18 Μαΐου, 2024

Επεισοδιακή, βίαιη σύλληψη του σωματοφύλακα του Έλληνα Προξένου στα Ιεροσόλυμα από Ισραηλινούς αστυνομικούς κατά την Τελετή Αγίου Φωτός!(βίντεο)

0

Επεισοδιακή σύλληψη…

Ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν βίαια τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως. Τον πηγαίνουν τσουβαλιαστό τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί αστυνομικοί τον έχουν αρχικά με καλυμμένα χαρακτηριστικά ενώ ασφυκτιούσε αφού βιαιοπράγησαν εναντίον του εντός του πανίερου Ναού της Αναστάσεως. Toυ έκαναν κεφαλοκλείδωμα εντός του Πανίερου Ναού! 

Την είδηση μεταδίδει το Al Jazeera, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο κ.α όπως το royanews.tv, η κρατική τηλεόραση του Λιβάνου το lbc,iqraa24,albawaba και ιορδανικά μέσα! Επίσημος θεσμός της Παλαιστινιακής Αρχής και το μεγαλύτερο αραβόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το νέο κάνει το γύρο του αγγλόφωνου και γαλλόφωνου διαδικτύου έχει πάρει φωτιά το twitter ενώ στον αραβικό κόσμο είναι η πρώτη είδηση!

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου! Οι ελληνικές αρχές τι λένε;To YΠΕΞ; Το Πατριαρχείο μήπως; Ο ελληνικός τύπος ως συνήθως αφωνία… λογοκρισία, ψαλίδι… η σιωπή είναι επιβεβαιωτική.

ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ.

ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ…

Τελευταίες πληροφορίες από ξένο τύπο μεγάλο πρακτορείο:

Το Σάββατο η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τον φρουρό του Έλληνα Γενικού Προξένου στην Ιερουσαλήμ, αφού του επιτέθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η ισραηλινή αστυνομία εισέβαλε στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ και συνέλαβε τον σωματοφύλακα του Έλληνα προξένου, αφού πρώτα του επιτέθηκε. Κάποιοι προσπάθησαν να τον αποσπάσουν από τα χέρια των Ισραηλινών και εκεί έγινε επίσης συμπλοκή εντός του Ναού..

Δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστός ο ακριβής λόγος της σύλληψης, αλλά αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ της φρουράς του προξένου και της ισραηλινής αστυνομίας.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε ότι το Ισραήλ συνέλαβε τον φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του.

Ακτιβιστές κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τον φρουρό να συλλαμβάνεται βίαια και στη συνέχεια να οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα στην πόλη, προτού αφεθεί ελεύθερος αργότερα, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε μια παλαιστινιακή πηγή στο Al Jazeera Net.

Ο δημοσιογράφος Furat Nassar με μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο facebook κάνει λόγο για ”βίαιη κι αδικαιολόγητη σύλληψη”‘.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *