησε κι αυτός για ανακαίνιση των ΤΕΠ όπως είχε κάνει και ο προ-προηγούμενος επίσης υπουργός της ΝΔ…το 2020..αλλά που ποτέ δεν έγινε.

Ο υπουργός μίλησε για την δήθεν ανακαίνιση των ΤΕΠ με χρήματα του Ταμείου ανάκαμψης.

Δεν είπε τίποτα για την ακύρωση ουσιαστικά της ανακαίνισης των Εξωτερικών Ιατρείων στο Παλαιό Κτήριο που εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλία μας και υπογραφή της πρώην Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και δεσμεύμενο ΚΑΕ από το 2019.

Δεν είπε τίποτα για την ακύρωση της εγκατάστασης νέου Αγγειογράφου (από την Περιφέρεια Αττικής 2017) και δημιουργία της πρώτης Υβριδικής χειρουργικής αίθουσας.

Ο υπουργός μίλησε με κάποιους εργαζόμενους που βρήκε μπροστά του…αλλά δεν είπε τίποτα για τις “μαγνητικές κάρτες” που θέλει για αρχή να βάλει στη Διοικητική Υπηρεσία που είναι “κακή ποιοτικά” όπως λέει η διοίκηση.

Ο υπουργός της ΝΔ μίλησε για προσλήψεις και ρώτησε για κενά στο νοσοκομείο.

Απαντάμε.

Τα λόγια είναι περιττά για έναν υπουργό της κυβέρνησης ΝΔ.

Μιας ΝΔ η οποία από τον Ιούλιο 2019 έχει ακυρώσει έτοιμες 2250 προσλήψεις υγειονομικών.

Μιας ΝΔ η οποία έλεγε στους υγειονομικούς, δια στόματος πρωθυπουργού “ελάτε με σύμβαση…βάλτε πλάτη στην πανδημία και θα σας κάνουμε μόνιμους”.. κι όμως σήμερα μιλάνε για μπλοκάκια.

Μιας ΝΔ που επί 3 χρόνια υπόσχεται πρόσληψη 4000 νοσηλευτών.

Ο υπουργός της ΝΔ δεν είδε τους εργαζόμενους με συμβάσεις που σε λίγο θα πετάξει έξω για να βάλει ξανά τους υπερκοστολογημένους εργολάβους.

Ο υπουργός Υγείας της Νέας Δημοκρατίας δεν είδε, δεν είπε τίποτα για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις κλινικών.

Είναι γνωστό πως διαχρονικά σε ότι ήθελαν να κάνουν στην Υγεία, ξεκινούσαν από τον Ευαγγελισμό.

Ας ξέρουν λοιπόν πως θα σταθούμε απέναντι στα σχέδια τους.

Υπουργοί (τυχαία της ΝΔ) που φέρνουν ΜΑΤ, μπαίνουν από την πίσω πόρτα και έρχονται κρυφά…ας ξέρουν πως από τον Ευαγγελισμό “δεν θα περάσουν” τα σχέδια τους.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας.

Είμαστε εδώ να στηρίξουμε το “σπίτι” μας

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δημόσιο ΕΣΥ.

Κίνηση Συνεργασίας

Ιούνιος 2023

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη των Μητσοτάκη -Πλεύρη που συμμετείχαν σε φιέστα μπαίνοντας από την πίσω πόρτα στον Ευαγγελισμό.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *