13 Οκτωβρίου, 2025

«Τόσα χρόνια αγώνες της νεολαίας, τον δρόμο τον δείχνει ο Νίκος Τεμπονέρας»

0

από τη Μετωπική Αριστερή ΣΥσπείρωση Φοιτητών

ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

Σαν σήμερα, 8 Ιανουαρίου 1991, δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας, κατά την διάρκεια μιας κατάληψης που γινόταν εκείνη την περίοδο κατά του νομοσχεδίου, του τότε υπουργού Παιδείας Κοντογιαννοπούλου, από τον Γ. Καλαμπόκα, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Το νομοσχέδιο αυτό προέβλεπε την κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, εντατικοποίηση, κατάργηση του ασύλου και περικοπή φοιτητικής συμμετοχής στη διοίκηση των ΑΕΙ. Η δολοφονία του Τεμπονέρα τόνωσε ακόμα περισσότερο την μαζικότητα των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων που κατάφεραν να κερδίσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Όπως και τότε έτσι και τώρα, 33 χρόνια μετά, η ΝΔ πάει να περάσει νόμους που καταργούν την δημόσια και δωρεάν παιδεία, και μάλιστα παρακάμπτοντας άρθρο του Συντάγματος. Οι νικηφόροι αγώνες του 90-91 και 06-07 μας δείχνουνε τον δρόμο. Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον νόμο έκτρωμα να περάσει χωρίς να είμαστε εκεί.

ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΙΕΡΑΚΑΚΗ ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε